Super sto si me pitao niko nece da poprica (doduse nemam ni kog da pitam) dal sam ja ovo dobro osmislio
Znaci ima 3 regionalna centra BG,NS i NI i oni imaju podstanice manje gradove. Da nebi isli "admini" i instalirali program pravio sam ga ko web app tako sto se korisnici (radnici) loguju na centralni server u BG znaci registracija i logovanje je u BG, a fajlove i foldere prave u njihovim reg. centrima. I sad se desi ono on btnSave click dese se dva dogadjaja popuni izvestaj i zapamti sve to zajedno sa dokumentom koji uploaduje (posebno formatiran *.xls) na lokalnom serveru kao i id, regcent(string (npr. bgwebserv10001)), kome(ko je taj sto prima), korisnik(ko je taj sto salje),pregledano (bool) u centralni server u BG tu tabelu da nazovemo temp. To sto servis pita je sa parametrima Svi koji su false i gde je ime kome, a to sto vrati mene interesuje dal je >0 iz tabele temp. To sto on moze da klickne u "podsetniku" je samo link koji vodi na incoming.aspx gde se on loguje (mora da bude logovan) i na osnovu korisnickog imena mu se filtriraju podaci iz temp tabele koja se popunjava kada se pravi novi doc i onda klik na detalji i pravac na regionalni server il vec gde je smesten doc, a Page_Load na detalji.aspx radi update te tabele u bg pregledano u true.
Problem se javlja (ja mislim) kad pocnu da pisu izvestaje kvartalno jer ih svi il skoro svi pisu, a onda se nadju pametnjakovici da im odgovaraju na izvestaje (dopise) i tad nista ne radi pa ih vec skoro mesec dana molim da ako nije sluzbeno koriste mail mada nije samo tad ne mogu da provalim zasto od jednom ako iz NS pokusas da pregledas nesto u NI nama sanse. Sada sam u tu svrhu zabranio brisanje i sad smo dosli do toga da kad nesto ostavis ne mozes da ga brises (glupost) al sta da radim. Inace ovo nije najgori hardver al su jedni od najgorih korisnika jer browsaju mrezu i kad nadju film, muziku bilo sta oni prevlace iako im je receno da ne moze kao sto ne moze pa ne znam dal bi to popravilo situaciju ako bi zabranio protok velikih fajlova (inace da znam kako vec bi to uradio). Sve u svemu nije samo da servisi ne rade, redovno i sajt ne radi npr. povremeno ne mogu uopste da naprave novog korisnika (do sada sto sam primetio).
Ma mislim da je problem i sto nisam ogranicio korisnike tj. moze ko kako hoce da se registruje pa cu ja lepo da obrisem formu za registraciju, a korisnike ce da prave lokalni admini jer sad ima korisnika iz drugih sluzbi ne samo kontrola (vole da vide dal je nesto poslato (dal je na serveru)) dal ce to da ublazi problem sta mislish?
Sta da radim napravio sam ono sto sam znao kako sam znao (verovatno zato i radi kako radi
).
Kolko sam puta napisao sta sve mislim da je problem sam sebi zvucim smesno + frustracija ovaj mi je servis prvence i ne radi kako treba. Uostalom sta da radim sad, nece pa nece cudo bi bilo da oce s ovako nedisciplinovanim korisnicima, "administratorima mreze" , a programer
ja jednom recju ludlo. Al cu da probam jos malo
P.S. Ne morate vise da se smarate oko ovoga jer ovde ni bog otac verovatno nebi mogo da mi kaze sta (sve) ne valja, eventualno ako nesto primetite odokativno vi napisite znacilo bi mi za nadalje mene je samo interesovalo kako ide taj push sa SQLServera ka klijentu.
Peace
[Ovu poruku je menjao pl4stik dana 02.09.2008. u 11:10 GMT+1]
To sto nekoliko miliona ljudi tvrdi da nisi u pravu ne znaci da stvarno nisi - Frank Zappa
https://youtu.be/DLe358DPGXU