Smo da javim da sam polozio CPE i to sa ocenom A ! 80/100
Ispadam kao oni streberi sto kazu nista ne znam, nista ne znam pa dobiju najbolju ocenu
Spremao sam se neka dva meseca i to prilicno kilavo. Odradio sam desetak starih testova, malo prelistao neke gramatike i recnike kad mi nesto nije bilo jasno i to je sve. Speaking i writing nisam uopste vezbao jer me je mrzelo.
Inace engleski "ucim" od kad znam za sebe, a bukvalno svaki dan procitam bar nesto na engleskom i to iz najrazlicitijih oblasti. Gramatiku ne znam uopste u onom streberskom smislu ("prezent perfekt se koristi kada....") vec sve radim po sluhu i uglavnom potrefim
Cini mi se da je CPE ipak prilicno tezi od CAE. Pre svega u reading i use of english delovima. U readingu je najociglednije. U pitanju su finese u znacenju i neki izrazi koji se retko srecu u svakodnevnom govoru. Mora mnogo da se cita da bi se to znalo.
Sve u svemu, nije bilo tesko kako sam ocekivao. Bio sam skoro siguran da cu poloziti ali ocena A me je prilicno iznenadila. Sve materijale za vezbu sam skinuo sa fenomenalnog sajta
http://englishtips.org