Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

PHP, Forme u html i upis u databazu... ima li kakva objektno orjentisana klasa za rad sa formama

[es] :: PHP :: PHP, Forme u html i upis u databazu... ima li kakva objektno orjentisana klasa za rad sa formama

[ Pregleda: 4023 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

NetworkAdmin

Član broj: 4445
Poruke: 609
*.bbone.utic.net.ba.



Profil

icon PHP, Forme u html i upis u databazu... ima li kakva objektno orjentisana klasa za rad sa formama31.10.2003. u 14:07 - pre 226 meseci
Eto to me interesuje dosadilo vishe da pravim rucno forme do besvjesti najvise vremena u razvoju aplikacije potrosim na to.

Ima li ko kavu ideju?
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.bankmeridian.com

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: PHP, Forme u html i upis u databazu... ima li kakva objektno orjentisana klasa za rad sa formama31.10.2003. u 14:18 - pre 226 meseci
Svojevremeno sam započeo da radim nešto na tom pitanju, ali nisam završio. Izvodljivo je.
Upravo sam pogledao dokumentaciju za Smarty, ima finu podršku za elemente forme.
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.telia.com

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: PHP, Forme u html i upis u databazu... ima li kakva objektno orjentisana klasa za rad sa formama31.10.2003. u 14:46 - pre 226 meseci
http://phpclasses.upperdesign.com
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

NetworkAdmin

Član broj: 4445
Poruke: 609
*.ppp-01.sa.lol.ba.



Profil

icon Re: PHP, Forme u html i upis u databazu... ima li kakva objektno orjentisana klasa za rad sa formama31.10.2003. u 16:03 - pre 226 meseci
Hvala na idejama. Da ja radim sa smarty... maltene znam kod napamet ali podrske za forme nema ima za elemente kao sto su dropdown liste, datum selekcija i slicno. bolje ista nego nista ali treba inteligent form generator... e to je ono sto trazim.
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: PHP, Forme u html i upis u databazu... ima li kakva objektno orjentisana klasa za rad sa formama01.11.2003. u 20:46 - pre 226 meseci
leka ti je lepo dao one and only URL. A ti javi komentare da znamo šta da koristimo ;)
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

mrki
radnik
Sombor

Član broj: 1050
Poruke: 580
*.beg.sezampro.yu

Jabber: mrki@elitesecurity.org
ICQ: 58816584


Profil

icon Re: PHP, Forme u html i upis u databazu... ima li kakva objektno orjentisana klasa za rad sa formama02.11.2003. u 01:06 - pre 226 meseci
Citat:
NetworkAdmin:
Eto to me interesuje dosadilo vishe da pravim rucno forme do besvjesti najvise vremena u razvoju aplikacije potrosim na to.

Ima li ko kavu ideju?


Oteo si mi rec (pitanje) iz usta


Nekad sam bio mlad ;)
 
Odgovor na temu

NetworkAdmin

Član broj: 4445
Poruke: 609
*.access-sa1.lsinter.net



Profil

icon Re: PHP, Forme u html i upis u databazu... ima li kakva objektno orjentisana klasa za rad sa formama02.11.2003. u 07:00 - pre 225 meseci
Citat:
Goran Rakić:
leka ti je lepo dao one and only URL. A ti javi komentare da znamo šta da koristimo ;)


Hvala na url leka. probao sam jednu klasu i kad sam otvorio a ono ceode i komentari na španskom odmah sam i zatvorio... obzirom da se suochavam sa jednim vrlo zeznutim deadline radim kako znam da umijem pa cu kasnije da pravim ili trazim kase.

Evo napravio sam jednu funkciju mysql_query_maker koja za argumente uzima naziv tabele i asocijativni array gdje key je naziv polja u tabeli a value je vrijednost za upis u bazu.
Code:
<?php
function insert_query_maker($table,$asocarray){
    $query = "INSERT INTO `$table` (";
        $query2= " VALUES (";
        reset($asocarray);
            for($col=0; $col < (count($asocarray)-1); $col++){
                $query = $query. "`". key($asocarray)."`, ";
                $query2 = $query2. "'". current($asocarray)."', ";
                next($asocarray);
            }
            $query = $query. "`". key($asocarray) ."`)";
            $query2 = $query2. "'". current($asocarray) ."')";
            $query = $query.$query2;
    return $query;
}  
?>


mozete elementima forme davati imena recimo name="vrijednosti['ime']" name=vrijednosti[prezime] slati $vrijednosti kao asocijativni array ili koristiti prosto name="ime" name="prezime" pa onda $_POST ili $_GET poslati kao asocijativni array u zavisnosti sta ste koristili.

Ovaj prvi prijedlog je fleksibilniji jer mozete dodati svoja polja recimo u php kodu u array vrijednosti mozete dodati element $vrijednosti['ip']=$REMOTE_ADDR; koji ce se uredno dodati u query u "ip" polje u tabeli...
 
Odgovor na temu

dinke
Dragan Dinić
General Manager / Lampix.net
Beograd

Član broj: 933
Poruke: 1008
*.boox.co.yu

Sajt: www.dinke.net


+2 Profil

icon Re: PHP, Forme u html i upis u databazu... ima li kakva objektno orjentisana klasa za rad sa formama03.11.2003. u 14:08 - pre 225 meseci
Možes da koristiš i PEAR.

Pogledaj recimo ovo:

http://pear.php.net/manual/en/package.html.html-form.intro.php

Pozdrav
Dinke
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP, Forme u html i upis u databazu... ima li kakva objektno orjentisana klasa za rad sa formama

[ Pregleda: 4023 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.