Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Dinamicko kreiranje novih objekata na formi?

[es] :: C/C++ programiranje :: Dinamicko kreiranje novih objekata na formi?

[ Pregleda: 1737 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

LSDCracker
Obrisan Profil

Član broj: 161168
Poruke: 62



Profil

icon Dinamicko kreiranje novih objekata na formi?11.06.2008. u 06:13 - pre 161 meseci
Znaci hocu da uradim sledece:
Otvori se jedna forma , korisnik odabere nekoliko checkboxova na kojima recimo pise
ime, prezime, broj telefona i onda pritisne taster dalje, a da mi se onda sledeca forma kreira sama tako sto ce biti na njoj elementi
label ime, edit ime, label prezime, edit prezime, label broj telefona , edit broj telefona i tako da kreira novu formu, naravno posle dodati onaj kod koji ce sve to lepo sloziti po pozicijama tih stvari na novo nastaloj formi.
Thanks ako neko zna.
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4889
*.crnagora.net.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: Dinamicko kreiranje novih objekata na formi?11.06.2008. u 17:09 - pre 161 meseci
Dinamicko kreiranje kontrola je sasvim obicna stvar u BCB. Evo ti parce koda, tek da osetis sustinu:

Code:

void __fastcall TForm1::Button1Click(TObject *Sender)
{
   TForm *NewForm = new TForm( this );
   NewForm->Width = 400;
   NewForm->Height = 400;


   TEdit *NewEdit = NULL;
   TLabel *NewLabel = NULL;

   if ( CheckBox1->Checked )
   {
      NewEdit = new TEdit( NewForm );
      NewEdit->Parent = NewForm;
      NewEdit->Text = "moj tekst";
      NewEdit->Left = 100;
      NewEdit->Top = 100;
      // NewEdit-> stagod

   }

   if ( CheckBox2->Checked )
   {
      NewLabel = new TLabel( NewForm );
      NewLabel->Parent = NewForm;
      NewLabel->Caption = "moja labela";
      NewLabel->Left = 200;
      NewLabel->Top = 200;
      // NewEdit-> stagod

   }

   NewForm->ShowModal();

   if ( NewEdit )
      delete NewEdit;

   if ( NewLabel )
      delete NewLabel;

   delete NewForm;

}

 
Odgovor na temu

LSDCracker
Obrisan Profil

Član broj: 161168
Poruke: 62



Profil

icon Re: Dinamicko kreiranje novih objekata na formi?11.06.2008. u 17:22 - pre 161 meseci
E car si majke mi.
Hvala ti puno!
 
Odgovor na temu

Duke Nukem
Miroslav Mitic
dipl.mas.ing - tehnolog za hidrauliku/
REL, MAG panciranje i zavarivanje bla
bla...
Lazarevac

Član broj: 38933
Poruke: 143
*.eunet.rs.



+1 Profil

icon Re: Dinamicko kreiranje novih objekata na formi?28.06.2008. u 03:06 - pre 161 meseci
Mozda ovako izgleda malo rastrkano , malo da ulepsamo prikaz , XFilesov kod bih prepravio ovako:

...
NewForm->Height = 400;
int counter =0; // ubaceno
int Yoffset = 100; // ubaceno

............

if ( CheckBoxN->Checked ) // N je od 1 pa do vec kolko ima CheckBoxova
{
NewEdit = new TEdit( NewForm );
NewEdit->Parent = NewForm;
NewEdit->Text = "moj tekst";
NewEdit->Left = 100;
NewEdit->Top = (++counter) * Yoffset ; // izmenjeno
// NewEdit-> stagod

}

.....
napomena kod predzadnje linije: () stavio ne mogu da se setim ili mrzi me da pogledam u tablici ko ima prioritet ++ ili * pa je sigurno intervenisati sa (). sorry
Tape loading error
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Dinamicko kreiranje novih objekata na formi?

[ Pregleda: 1737 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.