Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

c# i outlook express

[es] :: .NET :: c# i outlook express

[ Pregleda: 1983 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

program3r
Ivan Ivić
student

Član broj: 164258
Poruke: 18
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon c# i outlook express02.06.2008. u 19:51 - pre 166 meseci
Zanima me na koji nacin bih moga da procitam mailove iz outlook expressa pomocu c#.
Naime trebao bi napravit aplikaciju takvu da procita mail iz kljenta i izvuce neke podatke iz maila i spremi ih u sql server ili ms excel .

Unaprijed Hvala na odgovoru.
 
Odgovor na temu

Djoks
Djordje Najdanovic
Software Developer
Azalea Maritime

Član broj: 1630
Poruke: 268
*.crnagora.net.

Sajt: www.azalea-maritime.com


Profil

icon Re: c# i outlook express02.06.2008. u 21:39 - pre 166 meseci
Nažalost, nema jednostavnog odgovora na ovo pitanje.

Da je C++ u pitanju - preporučio bih sjajan primjer sa: http://www.codeproject.com/KB/COM/Outlook_Express_Messages.aspx
U protivnom - valja iskoristiti neki od API-ja drugih proizvođača, nalik: http://www.nektra.com/products/oeapi/

Možda će neko imati korisniji odgovor od mene.
 
Odgovor na temu

deerbeer
Beograd

Član broj: 174418
Poruke: 1189
*.adsl-a-1.sezampro.yu.



+395 Profil

icon Re: c# i outlook express03.06.2008. u 09:24 - pre 166 meseci
Nazalost .NET nema podrsku za Simple MAPI Outlook Express da bi procitao inbox mailove ..
tako da ces morati da napravis C++ ATL COM klasu iz linka sto ti je Djoks poslao
pa onda kao takvu da pozivas iz .NET -a ...
http://www.codeproject.com/KB/COM/cominterop.aspx

MAPI interfejsi
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms709546(VS.85).aspx




[Ovu poruku je menjao deerbeer dana 03.06.2008. u 10:39 GMT+1]
Viva lollapalooza
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: c# i outlook express

[ Pregleda: 1983 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.