Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da menjam vrednost promenljivima koje cuvam u posebnom php fajlu?

[es] :: PHP :: Kako da menjam vrednost promenljivima koje cuvam u posebnom php fajlu?

[ Pregleda: 2036 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

deZio
Inđija

Član broj: 150608
Poruke: 345
217.169.221.*



+38 Profil

icon Kako da menjam vrednost promenljivima koje cuvam u posebnom php fajlu?19.05.2008. u 18:26 - pre 143 meseci
Dakle, planiram da napravim nesto kao admin stranicu gde ce admini moci menjati vrednosti promenljivima koje cuvam u posebnom php fajlu. E sad moje pitanje je kako da ukoliko je promenjena neka vrednost nekoj promenljivoj, da se to i zapamti u tom posebnom php fajlu?

$promenljiva1=...
$promenljiva2=...
$promenljiva3=...
$promenljiva4=...
$promenljiva5=...
$promenljiva6=...

Znaci promenljiva4 ima novi vrednost. Kako da znaci posle = u redu gde se nalazi ta promenljiva ispise novu vrednost preko postojece vrednosti?
 
Odgovor na temu

1r0nM4n
Nenad Vasić
Web Developer
Beograd

Član broj: 55970
Poruke: 441
*.static.ikomline.net.

ICQ: 303614173
Sajt: www.nenadvasic.com


+1 Profil

icon Re: Kako da menjam vrednost promenljivima koje cuvam u posebnom php fajlu?19.05.2008. u 20:01 - pre 143 meseci
Jedino što mi pada na pamet jeste da include-uješ taj .php fajl sa promenljivama i ubaciš:
Code:
$promenljiva4 = "neka nova vrednost";


Pa posle toga da opet zapišeš sve te promenljive... Verovatno postoji neko elegantnije rešenje ali mislim da ti je više praktičnije da te vrednosti čuvaš na neki drugi način (baza, na primer)...

p0zz

p.s. Zar se na srpskom ne kaže "Lacio" umesto "Lazio"!?
 
Odgovor na temu

kazil
Robert Bašić
Full time PHP dev :)
Bačka Topola - Novi Sad

Član broj: 120044
Poruke: 686
*.cable-3.sattrakt.net.

Jabber: robertbasic@elitesecurity.org
ICQ: 446475288
Sajt: robertbasic.com


+2 Profil

icon Re: Kako da menjam vrednost promenljivima koje cuvam u posebnom php fajlu?19.05.2008. u 21:11 - pre 143 meseci
Mozes drzati te promenljive u ini file-u, smestis ih izvan www direktorijuma, ili zastitis .htaccess-om pa si miran (kolko-tolko). Taj file mozes pisati/citati do mile volje. Ima i parse_ini_file() f.ja: http://www.php.net/manual/en/function.parse-ini-file.php
razgledaj taj deo, kod komentara ima koristnih stvari ;)

cheers!
 
Odgovor na temu

w3bl0rd
Varaždin, Hrvatska

Član broj: 82659
Poruke: 380
*.adsl.net.t-com.hr.



+26 Profil

icon Re: Kako da menjam vrednost promenljivima koje cuvam u posebnom php fajlu?19.05.2008. u 21:13 - pre 143 meseci
pa najlakše ti je ovak...
da taj admin.php recimo ne znam kako se zove... ima nest ovako
$file='
<?php
$promenljiva1='.$_POST["promenljiva1"].';
$promenljiva2='.$_POST["promenljiva2"].';
$promenljiva3=...
$promenljiva4=...
$promenljiva5=...
$promenljiva6=...
?>
';
i poslije samo fopen("fajl.php","w")...
fwrite....
there's no place like 127.0.0.1
 
Odgovor na temu

deZio
Inđija

Član broj: 150608
Poruke: 345
212.200.215.*



+38 Profil

icon Re: Kako da menjam vrednost promenljivima koje cuvam u posebnom php fajlu?20.05.2008. u 03:08 - pre 143 meseci
I ja sam prvo pomislio da kad se i samo jedna promenljiva promeni da zapisujem sve ponovo. Verovatno je to i jedino jednostavno resenje. Mislim da je jednostavnije i za rucno ako treba nesto izmeniti da je u php fajlu nego u bazi. Za bazu moram odvojeno backup a ovako samo sacuvam jedan php i to je to. Hvala vam svima na pomoci.

p.s. 1r0nM4n: Kaze se Lacio i na srpskom i na italijanskom ali se pise drugacije. Ipak se nazivi klubova trebaju pisati u orginalu jer ne postoji klub Lacio vec Lazio. To je ko kad je igrala Zvezda u Italiji a njihova televizija napisala Stella Rossa. To onda izgleda glupo... Neko po tome ne moze znati koji je klub u pitanju.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Kako da menjam vrednost promenljivima koje cuvam u posebnom php fajlu?

[ Pregleda: 2036 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.