Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Default value in text box with PHP

[es] :: PHP :: Default value in text box with PHP

[ Pregleda: 2936 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

melez
mrazdeda
Beograd

Član broj: 49761
Poruke: 81
80.93.231.*



Profil

icon Default value in text box with PHP02.06.2006. u 11:23 - pre 194 meseci
U fajlu details.php imam $idnum koji cuva neku vrednost (broj strane).

U fajlu forma.php imam dva text boxa. Drugi text box se popunjava, a prvi bi trebao da ima default vrednost $idnum.

Ja sam u fajlu forma.php na pocetak stavio include("details.php"); i dole u kodu sam stavio

<input type='text' name='ed_id' value=$idnum>

ali mi on u text box samo upise text $idnum, a trebao bi da da broj strane.

Ako neko moze da mi pomogne bio bih jako zahvalan. Pozdrav svima!
 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.wxs.nl.



+3 Profil

icon Re: Default value in text box with PHP02.06.2006. u 12:09 - pre 194 meseci
Probaj:

<input type='text' name='ed_id' value='".$idnum."'>

Poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

Davor Grubelić
Davor Grubelić

Član broj: 46879
Poruke: 280
*.cmu.carnet.hr.

Jabber: nameless21@elitesecurity.org
ICQ: 341103380


Profil

icon Re: Default value in text box with PHP02.06.2006. u 13:00 - pre 194 meseci
eee dečki moji, ne može to tako. nemožeš tako mješat PHP i HTML kodove.

Citat:
SmilieBG: Probaj:

<input type='text' name='ed_id' value='".$idnum."'>

Poz,
Sale

...ovo će u text polje ispisat .$idnum...isprobao i sam. tek toliko.


ovo će ti radit:
Code:


<?php 
$idnum = "1";
?>

<input type="text" name="ed_id" value="<?php echo $idnum ?>">


i dobiješ ispis u text polje "1"...

treba naznačit da je to php varijabla i da treba ispisat njenu vrijednost.

[Ovu poruku je menjao dgrubel dana 02.06.2006. u 14:11 GMT+1]
 
Odgovor na temu

w3bl0rd
Varaždin, Hrvatska

Član broj: 82659
Poruke: 380
*.ess.hr.



+26 Profil

icon Re: Default value in text box with PHP02.06.2006. u 13:47 - pre 194 meseci
Citat:
dgrubel: eee dečki moji, ne može to tako. nemožeš tako mješat PHP i HTML kodove.


...ovo će u text polje ispisat .$idnum...isprobao i sam. tek toliko.


ovo će ti radit:
Code:


<?php 
$idnum = "1";
?>

<input type="text" name="ed_id" value="<?php echo $idnum ?>">


i dobiješ ispis u text polje "1"...

treba naznačit da je to php varijabla i da treba ispisat njenu vrijednost.

[Ovu poruku je menjao dgrubel dana 02.06.2006. u 14:11 GMT+1]


mislim da je to nepotrebno navoditi jer se to potpuno podrazumijeva...
there's no place like 127.0.0.1
 
Odgovor na temu

melez
mrazdeda
Beograd

Član broj: 49761
Poruke: 81
80.93.231.*



Profil

icon Re: Default value in text box with PHP02.06.2006. u 13:56 - pre 194 meseci
Hvala!
 
Odgovor na temu

Davor Grubelić
Davor Grubelić

Član broj: 46879
Poruke: 280
*.cmu.carnet.hr.

Jabber: nameless21@elitesecurity.org
ICQ: 341103380


Profil

icon Re: Default value in text box with PHP02.06.2006. u 14:16 - pre 194 meseci
ja sam samo napisao ono što je točno, odnosno kako melez treba napisati da radi i kratko objasnio!
 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.wxs.nl.



+3 Profil

icon Re: Default value in text box with PHP02.06.2006. u 16:08 - pre 194 meseci
@Davor - razumem, ali krecem od toga da decko zna toliko da $var mora da bude unutar <?php ?> te da je navedeni code samo snapshot ;)

Poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

Davor Grubelić
Davor Grubelić

Član broj: 46879
Poruke: 280
*.cmu.carnet.hr.

Jabber: nameless21@elitesecurity.org
ICQ: 341103380


Profil

icon Re: Default value in text box with PHP02.06.2006. u 17:28 - pre 194 meseci
@SmilieBG ..my bad.. ali opet ne škodi što sam napisao već gotov copy-paste kod. ne sumnjam da znaš o php-u puno više od mene (ispod tvog nicka piše moderator), ali samo sam pisao kako treba. napali me svi kao da sam nekog ubio..


[Ovu poruku je menjao Davor Grubelić dana 02.06.2006. u 18:44 GMT+1]
 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.speed.planet.nl.



+3 Profil

icon Re: Default value in text box with PHP02.06.2006. u 22:58 - pre 194 meseci
Hehehe, ma nije frka uopste ;)
Iskreno - divim ti se da imas toliko strpljenja i vremena, ja obicno samo uputim :)

Nisi nista lose ucinio, cak naprotiv ;)

Poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

Davor Grubelić
Davor Grubelić

Član broj: 46879
Poruke: 280
*.cmu.carnet.hr.

Jabber: nameless21@elitesecurity.org
ICQ: 341103380


Profil

icon Re: Default value in text box with PHP02.06.2006. u 23:19 - pre 194 meseci
a šta da ti kažem. ovdje sam često u potrazi za rješenjima svojih problema pa onda usput i odgovorim na koje pitanjce.
a strpljenje se veže za to što volim programirat.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Default value in text box with PHP

[ Pregleda: 2936 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.