Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Java servlet(slanje maila)

[es] :: Java :: Java servlet(slanje maila)

[ Pregleda: 2431 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

jean-todt
josip dugopolj

Član broj: 154124
Poruke: 6
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Java servlet(slanje maila)17.05.2008. u 20:54 - pre 166 meseci
Pozdrav, imam jedan problem, ako netko ima neki primjer(ili sugestiju) za slanje maila s autentifikacijom
preko java srvleta, cijeli program se treba pokretati tomcat 6.0
 
Odgovor na temu

zmau
Dragan Jovanović
programer
Šabac

Član broj: 80834
Poruke: 290
88.200.65.*



+80 Profil

icon Re: Java servlet(slanje maila)21.05.2008. u 15:12 - pre 166 meseci
Ti imaš više problema :).
Prvi je recimo - slanje mejla preko java mail biblioteke. Da ne bih slučajno odao kakvu poslovnu tajnu, uputiću te na recimo http://snippets.dzone.com/posts/show/96. Ili već - guglaj, ima toga dosta. Naravno, treba da imaš propisno iskonfigurisan SMTP server pri ruci. Mislim da gmail ili nešto slično može da posluži.
Ako ti zapne oko nekog detalja, e onda pitaj.
Drugi je - kako ubudžiti autentikaciju u ovu priču. Tu ti treba objekat klase javax.mail.Authenticator, odnosno nekog njenog naslednika koji ćeš da napraviš. I onda nešto ovako :
Code:

        props.setProperty("mail.smtp.auth", "true");
        Authenticator auth = new SMTPAuthenticator();
        session = Session.getInstance(props, auth);


Treći je, kako to ubudžiti u JSP. Pa valjda isto kao i u običan java program. Ili možeš - ako praviš neki konkretnij projekat - iz JSPa da pozoveš serversku aplikaciju (RMI server, ili EJB, ili nešto treće), pa onda ovaj kod ubudžiš u servera.

Aj sad polako.
it works on my machine
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Java servlet(slanje maila)

[ Pregleda: 2431 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.