Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

[W] WinDev i programiranje u W-language-iskustva i ideje

[es] :: Ostali programski jezici :: [W] WinDev i programiranje u W-language-iskustva i ideje

Strane: 1 2 3 4

[ Pregleda: 16959 | Odgovora: 68 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Gashpar78
Gashpar Andrash
Programer
Kovin

Član broj: 180904
Poruke: 18
91.143.218.*



Profil

icon [W] WinDev i programiranje u W-language-iskustva i ideje13.05.2008. u 11:43 - pre 148 meseci
Moja firma (SerInfo www.serinfo.rs) i ja bavimo se programiranjem u novom razvojnom alatu koji se zove WinDev
To je alat razvijen od strane PCSoft-a Francuskoj.
Posto je ovaj alat kod nas nepoznat, voleo bih da razmenjujemo iskustva i steknemo saradnju u radu sa ovim razvojnim alatom.
Na sajtu PC Softa (www.pcsoft.com) moze da se downloaduje express verzija ovog alata za ucenje sa kompletnim tutorijalom i help-om!
Videcete da je ovaj alat veoma "user friendly"

Puno pozdrava od mene i komletnog SerInfo tima!
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: [W] WinDev i programiranje u W-language-iskustva i ideje13.05.2008. u 14:41 - pre 148 meseci
pa u pravu si da je nepoznat kod nas, tj bar ja nisam do sada cuo za WinDev... gledam ovaj quick overview i izgleda kao zanimljiva alatka, samo sto nigde ne nadjoh nista o tom "W-language", bar na njihovom sajtu, nisam guglao... imash neki link?
 
Odgovor na temu

Gashpar78
Gashpar Andrash
Programer
Kovin

Član broj: 180904
Poruke: 18
80.93.249.*



Profil

icon Re: [W] WinDev i programiranje u W-language-iskustva i ideje13.05.2008. u 20:13 - pre 148 meseci
PC Soft je tako nazvao programski jezik koji se koristi!
Neznam koliko si obratio paznju ali u pitanju je alat s,kojim moze da se iskoriste kodovi iz svih ostalih programskih jezika (kompajlira)Podrzava Jawu, PHP, c++ sve vrste baza i konekcija sa njima.
Sve je veoma uprosceno, tj. nemoguce je da se prave greske jer postoje automatske korekcije! U svakom trenutku moze da se testira uradjeno i u slucaju ako ne radi postoji automatski debager koji nudi resenje problema! U ovom prgramskom jeziku je 40% ideja,50 % logika,a samo 10% kodiranje!
A i svaka im cast na izradi help-a! Veoma je bogat i ima za svaku funkciju primer koda koji moze prosto da se iskopira!
Iskusan programer ovaj alat proguta za manje od nedelju dana (naravno i brze ako prati lekcije iz tutorijala koji dolazi sa instalacijom WinDev-a)
Toliko za sada i pitajte slobodno sve sto vas zanima o ovome!
Spremni smo za svaku saradnju!
Pozdrav u ime SerInfo tima
Gashpar Andrash
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: [W] WinDev i programiranje u W-language-iskustva i ideje13.05.2008. u 23:36 - pre 148 meseci
za mene je taj princip previse high-level... mada razumem da je produktivnost, tj brz razvoj softvera jako bitna stvar u komercijalnoj izradi softverskih resenja, ali ja sam vise od onih koji razmisljaju high-level a koriste low-level alate... ja programiram zato sto volim, tako da ukoliko u razvoju nekog programa 10% vremena "otpada" na programiranje onda mi se taj alat koji to pruza (tih tricavih 10%) ne svidja... da se razumemo, pod "programiranjem" ne mislim na pisanje koda, jer samo pisanje koda je najmanji deo u programiranju bilo cega koristeci bilo koji jezik\alat (mada nije bas "bilo koji jezik" zbog jezika iz "porodice" brainf*ck jezika)...
 
Odgovor na temu

Gashpar78
Gashpar Andrash
Programer
Kovin

Član broj: 180904
Poruke: 18
80.93.249.*



Profil

icon Re: [W] WinDev i programiranje u W-language-iskustva i ideje14.05.2008. u 00:53 - pre 148 meseci
Veruj mi i ja sam tako razmisljao dok me nisu pritisli sa rokovima izrade projekta!
Ovo mi je doslo kao dar sa neba!
Imam neki blagi osecaj, po programu razvoja PS Soft-a, da su veoma ozbiljni u preuzimanju monopola na Evropskom trzistu razvojnih alata!
Pozdrav
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: [W] WinDev i programiranje u W-language-iskustva i ideje14.05.2008. u 13:00 - pre 148 meseci
pa rekao sam da je to dobra stvar u komercijalnoj izradi softvera, ali ja programiram iz zabave i (skoro da) nemam nista od toga, zivim od web design-a (html/css/js/php) a programiram (vb/fb/d) iz zabave.
a to da ce da bilo ko da preuzme monopol od strane microsofta sto se tice razvojnih alata to tek ne mogu da poverujem :)
 
Odgovor na temu

Gashpar78
Gashpar Andrash
Programer
Kovin

Član broj: 180904
Poruke: 18
91.143.218.*



Profil

icon Re: [W] WinDev i programiranje u W-language-iskustva i ideje15.05.2008. u 09:41 - pre 148 meseci
Pozdrav
Nisam mogao ni ja da verujem, ali veoma su agresivni, ako nastave ovako...ne znam...
Jel ima na netu postavljeno nesto sto si dosad uradio, narocito sto se PHP -a tice?
Veruj mi volim da vidim dobro odradjene stvari !
E da! Dosta stvari danas moram da uradim kao demo verzije!
Da li imas ideju o nacinu stvaranja demo verzija?
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: [W] WinDev i programiranje u W-language-iskustva i ideje15.05.2008. u 13:38 - pre 148 meseci
pa imam nekoliko zavrsenih projekata:
http://www.bkosa.rs/
http://www.superdobitak.com
imam jos neka 4 sajta koja su na nasem "dev" serveru ali da bi pristupio njima moras da imas sifru... (ali uskoro bi trebali dva od ta 4 sajta da lansiramo)

inace nemam nista gde mozes source da vidis :)

a sto se tice demo verzija mislim da te nisam razumeo. demo verzija je nesto sto nije zavrseno, ili nesto sto samo pokazuje neke od mogucnosti jezika/alata/frejmworka koji koristis/razvijas...
 
Odgovor na temu

Gashpar78
Gashpar Andrash
Programer
Kovin

Član broj: 180904
Poruke: 18
91.143.218.*



Profil

icon Re: [W] WinDev i programiranje u W-language-iskustva i ideje15.05.2008. u 18:30 - pre 148 meseci
Da,da aplikacija je gotova ali mora da bude u DEMO fazonu, da zainteresuje javnost!
U fazonu vremensko ogranicenje ili ogranicen unos podataka i ping... info "Ovo je demo verzija, za full verziju obratite se bla,bla!)
Veruj mi nikad ne gledam source code sajtova,to je za mene izazov ako odradim sam ono sto vidim!!!
Bavim se i izradom aplikacija u WinDev mobile za iPod telefone!
Veoma interesantna alatka!

 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: [W] WinDev i programiranje u W-language-iskustva i ideje16.05.2008. u 01:10 - pre 148 meseci
mislis za iPhonove? ja sad bas radim na jednoj iPhone aplikaciji (zapravo igri) koja je jos u ranoj fazi razvoja...

a sto se tice DEMO verzije, tj TRIAL za to imas resenja koliko hoces (ali je svako moguce razbiti tj crackovati), mozes recimo da zapamtis kad je program instaliran i prilikom pokretanja programa proveris datum/vreme i ukoliko je razlika u danima manja od 30 (ili kolko god da stavis) onda pokrenes program i zapamtis datum/vreme pokretanja, ukoliko je razlika veca od 30 onda je TRIAL period istekao i onda prikazes poruku tipa "thanks for trying this software please buy it...". e a ukoliko je razlika manja od nula (znaci sat na racunaru je vracen unazad) onda ponovis scenario sa isteklim trial periodom. naravno ovo nije najbolja zastita (cak je jedna od najslabijih) ali uglavnom sasvim solidno vrsi posao sa manjim programima (tj koji nisu rasprostranjeni po interneu, npr kancelarijske aplikacije ne zahtevaju nikakvu vecu i komplikovaniju zastitu)
 
Odgovor na temu

Gashpar78
Gashpar Andrash
Programer
Kovin

Član broj: 180904
Poruke: 18
91.143.218.*



Profil

icon Re: [W] WinDev i programiranje u W-language-iskustva i ideje16.05.2008. u 09:57 - pre 148 meseci
O tome sam i ja razmisljao, a resenje da ne moze da se vrati datum je sledeci: napravi se jedna baza koja je kriptovana (to WinDev automatski radi) u koju se sa svakim danom upisuje neka vrednost.U inicijalizaciji aplikacije se postavi da prvo proveri koliko unosa ima u bazi i ako je broj unosa jednak danu trajanja demo verzije izbacuje poruku "NJaaaak Demo verzija bla,bla,bla" A da se spreci reinstalacija, moze da se negde u sistem ubaci neki bezazlen .txt od 0 Kb (to antivirusi ne vide kao virus) i pri reinstalaciji se proverava da li postoji taj .txt i ako ga ima opet info Njakkk to i to!
Sta kazes za ovu ideju?

 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: [W] WinDev i programiranje u W-language-iskustva i ideje16.05.2008. u 13:00 - pre 148 meseci
pa to sam ja i mislio, mozda nisam najbolje objasnio ali to je taj princip...
 
Odgovor na temu

Gashpar78
Gashpar Andrash
Programer
Kovin

Član broj: 180904
Poruke: 18
91.143.218.*



Profil

icon Re: [W] WinDev i programiranje u W-language-iskustva i ideje17.05.2008. u 12:59 - pre 148 meseci
Evo ti jedan primer koda koji popunjava tabelu iz baze imenika i proverava dali ima neki podsetnik ili dali je nekom rodjendat tog dana!
Ako imas vremena prouci i objasni na koji te programski jezik podseca?
E da imas i deo koda koji proverava da li je neki unos u imenik zasticen sa lozinkom!
Ovi silni express su zbog demo verzije WinDev-a:

Code:

IW_InternalWindow1..Visible=False
IW_InternalWindow2..Visible=False
TableDisplay(Table)
HReadFirst(EXPRESS_Setup)
IF HFound(EXPRESS_Setup) THEN
    IF EXPRESS_Setup.Password=Pass THEN
        HReadFirst(EXPRESS_Data)
        WHILE HFound(EXPRESS_Data)
                TableAdd(Table,EXPRESS_Data.EXPRESS_DataID+TAB+EXPRESS_Data.Name+TAB+EXPRESS_Data.LastName+TAB+EXPRESS_Data.Adress+TAB+EXPRESS_Data.City)
            HReadNext(EXPRESS_Data)
        END
    ELSE
        HReadFirst(EXPRESS_Data)
        WHILE HFound(EXPRESS_Data)
            
            IF EXPRESS_Data.Password=1 THEN
                TableAdd(Table," ** ")
            ELSE
                TableAdd(Table,EXPRESS_Data.EXPRESS_DataID+TAB+EXPRESS_Data.Name+TAB+EXPRESS_Data.LastName+TAB+EXPRESS_Data.Adress+TAB+EXPRESS_Data.City)
            END
            HReadNext(EXPRESS_Data)
        END            
    
    END
END

Datedate=DateSys()
HExecuteQuery(EXPRESS_QRY_DateNote,hQueryDefault,Datedate)
HReadFirst(EXPRESS_QRY_DateNote)
IF HFound(EXPRESS_QRY_DateNote) THEN
    TableAdd(EXPRESS_IW_InternalWindow6.TABLE_EXPRESS_QRY_DateNote,EXPRESS_QRY_DateNote.FileName+TAB+EXPRESS_QRY_DateNote.Reminderdate)
    HReadNext(EXPRESS_QRY_DateNote)
    EXPRESS_IW_InternalWindow6..Visible=True
    MCIPlay("C:\WINDOWS\Media\ding.wav")
    Message("You have new note!")
ELSE
    EXPRESS_IW_InternalWindow6..Visible=False    
END
br3,Br7,Br11 is Date
Br1,Br2,br,Br4,Br5,Br6,Br8,Br9,Br10,Br12,br13,br14 is string
Br1=Datedate..Month
br=Datedate..Day
Br2=Br1+br
HReadFirst(EXPRESS_Data)
WHILE HFound(EXPRESS_Data) 
    br3=EXPRESS_Data.Birthday
    Br4=br3..Month
    Br5=br3..Day
    Br6=Br4+Br5
    IF Br2=Br6 THEN
        MCIPlay("C:\WINDOWS\Media\ding.wav")
        Message("Birthday:"+" "+EXPRESS_Data.Name+" "+EXPRESS_Data.LastName+"  "+"tel:"+EXPRESS_Data.TelefonMob1+"  "+EXPRESS_Data.Adress+" "+EXPRESS_Data.City)    
    END
    Br7=EXPRESS_Data.Anniversary1
    Br8=Br7..Month
    Br9=Br7..Day
    Br10=Br8+Br9
    IF Br2=Br10 THEN
        MCIPlay("C:\WINDOWS\Media\ding.wav")
        Message("Anniversary:"+" "+EXPRESS_Data.Name+" "+EXPRESS_Data.LastName+"  "+"tel:"+EXPRESS_Data.TelefonMob1+"  "+EXPRESS_Data.Adress+" "+EXPRESS_Data.City)    
    END
    Br11=EXPRESS_Data.Anniversary2
    Br12=Br11..Month
    br13=Br11..Day
    br14=Br12+br13
    IF Br2=br14 THEN
        MCIPlay("C:\WINDOWS\Media\ding.wav")
        Message("Anniversary:"+" "+EXPRESS_Data.Name+" "+EXPRESS_Data.LastName+"  "+"tel:"+EXPRESS_Data.TelefonMob1+"  "+EXPRESS_Data.Adress+" "+EXPRESS_Data.City)    
    END
    HReadNext(EXPRESS_Data)
END

Na sta te ovo podseca??

[Ovu poruku je menjao Aleksandar Ružičić dana 17.05.2008. u 17:18 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: [W] WinDev i programiranje u W-language-iskustva i ideje17.05.2008. u 16:20 - pre 148 meseci
podseca me na mix Visual Basic-a i Pascal-a/Delphi-ja...

nesto mi se na prvi pogled ovaj W jezik uopste ne svidja... mislim, sta je sa dobrim starim SQL-om?
 
Odgovor na temu

Gashpar78
Gashpar Andrash
Programer
Kovin

Član broj: 180904
Poruke: 18
80.93.249.*



Profil

icon Re: [W] WinDev i programiranje u W-language-iskustva i ideje17.05.2008. u 17:09 - pre 148 meseci
U prvu si sto se VB tice!

Po meni je SQL ok, ali si dobro rekao "STARI"!
Sa sadasnjim poslovanjem nema se vremena za lagano programiranje kao sto je Rad sa SQL-om!
Razumem ja da mnogi vole proverene stvari i da rade sa zadovoljstvom ali...
Uporedili smo isti mali projekat da se radi u SQL-u i u WinDev-u i: Drugar ga je intenzivno kuckao 10 dana, u WinDev-u je trajalo cetri dana!
A sve sto odradis sa sql-om sto se tice konetkovanja sa bazom ili stvaranja baze to WinDev radi automatski!
Po procenama statisticara iz PC Softa ovaj nacin rada je desetostruko brzi od klasicnog programiranja!
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: [W] WinDev i programiranje u W-language-iskustva i ideje18.05.2008. u 00:57 - pre 148 meseci
jesi li cuo za LINQ? mogu da se kladim da je on desetostruko brzi (a i kod je mnoooogo cistiji) od ovog WinDev-a...
 
Odgovor na temu

pdetlic
Pero Detlic
Subotica

Član broj: 82923
Poruke: 20
*.eunet.yu.



+1 Profil

icon Re: [W] WinDev i programiranje u W-language-iskustva i ideje19.05.2008. u 06:30 - pre 147 meseci
Samo jedna primedba, skino sam sa sajta WinDev 12 Expres verziju, i dobo v.10 ???
Dali je neko probao nesto novije?
 
Odgovor na temu

Gashpar78
Gashpar Andrash
Programer
Kovin

Član broj: 180904
Poruke: 18
80.93.249.*



Profil

icon Re: [W] WinDev i programiranje u W-language-iskustva i ideje19.05.2008. u 08:49 - pre 147 meseci
Zasad postoji samo WinDev 10 express za download! Uskoro ce izaci 11 express!
Samo da te upoznam sa informacijom da express verzija ne moze da napravi .EXE! Ona sluzi samo za upoznavanje i ucenje! Napravili su zastitu za medalju!!!!
Ja radim u WinDev 11 orginal verziji! Kupila firma... 1270 evrica (strasno)
Sada nam je stigao orginal WinDev 12 ali samo na francuskom! Malo nas zzzzz... WAF
A ste se tice LINQ nisam upoznat s'tim!
Juce sam skinuo sa neta Leonardi Studio V4.0 to je kako kazu najprostiji razvojni alat za jawu! Postavljen mi je zadatak da ga prokljuvim ali....
 
Odgovor na temu

Gashpar78
Gashpar Andrash
Programer
Kovin

Član broj: 180904
Poruke: 18
91.143.218.*



Profil

icon Re: [W] WinDev i programiranje u W-language-iskustva i ideje22.05.2008. u 14:35 - pre 147 meseci
Evo malo dokumentacije za WinDev ako vas ne mrzi da citate!

WinDev AS/400 priručnik

OPIS PROIZVODA

WinDev, WebDev i WinDev Mobile su kompletno integrisani CASE alati

To znači da su ove aplikacije opremljene svim potrebnim modulima za razvoj kako za jednokorisničko, tako i klijent/server aplikacija, intenrent i intranet sajtova i aplikacija za pokretne (mobilne) terminale.
Od konceptualne- razvojne faze do završne isporuke proizvoda, svi potrebni moduli su uključeni u proizvod.

"WinDev AS/400" uključuje kompletan WinDev proizvod, plus AS/400 native pristup. Native pristup Vam omogućuje pristup AS/400 bez korišćenja ODBC, OLE DB, ili ActiveX, i omogućuje Vam da iskoristite sve osobine opisane u ovom dokumentu. "WebDev AS/400" je verzija WebDev-a koja uključuje AS/400 native pristup. Pomoću WinDev AS/400 moćićete lako da svojim korisnicima ponudite ovakav tip ekrana, koji će raditi sa AS/400 podacima (read/write).

WinDev i WebDev AS/400: integracija sa AS/400

WinDev AS/400 i WebDev AS/400 omogućava real-time native pristup (bez ODBC, bez OLE DB, bez ActiveX) AS/400 bazama podataka, i pruža Vam pristup programima i komandama AS/400.
Ovo nije prosta promena alata!
Pomoću WinDev-a možete koristiti AS/400 mogućnosti i njegovo GUI okruženje u razvoju svojih aplikacija: najbolje od oba sveta!
Posvetite se svom informativnom sistemu, koriteći prednosti skraćenog (i do 10 puta) vremena potrebnog za razvoj.
Bez obzira na klijentsku platformu: PC pod Windows okruženjem, Web browser, radio terminal, razvoj aplikacije je identičan, uz korišćenje istog jezika 5-te generacije.
Programiranje je u svim slučajevima WinDev programiranje. Nema potrebe za AS/400 programiranjem (RPG, Cobol, i slično) da bi se koristio WinDev AS/400. Programi urađeni WinDev-om i WebDev-om automatski rade sa AS/400 bazama, ako vam je to potrebno. Prenosivost aplikacije (portability) je trenutna.
Iz iste aplikacije razvijene WinDev-om AS/400, možete pristupiti izvornim AS/400 bazama, bazama u WinDev formatu – Hyperfile, istovremeno i jednim i drugim, kao i ostalim tipovima baza – Oracle, XML, ... ili drugim operativnim sistemima – Linux itd – potpuno transparentno.
To Vam omogućava da svoje podatke čuvate u obliku koji Vam najviše odgovara, kako biste izbegli duplikaciju.
Po instaliranju AS/400 native pristupa, nećete više morati da izvršite ni jednu AS/400 operaciju.
Sve sigurnosne osobine AS/400 su sačuvane, po pitanju pristupa bazama i programima, kao i za upravljanje transakcijama.
Vaše aplikacije će moći da zaključavaju slogove i baze otvorene u read-write modu, koristeć pravila za sprečavanje konflikta AS/400, bez ometanja ostalih aplikacija.
Aplikacija razvijena WinDev-om ili WebDev-om može da pošalje AS/400 naredbu da generiše "OVRDBF", ili "OPNQRYF" na bazama na primer, pre njihovog otvaranja WinDev naredbama, ili da modifikuje radno okruženje ili alocira objekte.
Native access: bezbednost, brzina i performanse
Klijentski računar pod Windows operativnim sistemom sa WinDev alatom ima mogućnost da koristi razvojnu snagu WinDev-a uz istovremeno korišćenje prednosti brzog native pristupa AS/400 bazama.
Veoma jednostavno možete:
- komunicirati sa AS/400 bez potrebe za bili kakvim posebnim razvojem aplikacija;
- prikazati opis baza ( i njihovih klučeva) lociranih na AS/400, reversnim inženjerstvom (DDS import);
- izvršiti read, write i modify operacije na AS/400 bazama, paralelno sa postojećim “5250” aplikacijama;
- izvršiti read i write operacije u optimizovanom modu (koristeći buffer-e);
- izvršiti pretragu (search) koristeći proste ili kompozitne ključeve;
- kreirati transakcionalne aplikacije;
- koristiti DataQueues i Data Area;
- poslati CL komandu sa parametrima;
- pozvati RPG, Cobol, ili C programme sa parametrima;



Spisak osnovnih funkcija
Korišćenje SQL naredbi Yes
Korišćenje HRead* naredbi I bez poznavanja SQL-a Yes
Kompatibilnost sa Hyper File programiranjem (file, query) Yes
Korišćenje WINDEV sintakse "Table.column", "Query.Column" prilikom kodiranja Yes
Automatizovano dodeljivanje bafera: FileToScreen, ScreenToFile Yes
RAD Complete
Automatski browse table Yes
Automatski unos tabela (Add/Modify/Delete) Yes
Baze: automatske pretrage Yes
Baze: automatska provera integrita Yes
Popunjavanje baza u blokovima (partial fetch) (bez čekanja) Yes
Integrisano sa okruženjem (assistirani unos, unos structura) Yes
WDMAP pregled baza Yes
WDETAT Yes
Query editor Yes
Instalacija Automatic
MDAC layer Useless
Brzina Very high
Automatska kontrola konflikata prilikom modifikacije Yes
Automatska kontrola duplicata Yes
Automatska kontrola zahtevanih objekata Yes
Technička podrška kroz "Assistance Directe" (Directna podrška) Yes
Record level lock – zaključavanje na nivou sloga Yes
Table level lock– zaključavanje na nivou baze Yes
Transakcije Yes
Automatsko upravljanje identifikatorima (ključevima) Yes
Filter/Find u query-u Yes
Delete/modify u query-u Yes
 
Odgovor na temu

Gashpar78
Gashpar Andrash
Programer
Kovin

Član broj: 180904
Poruke: 18
80.93.249.*



Profil

icon Re: [W] WinDev i programiranje u W-language-iskustva i ideje29.05.2008. u 23:34 - pre 147 meseci
Dal je moguce da niko nezna nista o ovome ?!
 
Odgovor na temu

[es] :: Ostali programski jezici :: [W] WinDev i programiranje u W-language-iskustva i ideje

Strane: 1 2 3 4

[ Pregleda: 16959 | Odgovora: 68 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.