Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa instalacijom add-ina

[es] :: .NET :: Problem sa instalacijom add-ina

[ Pregleda: 1321 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

lopkiju

Član broj: 81874
79.101.215.*

Sajt: mojprevoz.com

icon Problem sa instalacijom add-ina24.04.2008. u 00:32 - pre 207 meseci
Kao prvo, izvinjavam se zbog imena teme.
Nista pametno mi ne pada na pamet.

Elem. Pravim jedan add-in za Visual Studio i kada ga pokrenem (F5), sve radi.
Podigao sam virtuelnu masinu za testiranje i instalirao VS08 i VS05.

Add-in projekat je u solution-u sa jos dva projekta koji su setup za jednu i drugu verziju Visual Studio-a.

Kreirao sam setup i instalirao na virtuelnoj masini.
Pokrenuo VS i video da sve radi - dodavanje context menu-ja, dodavanje onog, solution explorer like, prozora i pritom primetim da sam neke fajlove stavio na pogresno mesto (nisu bitni za rad add-ina) i hteo sam da izgleda sredjenije i promenim mesta fajlovima u setup projektu.

Nakon toga, context menu-ji se vise ne pojavljuju.
Onaj solution explorer like prozor je tu, ali nema menu-ja na desni click.

Sam .dll uopste nisam dirao, samo sam menjao fajlove u setup projektu.

Sa ovim se borim poprilicno dugo vremena i pojma nemam sta mu je i zasto se tako ponasa.

Ono sto je interesantno, jeste da sam prethodno, imao setup projekat, koji je radio prvi put kada sam ga dodao.
Posle promene fajlova i zapisa u registry-ju za add-in i on je prestao da radi, pa mi je ovaj sadasnji setup isto radio prvi put kada sam ga dodao.

Jel ima neko ideju sta bi mogao biti uzrok i resenje problema?
Moguce je i da sam ja nesto zabrljao, jer mi je ovo prvi put da radim sa setup-om ove vrste, ali ja ne vidim nista sto bi moglo praviti problem.

Odgovor na temu

deerbeer
Beograd

Član broj: 174418
*.ptt.yu.

+395 Profil

icon Re: Problem sa instalacijom add-ina24.04.2008. u 10:33 - pre 207 meseci
Citat:
@lopkiju
Posle promene fajlova i zapisa u registry-ju za add-in i on je prestao da radi, pa mi je ovaj sadasnji setup isto radio prvi put kada sam ga dodao.
Sam .dll uopste nisam dirao, samo sam menjao fajlove u setup projektu.

Ako dll nisi pipao tj. nisi menjao njegov interfejs i kod onda je ocigledno problem sa registracijom add-ina (kao COM komponente)
Probaj sa "regasm.exe" koji upravo to radi .. (za VS2002 i VS2003)
Za VS2005 i verovatno za VS2008 je stvar drugacija jer se za registraciju koristi XML ...
Vise informacija i primera na : http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/19dax6cz(vs.80).aspx

Viva lollapalooza

Odgovor na temu

lopkiju

79.101.215.*

icon Re: Problem sa instalacijom add-ina24.04.2008. u 16:44 - pre 207 meseci
Ja imam .addin file u istom folderu gde je i .dll.
Da ga nemam, add-in nikako ne bi ni radio i ne bi bio izlistan u add-in manageru.

Meni se ucita add-in (znaci, .addin file nije sporan), ali mi ne doda menu items na desni click.

Poziv f-je za dodavanje menu item-a mi se nalazi u OnConnection u if (connectMode == ext_ConnectMode.ext_cm_UISetup) i to kao da preskoci iz nekog razloga.
A u tom istom if-u, nalazi mi se i code koji dodaje u View menu item za pozivanje add-ina i to radi.

A ne mogu da debug-ujem, jer mi radi na fizickoj masini, ali mi ne radi na virtuelnoj masini.

Odgovor na temu

deerbeer
Beograd

*.adsl-1.sezampro.yu.

+395 Profil

icon Re: Problem sa instalacijom add-ina24.04.2008. u 19:15 - pre 207 meseci
Citat:
@lopkiju
Poziv f-je za dodavanje menu item-a mi se nalazi u OnConnection u if (connectMode == ext_ConnectMode.ext_cm_UISetup) i to kao da preskoci iz nekog razloga.

Potpuno te razumem ...tvoj kod je sigurno ok ..
Nekada sam radio shell extenziiju za explorer.exe i dodavanje menija u right-clicku xp.
I uvek je bilo do registracije (tj. da li ce ga VS prihvatiti kao plug-in dll ) COM objekta .
Funkcija u kojoj dodajes tvoj meni je tu al se nikad ne poziva.. u tvom slucaju : (if (connectMode == ext_ConnectMode.ext_cm_UISetup) ne odradi posao tj menu item se na kraju ne vidi ...
Verovatno je neki security problem jer je virtualna masina ...
ne znam kako VS sazvace taj xml fajl da bi registrovao addin ..

[Ovu poruku je menjao deerbeer dana 24.04.2008. u 20:57 GMT+1]
Viva lollapalooza

Odgovor na temu

lopkiju

79.101.215.*

icon Re: Problem sa instalacijom add-ina24.04.2008. u 20:58 - pre 207 meseci
Poceo sam add-in sa wizardom, pa je on kreirao sve sto je bilo potrebno, a izmedju ostalog i onaj .addin file.

Setup mi dodaje kljuc, sa putanjom gde je smesten .addin file kao i gde je .dll file, u registry u HKLM\Software\Microsoft\VisualStudio\<verzija vs-a>\AutomationOptions\LookInFolders.

Mozda i jeste do registracije add-ina, ali ja ne znam kako drugacije da ga registrujem.
Addin file mi izgleda ok.

Trebalo je da napravim add-in da mi pomogne u daljem razvoju, a ispade tesko napraviti add-in...

Odgovor na temu

deerbeer
Beograd

*.adsl-1.sezampro.yu.

+395 Profil

icon Re: Problem sa instalacijom add-ina24.04.2008. u 22:21 - pre 207 meseci
Citat:

Setup mi dodaje kljuc, sa putanjom gde je smesten .addin file kao i gde je .dll file
HKLM\Software\Microsoft\VisualStudio\<verzija vs-a>\AutomationOptions\LookInFolders.

Pitanje je da li u HKEY_LOCAL_MACHINE imas pristup za pisanje u reg prilikom setup-a addin-a na vitual machine-u i sa kojim ustvari privilegijama pristupas (admin user itd..)
Probaj sa regmon.exe da mu postavis trace da prati registry upisivanja ili citanja
Secam se da moja shell extenzija je morala da bude upisana u reg na
HKEY_CLASSES_ROOT\\*\\shellex\\ContextMenuHandlers
tako da je morala da se registruje samo sa admin nalogom ...

Viva lollapalooza

Odgovor na temu

lopkiju

79.101.215.*

icon Re: Problem sa instalacijom add-ina25.04.2008. u 02:56 - pre 207 meseci
Setup doda kljuc u registry bez problema (proverio sam), a user na windowsu na virtuelnoj masini je clan grupe administratora.

Krajnje bezizlazna situacija.

Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Problem sa instalacijom add-ina

[ Pregleda: 1321 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.