Citat:
spopovic:
Onda nemoj ništa da očekuješ, ni ti ni oni koji misle isto kao i ti. Sloba i mi ostali smo UKT-u posvetili slobodnog vremena koliko smo imali, iscimali smo se da nađemo pare za osnivanje, da promovišemo to u medijima, da napravimo program, nađemo inicijalni upravni odbor. Ti si vidim uložio samo nekoliko telefonskih impulsa, kako bi Sloba saznao tvoje cenjeno mišljenje.
Nije pitanje da li će udruženje da radi - radiće. Ali koliko će postići zavisi isključivo od broja ljudi koji doniraju svoje slobodno vreme i trud.
Slobo bice da ne znas koliko sam vremena posvetio UKT-u.
Ovaj tvoj komentar mi mnogo lici na ono "Drugovi napred!". A ipak, trebalo bi: "Drugovi za mnom!"
Sta jos da ti kazem, ako ste vi bili spremni da uradite samo to sto ste uradili (cimanje oko osnivanja udruzenja) i nista vise, dzaba ste krecili. Niste se trebali onda baktati. Osnivanje udruzenja je najmanji problem. Caka je u organizaciji aktivnosti, programu rada i stalnoj aktivnosti tog udruzenja.
Ako hoces da neko bude clan UKT moras mu ponuditi nesto konkretno sto ce on smatrati svojim interesom. Zasad nudite samo lepu pricu i nista konkretno.
Bunite se kad neko drugi bez vas pocne da radi ono sto ste vi u uopstenom statutu zacrtali kao svoje ciljeve i to komentarima "srpska posla". Zar nisu srpska posla i to sto ste registrovali udruzenje a niste spremni da nesto konkretno radite nego ocekujete da neko drugi to radi za vas?
To sto ste prezauzeti i nmate vremena nije opravanje. Ja znam da ste prezauzeti i da nemate vremena i to sam znao i pre nego sto je osnovan UKT. Ono sto sam izmedju ostalog pitao je zasto ste se upustali u to ako nemate vremena? Pored toliko projekata kojima se svaki do vas bavi sta vam je trebao jos i ovaj? Kazete, nemate vremena pa neko drugi mora da potegne.. Ok, ali zasto ste se onda utrpavali u celu stvar?
Naravno da se slazem da je ono sto su ciljevi UKT nas zajednicki interes i da treba svi da radimo pod okriljem UKT i suguran sam daima dosta ljudi koji mogu dobro da potegnu i pomognu. ali.. takvi ljudi obicno ne padaju samo na lepe reci, moras da im pokazes da si ozbiljan i da ima smisla da potegnu u tvoje ime. Ti kazes takvi ljudi tebi ne trebaju. Sto se ne zapitas umesto toga zasto vam se niko ne pojavljuje sa predlozima za konkretne aktivnosti i ne nudi se da potegne? Zasto ljudi osnivaju druga udruzenja cija delatnost se preklapa sa vasom a ne obracaju se direktno vama?
Pogledaj sajt UKT i probaj da ga objektivno procenis. Zapazices da prakticno i nije azuriran od osnivanja i da ne sadrzi nesto mnogo konkretnog materijala vec uglavnom lepu pricu.
Slobodno istresi svoje nezadovoljstvo na meni. Meni to ne smeta. Uvideces da si ustvarinezadovoljan aktivnoscu UKT-a jer u svoju odbranu mozes samo dakazes kako nemas vremena i kako si se polomio oko osnivanja udruzenja. Ali, rad udruzenja nikako nije nemanje vemena i osnivanje.
Usvakm slucaju, ne bi bilo lose da se ova temapemesti u UKt forum, posto tamo ionako nema nikakvih disksuija a ovo ipak tamo spada.