Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Objekti i "visestruki" include

[es] :: PHP :: Objekti i "visestruki" include

[ Pregleda: 2375 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Šahbaz
Developer, BBM
EU

Član broj: 102142
Poruke: 106
*.crnagora.net.



Profil

icon Objekti i "visestruki" include13.03.2008. u 15:37 - pre 152 meseci
Pozdrav,

Imam jedno pitanje vezano za include fajlova.
Naime koristim smarti i imam templejte za admin panel i front end.

U root-u mi se nalazi folder smarty i fajl sm_setup.php koji izgleda ovako:

Code:

define('SMARTY_DIR', 'smarty/libs/');
require_once(SMARTY_DIR . 'Smarty.class.php');
....


Da bih asjanovao promjenjive za templejte moram da inkludujem sm_setup.php i kreiram novi
Smarty objekat - $smarty = new Smarty();

Sve ovo radi savrseno za fajlove koji su u root-u, ali sa fajlovima unutar admin panela imam problem!
Naime tamo inkludujem na sledeci nacin:

Code:

include("../sm_setup.php");
$smarty = new Smarty();


Ali kreiranje Smarty objekta ne prolazi jer ne uspjeva da pronadje fajlove unutar SMARTY_DIR-a (Valjda on trazi Smarty.class.php u admin/smarty/libs).

Zanima me kako da rijesim ovaj problem!?
 
Odgovor na temu

milosijaa
Milos djordjevic
PHP Developer
srbija

Član broj: 88371
Poruke: 135
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: Objekti i "visestruki" include13.03.2008. u 15:55 - pre 152 meseci
E bas kao sto si rekao u poslednjoj recenici svog posta :))

Pokusaj sa

Code:
define('SMARTY_DIR', $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'smarty/libs/');
 
Odgovor na temu

Šahbaz
Developer, BBM
EU

Član broj: 102142
Poruke: 106
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Objekti i "visestruki" include13.03.2008. u 19:03 - pre 152 meseci
Probao ranije ovo:

Code:
define('SMARTY_DIR', $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'smarty/libs/');
[/quote]

i ovo:

Code:
define('SMARTY_DIR', $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/smarty/libs/');
[/quote]

Ali bez uspjeha...
 
Odgovor na temu

Šahbaz
Developer, BBM
EU

Član broj: 102142
Poruke: 106
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: Objekti i "visestruki" include16.03.2008. u 13:14 - pre 152 meseci
I.. jel ima neko neki predlog!?
 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
*.adsl.beotel.net.



+19 Profil

icon Re: Objekti i "visestruki" include16.03.2008. u 14:39 - pre 152 meseci
A jesi probao uslovno postavljanje konstante, ako je glavna datoteka u root-u onda 'smarty/libs/' inače '../smarty/libs/' ?
Ili da iz svakog skritpa pre poziva sm_setup.php da postaviš tu konstantu kako ti hoćeš ?
"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Objekti i "visestruki" include

[ Pregleda: 2375 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.