Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

izvlacenje iz listbox-a

[es] :: Visual Basic 6 :: izvlacenje iz listbox-a

[ Pregleda: 2616 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Srdjan Prpa
Senior FullStack developer
Cloud Horizon
Beograd, Srbija

Član broj: 120238
Poruke: 131
*.eunet.yu.



+1 Profil

icon izvlacenje iz listbox-a17.02.2008. u 00:25 - pre 163 meseci
Kako da napravim da iz listbox-a koji mi je napravljen tako da je svaka recenica jedna ispod druge da mi samo jednu nasumice rec prebaci u drugi listbox ?
 
Odgovor na temu

stefanpn
Total anonymous
Programer

Član broj: 172809
Poruke: 509
77.46.195.*



+1 Profil

icon Re: izvlacenje iz listbox-a17.02.2008. u 02:24 - pre 163 meseci
Morao bi jos malo da pojasnis...

Citat:
highagain87: Kako da napravim da iz listbox-a koji mi je napravljen tako da je svaka recenica jedna ispod druge da mi samo jednu nasumice rec prebaci u drugi listbox ?


Nije bas najjasnije... Budi malo precizniji...

Sta znaci recenica jedna ispod druge!? Nasumicnu rec iz koje recenice?

Ako ne umes da objasnis onda bar slikaj formu i postavi sliku... Pa da pogadjamo...
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: izvlacenje iz listbox-a17.02.2008. u 07:47 - pre 163 meseci
probaj ovako:
Code:

Private Sub Command1_Click()
    
    Dim lIndex  As Long
    
    lIndex = Random(0, List1.ListCount - 1)
    
    List2.AddItem List1.List(lIndex)
    
    List1.RemoveItem lIndex
    
End Sub

Function Random(lMin As Long, lMax As Long) As Long
    Random = Int(Rnd * (lMax - lMin + 1)) + lMin
End Function

 
Odgovor na temu

stefanpn
Total anonymous
Programer

Član broj: 172809
Poruke: 509
77.46.195.*



+1 Profil

icon Re: izvlacenje iz listbox-a17.02.2008. u 14:17 - pre 163 meseci
Mislim da je rekao slucajna rec iz neke recenice, pa sam malo modifikovao Ruzin(Ruza - tako bi u mom kraju zvali Ruzicica) kod.
Code:

Private Sub Command1_Click()
    
    Dim lIndex  As Long
    
    lIndex = Random(0, List1.ListCount - 1)
    
    a$ = fncRandomWord(List1.List(lIndex))
    List2.AddItem a$
    
End Sub

Function Random(lMin As Long, lMax As Long) As Long
    Random = Int(Rnd * (lMax - lMin + 1)) + lMin
End Function

Function fncRandomWord(ByVal strRecenica As String) As String
Dim t As Integer
Dim lMax As Integer
Dim strWord As String
Dim pos As Integer
Dim znak$
lMax = Len(strRecenica)
slucajnoT:
t = 1 + Rnd * (lMax - 1)
If Mid$(strRecenica, t, 1) = Chr$(32) Then GoTo slucajnoT
pos = t
strWord = Mid$(strRecenica, t, 1)
Do While Not pos = lMax
    pos = pos + 1
    znak$ = Mid$(strRecenica, pos, 1)
    If znak$ = Chr$(32) Then Exit Do
    strWord = strWord + znak$
Loop
pos = t
Do While Not pos = 1
    pos = pos - 1
    znak$ = Mid$(strRecenica, pos, 1)
    If znak$ = Chr$(32) Then Exit Do
    strWord = znak$ + strWord
Loop
fncRandomWord = strWord
End Function

Nije bas optimizovan, ali s' obzirom da je u pitanju mala kolicina podataka, radi lepo.

 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: izvlacenje iz listbox-a18.02.2008. u 12:35 - pre 163 meseci
Citat:
stefanpn: ...(Ruza - tako bi u mom kraju zvali Ruzicica)...

lol, tako me odavno neko nije zvao, tj jos od osnovne :)
 
Odgovor na temu

Srdjan Prpa
Senior FullStack developer
Cloud Horizon
Beograd, Srbija

Član broj: 120238
Poruke: 131
91.150.117.*



+1 Profil

icon Re: izvlacenje iz listbox-a29.02.2008. u 23:39 - pre 163 meseci
E to mi je bas trebalo sto je stefanpn napisao, e sad me jos nesto muci :) de sta treba da izmenim da mi redosled reci koje izvlaci nebude uvek isti?
 
Odgovor na temu

Aleksandar Vasic
Web Administrator, Uspon d.o.o
Čačak

Član broj: 91692
Poruke: 1226
*.eunet.yu.

Sajt: www.vasictech.net


+1 Profil

icon Re: izvlacenje iz listbox-a01.03.2008. u 07:48 - pre 163 meseci
kolko ja vidim nece uvek biti isti,vidish da ima Random funkciju ;)
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: izvlacenje iz listbox-a01.03.2008. u 15:47 - pre 163 meseci
mozes da dodas u Form_Load sledece:
Code:

Randomize Timer

 
Odgovor na temu

Srdjan Prpa
Senior FullStack developer
Cloud Horizon
Beograd, Srbija

Član broj: 120238
Poruke: 131
77.46.175.*



+1 Profil

icon Re: izvlacenje iz listbox-a01.03.2008. u 16:24 - pre 163 meseci
Tnx radi sve extra sad me muci jos nesto :D posto imam dugme jedno koje mi izvlaci iz List1 u List2, de treba da stavim msg box da ako neko klikne na to dugme a u List1 nema ni jedna rec da mu izadje poruka da mora da ucita u List1 reci ?
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: izvlacenje iz listbox-a01.03.2008. u 23:17 - pre 163 meseci
Code:

Private Sub Command1_Click

   If List1.ListCount = 0 Then
      MsgBox "Morate dodati reci, bla bla.."
      Exit Sub
   End If

   ' ovde kod za prebacivanje iz liste u listu...

End Sub

 
Odgovor na temu

stefanpn
Total anonymous
Programer

Član broj: 172809
Poruke: 509
77.46.168.*



+1 Profil

icon Re: izvlacenje iz listbox-a02.03.2008. u 16:46 - pre 163 meseci
A evo i mene, posle vise godina lutanja po internetu, najzad sam se vratio kod kuce...

Mozes dodati Randomize Timer i u Random funkciju, tako ti se nece javiti isti projevi i ako pokreces program svaki put u istom intervalu(u msec).
Code:

Function Random(lMin As Long, lMax As Long) As Long
    Randomize Timer
    Random = Int(Rnd * (lMax - lMin + 1)) + lMin
End Function
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: izvlacenje iz listbox-a02.03.2008. u 17:34 - pre 163 meseci
da, samo sto je tako veca mogucnost da dobije brojeve koji se ponavljaju.

ne mogu sad da nadjem link ali jedan lik je radio istrazivanje bas u vb-u o Rnd i Randomize funkcijama, ali dobro se secam da se na grafiku lepo videlo da je ponavljanje brojeva ucestalije ukoliko se Randomize poziva svaki put kada je potreban nasumican broj (tj svaki put kad se poziva i Rnd) nego ako se Randomize pozove samo jednom na pocetku izvrsavanja programa.
 
Odgovor na temu

stefanpn
Total anonymous
Programer

Član broj: 172809
Poruke: 509
77.46.168.*



+1 Profil

icon Re: izvlacenje iz listbox-a02.03.2008. u 18:39 - pre 163 meseci
Znam za to, tako je razvaljena jedna serija Poker Aparata, zato sto je software na svaki pritisak na DEAL pozivao Randomize funkciju trebalo je samo izracunati interval imedju zadnjeg pritiska na DEAL i ako se pogodi pravi trenutak ... Hm... Znas tacno koja karta dolazi sledeca. Ali to ovde ne vazi, jer tajmer broji od trenutka kada je pritisnuto Power dugme, tako da ne moze da se dogodi da dugme bude se funkcija pozove na tacno 134523453.2432345 sec. Ali opet nije pametno koristiti ovo jer je Randomize jako hardverski zahtevna funkcija.

Neka se uzme u obzir da su ti poker aparati bile 8-bitne masine na 1 MHz...
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: izvlacenje iz listbox-a

[ Pregleda: 2616 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.