Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

VB 2005 ListBox i Access Baza ?

[es] :: .NET :: VB 2005 ListBox i Access Baza ?

[ Pregleda: 2242 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Air Live
Srbija

Član broj: 162278
Poruke: 410
91.191.13.*



Profil

icon VB 2005 ListBox i Access Baza ?26.11.2007. u 18:49 - pre 166 meseci
Potrebno mi je sve o listBox kontroli kako učitati podatke iz baze tabele u listbox i kada kliknem na odredeni naziv s list box-a da prenese taj selektovani naziv na txt druge forme.

Evo Primer.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

android~paranoid

Član broj: 81947
Poruke: 211
212.200.180.*



Profil

icon Re: VB 2005 ListBox i Access Baza ?28.11.2007. u 12:57 - pre 166 meseci
Ako bi ti trebalo da otvoriš formu i onda da proslediš neku vrednost, onda bi to mogao preko konstruktora te druge forme. Ako želiš da vrednost uhvati forma koja je već otvorena, mislim da bi onda morao da koristiš delegate. U tom slučaju pogledaj temu:

http://www.elitesecurity.org/t289701-0#1734733
Mislim, šta reći !
 
Odgovor na temu

Air Live
Srbija

Član broj: 162278
Poruke: 410
91.191.13.*



Profil

icon Re: VB 2005 ListBox i Access Baza ?28.11.2007. u 15:07 - pre 166 meseci
Nije bas to sto mi treba . Evo kako bih to izgledalo u VB 6


Private Sub datKupci_Reposition()
' ovo je cod koji definise podatke iz baze u listbox preko dataset-a
Do While Not datKupci.Recordset.EOF
lstKupci.AddItem datKupci.Recordset.Fields("IDkupca") & _
vbTab & vbTab & datKupci.Recordset.Fields("Prezime")
datKupci.Recordset.MoveNext
Loop

End Sub



Private Sub lstKupci_DblClick()
'ovo je cod koji definise na dupli klik na listbox u txt box druge forme.
g_intBrojKupca = Val(lstKupci.Text)
Unload Me

End Sub

Public g_intBrojKupca As Integer ' ovo stavim u neki model

Znaci samo mi treba ovo prevesti u VB NET 2005.

Dali slucajno zna tko ? A gore sam postavio i primer.
Znaci meni treba samo da ucitam podatke iz tabele u listbox i da na dupli klik tog list box-a prebaci naziv na koji sam izvrsio dupli klik na list box-u.

POZDRAV !
 
Odgovor na temu

android~paranoid

Član broj: 81947
Poruke: 211
212.200.179.*



Profil

icon Re: VB 2005 ListBox i Access Baza ?28.11.2007. u 18:36 - pre 166 meseci
Nisam radio u VB6, a ne vidim da ti tu nesto radiš sa formama, tako da je možda ovo ono što ti treba.
Kod za C#,a isto je verovatno i u VB.NET.

Code:

        private void listBox1_SelectedIndexChanged(object sender, EventArgs e)
        {
            textBox1.Text = listBox1.SelectedItem.ToString();
        }

Mislim, šta reći !
 
Odgovor na temu

Air Live
Srbija

Član broj: 162278
Poruke: 410
91.191.13.*



Profil

icon Re: VB 2005 ListBox i Access Baza ?29.11.2007. u 18:01 - pre 166 meseci
Izgleda da niko ne moze da mi pomogne ?
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: VB 2005 ListBox i Access Baza ?

[ Pregleda: 2242 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.