Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem kod kompajliranja iz command linea

[es] :: .NET :: Problem kod kompajliranja iz command linea

[ Pregleda: 1741 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

artriba
Split

Član broj: 158342
Poruke: 109
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Problem kod kompajliranja iz command linea16.01.2008. u 10:52 - pre 147 meseci
Imam dva fajla
Program.cs...
Code:
using System;
namespace Test
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            Class1 obj = new Class1();
            obj.Write();
        }
    }
}

i Class1.cs...
Code:
using System;
namespace Test
{
    class Class1
    {
        public void Write()
        {
            Console.WriteLine("Some shit I wrote");
        }
    }
}

kad ih želim kompajlirat preko command linea dobijem ove greške
Code:
Setting environment for using Microsoft Visual Studio 2008 x86 tools.

C:\Windows\system32>cd c:\

c:\>csc /t:library Class1.cs
Microsoft (R) Visual C# 2008 Compiler version 3.5.21022.8
for Microsoft (R) .NET Framework version 3.5
Copyright (C) Microsoft Corporation. All rights reserved.


c:\>csc /r:Class1.dll Program.cs
Microsoft (R) Visual C# 2008 Compiler version 3.5.21022.8
for Microsoft (R) .NET Framework version 3.5
Copyright (C) Microsoft Corporation. All rights reserved.

Program.cs(8,13): error CS0122: 'Test.Class1' is inaccessible due to its
        protection level
Program.cs(8,30): error CS0122: 'Test.Class1' is inaccessible due to its
        protection level
Program.cs(8,26): error CS0143: The type 'Test.Class1' has no constructors
        defined
Program.cs(9,17): error CS1061: 'Test.Class1' does not contain a definition for
        'Write' and no extension method 'Write' accepting a first argument of
        type 'Test.Class1' could be found (are you missing a using directive or
        an assembly reference?)

c:\>
 
Odgovor na temu

mmix
Miljan Mitrović
Profesorkin muz
Passau, Deutschland

SuperModerator
Član broj: 17944
Poruke: 5999



+4610 Profil

icon Re: Problem kod kompajliranja iz command linea16.01.2008. u 11:49 - pre 147 meseci
Kao sto ti greske i kazu:

1. Da bi Program.Main video klasu Test.class1 moras da je deklarises kao public ili internal
2. Da bi mogao da instanciras Class1 ta klasa mora da ima public konstruktor:

Code:

using System;
namespace Test
{
    public class Class1
    {
        public Class1() {}
        public void Write()
        {
            Console.WriteLine("Some shit I wrote");
        }
    }
}

Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan, sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv… - Z.Đinđić
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Problem kod kompajliranja iz command linea

[ Pregleda: 1741 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.