Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Prenos vrednosti POST metodom bez submit dugmeta?

[es] :: PHP :: Prenos vrednosti POST metodom bez submit dugmeta?

[ Pregleda: 2414 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bciric
Bojan Ciric
Pirot

Član broj: 89846
Poruke: 207
212.200.223.*

Sajt: www.cirasoft.co.cc


Profil

icon Prenos vrednosti POST metodom bez submit dugmeta?15.01.2008. u 19:53 - pre 148 meseci
da li mogu da nekom fajlu .php koji prima POST podatke da prosledim te podatke bez onog dugmeta submit?

hvala unaprd
 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
*.adsl.beotel.net.



+19 Profil

icon Re: Prenos vrednosti POST metodom bez submit dugmeta?15.01.2008. u 21:16 - pre 148 meseci
Možeš javaskriptom, ali prvo kaži šta treba da okine to slanje ? Koji događaj ?
"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

1r0nM4n
Nenad Vasić
Web Developer
Beograd

Član broj: 55970
Poruke: 441
*.ikomline.net.

ICQ: 303614173
Sajt: www.nenadvasic.com


+1 Profil

icon Re: Prenos vrednosti POST metodom bez submit dugmeta?15.01.2008. u 23:56 - pre 148 meseci
Možeš preko AJAX-a ili pomoću jednostavnog JS-a:
Code:
<script type="text/javascript">
    function bla_bla() {
        forma = document.getElementById('neka_tamo_forma');
        forma.submit();
    }
</script>
<form action="strana.php" method="post" id="neka_tamo_forma">
    <input type="text" name="bla1" />
    <input type="text" name="bla2" />
</form>

Kao što je rekao mVeliki, vidi šta će da ti bude "okidač" za funkciju bla_bla()...

p0z
 
Odgovor na temu

Zmaj
Predrag Krstić
web developer
Zrenjanin

Član broj: 1035
Poruke: 382
79.101.148.*

Sajt: www.zmajevognezdo.com


+4 Profil

icon Re: Prenos vrednosti POST metodom bez submit dugmeta?16.01.2008. u 03:34 - pre 148 meseci
da li ti treba da podaci stizu iz drugog php fajla ili sa forme. Ako je prvi slucaj onda potrazi cURL za php, tj kako se koristi, a ako je drugi slucaj onda je dovoljno da sakrijes na submit, jer garantovano radi u svim browserima ( i netreba ti znanje js). a kad ukucas u text polje neki sadrzaj i stisnes enter forma ce odraditi posao.

Code:

<form name="search" method="post">
<input type="text" name="s">
<intput type="submit" style="display:none">
</form>
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Prenos vrednosti POST metodom bez submit dugmeta?

[ Pregleda: 2414 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.