Srodne teme
Kliknite za generisanje liste srodnih tema...
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

TextBox1_TextChanged

[es] :: .NET :: ASP.NET :: TextBox1_TextChanged

[ Pregleda: 5837 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zm5056
Pavle Pavić
BG

Član broj: 65892
Poruke: 23
*.zrlocal.net.



Profil

icon TextBox1_TextChanged11.01.2008. u 15:27 - pre 196 meseci
Radio sam nesto u asp-u, jezik c#.

Nije mi jasno zasto ovaj kod neradi.

Code:

using System;
using System.Data;
using System.Configuration;
using System.Web;
using System.Web.Security;
using System.Web.UI;
using System.Web.UI.WebControls;
using System.Web.UI.WebControls.WebParts;
using System.Web.UI.HtmlControls;

public partial class _Default : System.Web.UI.Page 
{
   int brojac;

    protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
    {

    }
    protected void TextBox1_TextChanged(object sender, EventArgs e)
    {
        brojac++;
        Label1.Text = brojac.ToString();
    }
}


Unapred hvala!

[Shadowed: dodati code tagovi.]

[Ovu poruku je menjao Shadowed dana 18.01.2008. u 00:58 GMT+1]
 
Odgovor na temu

momsab
Momčilo
Beograd, R.Srbija

Član broj: 2804
Poruke: 3041
*.dynamic.sbb.co.yu.

Jabber: pitati@PP
Sajt: www.momsab.com


+1 Profil

icon Re: TextBox1_TextChanged11.01.2008. u 15:28 - pre 196 meseci
jesi li ti video da ovde ima .net podforuma?

koristi code tagove da bude preglednije
Žena u krevetu i vino na stolu nikako ne smeju da čekaju. Jer, vino se greje a žena hladi.

-vinolog
 
Odgovor na temu

zm5056
Pavle Pavić
BG

Član broj: 65892
Poruke: 23
*.zrlocal.net.



Profil

icon Re: TextBox1_TextChanged17.01.2008. u 23:38 - pre 196 meseci
Zasto nece textbox da pokaze brojac pri textchanged
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12842



+4775 Profil

icon Re: TextBox1_TextChanged17.01.2008. u 23:56 - pre 196 meseci
Da li si submit-ovao formu prilikom testiranja?
 
Odgovor na temu

zm5056
Pavle Pavić
BG

Član broj: 65892
Poruke: 23
*.zrlocal.net.



Profil

icon Re: TextBox1_TextChanged18.01.2008. u 02:06 - pre 196 meseci
Pa stavio sam za TextBox1 AutoPostBack="True"
 
Odgovor na temu

Prokleta_Nedelja
Beograd

Član broj: 90608
Poruke: 450
*.teol.net.



+42 Profil

icon Re: TextBox1_TextChanged18.01.2008. u 07:08 - pre 195 meseci
Pa ne može tako :)
Citat:
Zasto nece textbox da pokaze brojac pri textchanged


Pa nisi nistavio textbox nego label1.text. Brojac ce se pokazati u Label1.Text
ako si stavio autopostback onda nakon izmjene textboxa pritisni enter
 
Odgovor na temu

Fedya
Fedor Hajdu
Solution Architect
Emaratech
Dubai, UAE

Član broj: 28246
Poruke: 790
...vl-edge-dnevnik.neobee.net.

Jabber: fedya@elitesecurity.org
Sajt: devtechgroup.com


+34 Profil

icon Re: TextBox1_TextChanged18.01.2008. u 11:37 - pre 195 meseci
Cak i da postavis autopostback = true, vrednost brojaca ce uvek biti 1.
Ako hoces da svi klijenti imaju zajednici brojac oznaci ga kao static. Ako hoces da svaki klijent ima poseban brojac onda imas nekoliko resenja: mozes snimiti vrednost u session (najbolje resenje), cookie ili viewstate, ili mozes uzeti prethodni text labele i pretvoriti je u int i onda je dodeliti brojacu (najgore resenje )
Every hamster has his day.
 
Odgovor na temu

zm5056
Pavle Pavić
BG

Član broj: 65892
Poruke: 23
*.zrlocal.net.



Profil

icon Re: TextBox1_TextChanged18.01.2008. u 19:21 - pre 195 meseci
Na enter radi ali meni treba da radi na textChanged bez da si pretisne enter ili pomeri fokus sa textbox-a
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12842



+4775 Profil

icon Re: TextBox1_TextChanged18.01.2008. u 19:57 - pre 195 meseci
Onda ces to morati preko Javascript-a da uradis.
 
Odgovor na temu

01011011

Član broj: 561
Poruke: 2341
*.ms.com.



+2 Profil

icon Re: TextBox1_TextChanged18.01.2008. u 20:08 - pre 195 meseci
Menis e cini da pokusavas da stvoris AJAX EFEKAT. to se ne radi ovako i na ovaj nacin.

pogledaj malo asp.net AJAX
 
Odgovor na temu

Shevchenko
Nikola Vasiljevski

Član broj: 37756
Poruke: 218
212.200.70.*

Sajt: www.vasiljevski.com


+2 Profil

icon Re: TextBox1_TextChanged19.01.2008. u 04:50 - pre 195 meseci
Citat:
01011011: Menis e cini da pokusavas da stvoris AJAX EFEKAT. to se ne radi ovako i na ovaj nacin.

pogledaj malo asp.net AJAX


To sto on hoce daleko je od AJAX-a :)

Ukratko to sto ti hoces na nacin na koji pokusavas je ok nacin ali za WIN aplikacije. Kod WEB aplikacija se to radi malo drugacije. E sad da ja ne objasnjavam koje su razlike izmedju Win i Web aplikacija i kako se sta gde radi, najbolje je da uzmes da procitas neku knjigu o tome, u njoj ces naci mnogo razumnije objasnjenje nego sto bi ti ja sada dao :)

Kao sto je Shadowed rekao, moras koristiti JavaScript. Sto bi izgledao od prilike ovako nekako:

Javascript
Code:

<script type="text/javascript">
function onkeyup()
{
document.getElementById('label1').textContent=parseInt(document.getElementById('textbox').value.length);
}
</script>


HTML
Code:

  <input id="textbox" value="Stisni" onkeyup="javascript:ontextchange()" >
  <p id="label1"></p>


A sto se tice ASP-a kontroli preko koda dodajes Javascript funkciju :
Code:

Textbox1.Attributes.Add("onTextChanged","javascript:functionName(parameter)");


Evo ovo je najjednostavnije, a i kao sto je Fedya rekao, najgore resenje, ali to zavisi od tvojih potreba. Ako tebi treba samo da prikaze korisniku koliko je karaktera uneo i ni za sta drugo ovo je pravo resenje :)

P.S. Ovo nije bas najsjajnije resenje, ovo je samo ideja :)
Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Les Brown
 
Odgovor na temu

zm5056
Pavle Pavić
BG

Član broj: 65892
Poruke: 23
*.zrlocal.net.



Profil

icon Re: TextBox1_TextChanged19.01.2008. u 11:57 - pre 195 meseci
Hvala Shevchenko to je bas ono sto mi je trebalo!
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: ASP.NET :: TextBox1_TextChanged

[ Pregleda: 5837 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Kliknite za generisanje liste srodnih tema...
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.