Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

problem sa listom u IE (nerealni padding?)

[es] :: Web dizajn i CSS :: problem sa listom u IE (nerealni padding?)

[ Pregleda: 1778 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

davor4

Član broj: 30284
Poruke: 113
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon problem sa listom u IE (nerealni padding?)05.01.2008. u 14:02 - pre 177 meseci
radio sam menu sa css listom, uglavnom klasični problem u ie, ie pravi veći razmak između dva <li>.
evo stavit ću u prilog code i sliku kako to izgleda, pa ako mi netko može pomoći hvala mu unaprijed.

evo pic...http://img249.imageshack.us/img249/7356/problemcsslistawy5.gif
html
Code:
<div id="navigation_main">
            <img class="navigation_top" src="design_images/navigacija_top_1.gif" alt="" />
            <div class="navigation_box">
                <h1 class="navigation_naslov">Naslov</h1>
                <ul id="navigation">
                    <li><img src="design_images/navigacija_trokut.gif" alt="" /> 
                    prvi</li>
                    <li><img src="design_images/navigacija_trokut.gif" alt="" /> 
                    drugi</li>
                    <li><img src="design_images/navigacija_trokut.gif" alt="" /> 
                    treci</li>
                    <li><img src="design_images/navigacija_trokut.gif" alt="" /> 
                    cet</li>
                    <li><img src="design_images/navigacija_trokut.gif" alt="" /> 
                    pet</li>
                </ul>
            </div>        
        </div>

css
Code:
#navigation_main {
    float: left;
    width: 155px;
}

.navigation_box {
    width: 139px;
    margin: 0px 0px 0px 16px;
    background-color: #f0f9df;
}

img.navigation_top {
    margin: 7px 0px 0px 16px;
    padding: 0;
}

h1.navigation_naslov {
    margin: 0;
    font-weight: normal;
    font-family: Tahoma;
    font-size: 9pt;
    color: #85bc23;
    padding: 8px 0px 0px 8px;
}

#navigation {
    margin: 3px 0px 0px 15px;
    padding: 0px 0px 8px 0px;
    width: 108px;
}

#navigation li {
    list-style: none;
    margin: 0;
    padding: 0.25em;
    padding-left: 0px;
    border-bottom: 1px solid #e6e6e6;
    font-family: Tahoma;
    font-size: 11px;
    color: #666666;
}


(samo da još kažem da sam pokušao sa float: left i height: 100% u <li>, također i display: inline, display: block ali bbez rezultata)
 
Odgovor na temu

taichy
Marjanovic Boban
Pozarevac

Član broj: 168344
Poruke: 5
*.83.beocity.net.

Sajt: taichy.com


Profil

icon Re: problem sa listom u IE (nerealni padding?)06.01.2008. u 02:52 - pre 177 meseci
Probaj da stavis
Code:

}

img.navigation_top {
    margin: 7px 0px 0px 16px;
    padding: 0;
    display: block;
}


To bi trebalo da resi problem. Javi mi sta si uradio :) poz
 
Odgovor na temu

davor4

Član broj: 30284
Poruke: 113
*.adsl.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: problem sa listom u IE (nerealni padding?)06.01.2008. u 09:48 - pre 177 meseci
thx, ovo je sad ok, ali ie još uvijek ne tumači padding isto kao i firefox (da riješim to sa conditional comments ako je bug?)
 
Odgovor na temu

Mitrović Srđan
bloodzero
Freelance
Majur //: Šabac

Član broj: 10261
Poruke: 2800
*.ptt.yu.

Sajt: freeshell-reviews.com


+4 Profil

icon Re: problem sa listom u IE (nerealni padding?)06.01.2008. u 14:47 - pre 177 meseci
Ne razumem kod mene izgleda identicno u svim browserima.
Tony Melendez:
http://video.google.com/videoplay?docid=-
3819862628517136815&q=tony+melendez

NIKADA NE UZIMATI HOSTING NA GO DADDY!


 
Odgovor na temu

taichy
Marjanovic Boban
Pozarevac

Član broj: 168344
Poruke: 5
*.83.beocity.net.

Sajt: taichy.com


Profil

icon Re: problem sa listom u IE (nerealni padding?)06.01.2008. u 21:43 - pre 177 meseci
Code:

/* Ovim resetujes default vrednosti browsera*/
html, 
body, 
form, 
fieldset{
  margin: 0;  padding: 0;
}


Proguglaj malo kako firefox sta renda a kako ie, sta je default firefox sta ie itd... imas dosta clanaka o tome.
 
Odgovor na temu

taichy
Marjanovic Boban
Pozarevac

Član broj: 168344
Poruke: 5
*.83.beocity.net.

Sajt: taichy.com


Profil

icon Re: problem sa listom u IE (nerealni padding?)06.01.2008. u 21:50 - pre 177 meseci
Code:

/* Ovim resetujes default vrednosti browsera*/
html, 
body, 
form, 
fieldset{
  margin: 0;  padding: 0;
}


Proguglaj malo kako firefox sta renda a kako ie, sta je default firefox sta ie itd... imas dosta clanaka o tome.
 
Odgovor na temu

sinhrotron
Nebojsa Djuraskovic
web developer
Nis

Član broj: 165788
Poruke: 14
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: problem sa listom u IE (nerealni padding?)07.01.2008. u 12:41 - pre 177 meseci
sa <li> elemenata skini pading i dodaj im line-height:

#navigation li {
list-style: none;
margin: 0;
padding: 0;
border-bottom: 1px solid #e6e6e6;
font-family: Tahoma;
font-size: 11px;
line-height: 17px
color: #666666;
}
 
Odgovor na temu

davor4

Član broj: 30284
Poruke: 113
193.198.27.*



Profil

icon Re: problem sa listom u IE (nerealni padding?)07.01.2008. u 17:40 - pre 177 meseci
hvala care
 
Odgovor na temu

Crvic
Republika Srpska

Član broj: 23174
Poruke: 85
79.143.164.*

Sajt: www.nofrks.com


Profil

icon Re: problem sa listom u IE (nerealni padding?)08.01.2008. u 03:10 - pre 177 meseci
Glavno pravilo, nikad ne koristiti padding u ul i li elementima, jer IE samo pravi glavobolje oko toga.

Ja inace moj css pocinjem ovako i dosad mi je uvijek sve radilo kako treba, tj nisam se mucio oko paddinga itd

* {
margin: 0;
padding: 0;
border: 0; /* Opera pravi border u form elementu pa zbog tog */
}

Fino dam svim elementima default vrijednost i kasnije ako zatreba margin itd samo dopisem, a padding izbjegavam sto vise moguce.
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: problem sa listom u IE (nerealni padding?)

[ Pregleda: 1778 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.