Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Jedno pitanje u vezi datuma i reporta

[es] :: Access :: Jedno pitanje u vezi datuma i reporta

[ Pregleda: 3046 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

joojant200

Član broj: 1953
Poruke: 712



+47 Profil

icon Jedno pitanje u vezi datuma i reporta24.12.2007. u 21:26 - pre 168 meseci
Jedno pitanje u vezi datuma i reporta.

Imam query iz kojeg vucem report. U query sam stavio kao kriterijum za datum:
'>=[od] And <=[do]', pa me pita za koji cu period podatke.

Kako najjednostavnije da dobijem u reportu da u nekom polju pise period koji sam upravo ukucao?


 
Odgovor na temu

DarioBH
Bosna i Hercegovina

Član broj: 86881
Poruke: 453
*.europronet.ba.



+1 Profil

icon Re: Jedno pitanje u vezi datuma i reporta24.12.2007. u 22:21 - pre 168 meseci
Najbolje da napravis formu koja ce imati dva polja "od" i "do" i u query-u kao kriterij za datum stavi
Between [forms]![ime forme]![od] And [forms]![ime forme]![do]
I jos samo na toj formi dodaj dugme koje otvara taj report, a u reportu mozes koristiti polja "od" i "do"
napravis obicni text box i u contol source uneses
="Izvjestaj za period od " & [Forms]![ime forme]![od] & " do " & [Forms]![ime forme]![do]



[Ovu poruku je menjao DarioBH dana 24.12.2007. u 23:32 GMT+1]
 
Odgovor na temu

joojant200

Član broj: 1953
Poruke: 712



+47 Profil

icon Re: Jedno pitanje u vezi datuma i reporta24.12.2007. u 22:45 - pre 168 meseci
Fantasticno, hvala puno, stavio sam u frmMain :)

Sledi dodatak pitanja :)
Za defalut values bih postavio za
'do' - danasnji datum - '=Date()'
'od' - prvi dan u tekucem mesecu, ali to ne znam kako da mu kazem? :)

[Ovu poruku je menjao joojant200 dana 25.12.2007. u 00:01 GMT+1]
 
Odgovor na temu

DarioBH
Bosna i Hercegovina

Član broj: 86881
Poruke: 453
*.europronet.ba.



+1 Profil

icon Re: Jedno pitanje u vezi datuma i reporta25.12.2007. u 11:40 - pre 168 meseci
pod format stavi date (short, medium..)
default value '=DateSerial(Year(Now());Month(Now());1)'
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Jedno pitanje u vezi datuma i reporta

[ Pregleda: 3046 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.