Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

sql klijent na vmware

[es] :: Virtualizacija :: sql klijent na vmware

[ Pregleda: 2427 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

stepi81

Član broj: 160129
Poruke: 5
212.62.51.*



Profil

icon sql klijent na vmware24.12.2007. u 09:45 - pre 169 meseci
imam instaliran sql server 2005 na windows xp. instalirao sam vmware i na njemu sam takodje instalirao sql 2005 (klijent). i kada pokusam da se konektujem na sql server prikazuje mi sledecu gresku: "login failed for user '.....\guest' microsoft sql server error:18456)" error state 1

pokusao sam na raznim forumima ali nisam uspeo da resim problem. na vmware je takodje windows xp, mreza je uspesno simulirana, mogu. firawall je iskljucen.

ne znam sta da radim.

imam jos jedan problem, mozda nije za ovaj forum, ali ako neko ima ideju neka mi odgovori.
sa sql server-om 2005 sam instalirao i visual studio 2005. kada u C# pravim aplikaciju koju hocu da povezem sa sql bazom podataka imam sledeci poblem: u visual studiu vidim sve baze iz sql-a ali kada neku bazu hocu da prevucem na formu to ne mogu, takodje u tools nemam klasu sqlconnection. sta moze da bude problem?
 
Odgovor na temu

Fedya
Fedor Hajdu
Solution Architect
Emaratech
Dubai, UAE

Član broj: 28246
Poruke: 790
*.ptr.magnet.ie.

Jabber: fedya@elitesecurity.org
Sajt: devtechgroup.com


+34 Profil

icon Re: sql klijent na vmware24.12.2007. u 09:58 - pre 169 meseci
Sto se prvog problema tice, ocigledno nisi prosledio username/password. Ili postavi Windows Autentication, pa posalji mrezni un/pass (u connection string stavis Integrated Security=SSPI) ili napravi usera na sql-u i loguj se kao on.

Za drugo ne znam sta da ti kazem - napravi konekciju, otvori je i zatvori pa vidi da li ce ti puci exception, ako pukne, postuj gresku ovde pa cemo pokusati da resimo, ako ne - onda si vec resio
Every hamster has his day.
 
Odgovor na temu

stepi81

Član broj: 160129
Poruke: 5
212.62.51.*



Profil

icon Re: sql klijent na vmware24.12.2007. u 12:12 - pre 169 meseci
prvi problem sam uspeo da resim: napravio sam usera dao mu potrebna ovlascenja, logovao se sa sql server authentication i sve radi kako treba.

hvala

mozes li ako ti nije problem da mi malo detaljnije objasnis kako da posaljem mrezni un\pass? gde da nadjem conection string?

jos jednom hvala na pomoci.
 
Odgovor na temu

Fedya
Fedor Hajdu
Solution Architect
Emaratech
Dubai, UAE

Član broj: 28246
Poruke: 790
*.ptr.magnet.ie.

Jabber: fedya@elitesecurity.org
Sajt: devtechgroup.com


+34 Profil

icon Re: sql klijent na vmware24.12.2007. u 13:29 - pre 169 meseci
Kreiraj ovako nesto (na klik nekog test dugmeta):

Code:

SqlConnection conn = new SqlConnection("Data Source=imeServera;Initial Catalog=imeBaze;User Id=imeUsera;Password=password");
conn.Open();
conn.Close();


i vidi da li ce da ti pukne...
Every hamster has his day.
 
Odgovor na temu

aleksandarpopov
IT consultant
Senta

Član broj: 57172
Poruke: 484
77.46.154.*

Sajt: www.linkedin.com/in/aleks..


Profil

icon Re: sql klijent na vmware24.12.2007. u 16:11 - pre 169 meseci
Citat:
sa sql server-om 2005 sam instalirao i visual studio 2005. kada u C# pravim aplikaciju koju hocu da povezem sa sql bazom podataka imam sledeci poblem: u visual studiu vidim sve baze iz sql-a ali kada neku bazu hocu da prevucem na formu to ne mogu, takodje u tools nemam klasu sqlconnection. sta moze da bude problem?


1. problem : Treba da napravis datasource, ne mozes tek tako jednostavno da prevuces tabelu. Ovo ti je opisano u i u helpu od VS, i u najjednostavnijim dataaccess tutorialima.
2. problem : Toolbox desni click pa Choose Item ili tako nesto nadjes u listi pa dodas tvoje sqlconnection, sqldataadapter...
RTFM
 
Odgovor na temu

[es] :: Virtualizacija :: sql klijent na vmware

[ Pregleda: 2427 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.