Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pravljenje baze podataka SQL Srver Ex. iz Klijent Ap. vb2005

[es] :: .NET :: Pravljenje baze podataka SQL Srver Ex. iz Klijent Ap. vb2005

Strane: 1 2

[ Pregleda: 8399 | Odgovora: 34 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

borcha
Boris Bokan
;-(
Novi Sad

Član broj: 148976
Poruke: 419
*.adsl.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Pravljenje baze podataka SQL Srver Ex. iz Klijent Ap. vb200525.07.2007. u 01:19 - pre 172 meseci
Naucio sam kako se pravi u SQL Server manageru ali kako posle utvrdjivanja da datoteka tj baza pod.
ne postoji, napraviti bazu SQL Servera uz pomoc vb2005 i T-SQL-a? Koristim SQlCommand ili sta, na koji nacin kada sad nemam otvorenu konekciju...
Preuzeo sam skripte iz Sql Ser Managera i stavio u proceduru pod sqlCommandom kada ga pokrenem na lokaciju koju sam zadao 'ne' napravi se baza? Hvala u napred! Pozz
 
Odgovor na temu

spartak

Član broj: 5625
Poruke: 631
*.ptt.yu.



+3 Profil

icon Re: Pravljenje baze podataka SQL Srver Ex. iz Klijent Ap. vb200525.07.2007. u 05:36 - pre 172 meseci
Prosto ko pasulj

http://www.codeproject.com/cs/database/DBInstaller.asp
 
Odgovor na temu

borcha
Boris Bokan
;-(
Novi Sad

Član broj: 148976
Poruke: 419
*.adsl.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Re: Pravljenje baze podataka SQL Srver Ex. iz Klijent Ap. vb200525.07.2007. u 11:35 - pre 172 meseci
Pa ovo je u c# pisano. Mogu li da primenim to u VB-u? Pzz..
 
Odgovor na temu

fpedja
Beograd

Član broj: 145092
Poruke: 76
*.xdsl.beograd.com.



Profil

icon Re: Pravljenje baze podataka SQL Srver Ex. iz Klijent Ap. vb200525.07.2007. u 11:57 - pre 172 meseci
Naravno da mozes! Imas i konvertore na netu iz c# u vb! Evo ti neki linkovi (nisam siguran da li su tacni, ja sam ih nasao, jednom davno , na google-u)
http://www.tangiblesoftwaresolutions.com/index.htm
http://www.elegancetech.com
 
Odgovor na temu

BezPanike

Član broj: 128571
Poruke: 74



+2 Profil

icon Re: Pravljenje baze podataka SQL Srver Ex. iz Klijent Ap. vb200525.07.2007. u 12:07 - pre 172 meseci
Zna se ko ovde slabo stoji sa C#...

http://www.addressof.com/cs2vb/default.aspx

http://www.developerfusion.co.uk/utilities/convertcsharptovb.aspx

 
Odgovor na temu

borcha
Boris Bokan
;-(
Novi Sad

Član broj: 148976
Poruke: 419
*.adsl-1.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Re: Pravljenje baze podataka SQL Srver Ex. iz Klijent Ap. vb200525.07.2007. u 17:20 - pre 172 meseci

Sve sam uradio preko convertovao iz c# u vb kod, ali mi ne ide dimezionisanje. Ne mogu da provalim koji elementi pripadaju cemu tj objekte....?
Trazio sam u biblioteci ali mi ne ide....

Code:
Private Sub createDB() 'K
        'REIRANJE BAZE PODATAKA
        Dim nDatabase As Database
        Dim srv As ?
        Dim nDBFileData As  ?
        dim sqldmo as ?
        Dim strDatabaseName As String


        strDatabaseName = "DNFDAT.dnf"

        Try
            ' Assign a name to database
            nDatabase.Name = strDatabaseName
            ' Assign a name to datafile
            nDBFileData.Name = strDatabaseName
            nDBFileData.PhysicalName = srv.Registry.SQLDataRoot & "\dnfdat\" & strDatabaseName & "_DNFDAT.mdf"
            nDBFileData.PrimaryFile = True
            nDBFileData.Size = 2

            nDBFileData.FileGrowthType = SQLDMO.SQLDMO_GROWTH_TYPE.SQLDMOGrowth_MB
            nDBFileData.FileGrowth = 1

            'Add the DBFile object
            nDatabase.FileGroups.Item("PRIMARY").DBFiles.Add(nDBFileData)

            ' Assign name to Log files
            nLogFile.Name = strDatabaseName & "Log"
            nLogFile.PhysicalName = srv.Registry.SQLDataRoot & "\DATA\" & strDatabaseName & "_Log.ldf"
            nLogFile.Size = 2
            nDatabase.TransactionLog.LogFiles.Add(nLogFile)

            srv.Databases.Add(nDatabase)
        Catch ex As Exception
            MessageBox.Show(ex.Message)
            Return
        End Try

    End Sub
 
Odgovor na temu

vladdy
Chicago, USA

Član broj: 30119
Poruke: 137
*.hsd1.il.comcast.net.

Sajt: www.pro-transport.com


Profil

icon Re: Pravljenje baze podataka SQL Srver Ex. iz Klijent Ap. vb200525.07.2007. u 17:29 - pre 172 meseci
Code:
Dim srv as SQLDMO.SQLServer = new SQLDMO.SQLServerClass
Dim nDBFileData As SQLDMO.DBFile = new SQLDMO.DBFile


"dim sqldmo as ?" ti ne treba, SQLDMO je namespace koji ces dobiti kada kreiras reference prema "Microsoft SQLDMO Object Library".

Nisam provjeravao ali nadam se da je to to.
http://www.pro-transport.com - The most advanced trucking software on the market
 
Odgovor na temu

borcha
Boris Bokan
;-(
Novi Sad

Član broj: 148976
Poruke: 419
*.adsl-1.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Re: Pravljenje baze podataka SQL Srver Ex. iz Klijent Ap. vb200525.07.2007. u 17:45 - pre 172 meseci
Hvala, probam...
 
Odgovor na temu

borcha
Boris Bokan
;-(
Novi Sad

Član broj: 148976
Poruke: 419
*.adsl-1.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Re: Pravljenje baze podataka SQL Srver Ex. iz Klijent Ap. vb200525.07.2007. u 17:55 - pre 172 meseci
izvini a

Dim nLogFile As ?
 
Odgovor na temu

vladdy
Chicago, USA

Član broj: 30119
Poruke: 137
*.hsd1.il.comcast.net.

Sajt: www.pro-transport.com


Profil

icon Re: Pravljenje baze podataka SQL Srver Ex. iz Klijent Ap. vb200525.07.2007. u 18:44 - pre 172 meseci
Code:

Dim nLogFile As new SQLDMO.LogFile()

http://www.pro-transport.com - The most advanced trucking software on the market
 
Odgovor na temu

borcha
Boris Bokan
;-(
Novi Sad

Član broj: 148976
Poruke: 419
*.smin.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Re: Pravljenje baze podataka SQL Srver Ex. iz Klijent Ap. vb200525.07.2007. u 23:26 - pre 172 meseci
Jos jedno pitanje...

Ucim iz nekih knjiga gde se neke stvari ne spominju (Naucite za 24 sata) . Kada naidjem na problem ljudi mi pisu o nekim novim stvarima o kojih nema u knjigama u kojima ja ucim. Primer je SQLDMO.dll o kome nemam pojma a potreban mi je za pravljenje nove baze SQL Servera. Gde da nadjem literaturu u kojoj cu naci vise stvari? Hvala
 
Odgovor na temu

spartak

Član broj: 5625
Poruke: 631
*.yubc.net.



+3 Profil

icon Re: Pravljenje baze podataka SQL Srver Ex. iz Klijent Ap. vb200526.07.2007. u 08:14 - pre 172 meseci
Pazi ta knjiga koju sada citas ocigledno ne valja nista, posto ti pitanja datiraju duze od 48 sati :-)

Baci bre to.

Tip: probaj eMule i slicne stvari.
 
Odgovor na temu

borcha
Boris Bokan
;-(
Novi Sad

Član broj: 148976
Poruke: 419
*.adsl-1.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Re: Pravljenje baze podataka SQL Srver Ex. iz Klijent Ap. vb200526.07.2007. u 12:09 - pre 172 meseci
Nista mi ne ide...

Sta je sve potrebno (postupno) da bih uspesno kreirao datoteku sql servera?

evo koda, ali mislim da on nije jedini, koji je potreban....?

Code:
 Private Sub createDB()



        'Create an SQLDMO application 
        Dim sqlApp as New SQLDMO.ApplicationClass
        ' Create an Server, which resembles to your actual server
        Dim srv as New SQLDMO.SQLServerClass
        ' Create Database
        Dim nDatabase = New SQLDMO.Database
        ' Create Data Files
        Dim nDBFileData as New SQLDMO.DBFile
        'Create Log Files
        Dim nLogFile As New SQLDMO.LogFile
        Dim strDatabaseName As String



        strDatabaseName = "Empl"

        Try
            ' Assign a name to database
            nDatabase.Name = strDatabaseName
            ' Assign a name to datafile
            nDBFileData.Name = strDatabaseName
            nDBFileData.PhysicalName = srv.Registry.SQLDataRoot & "\Data\" & strDatabaseName & "Data.mdf"
            nDBFileData.PrimaryFile = True
            nDBFileData.Size = 2

            nDBFileData.FileGrowthType = SQLDMO.SQLDMO_GROWTH_TYPE.SQLDMOGrowth_MB
            nDBFileData.FileGrowth = 1

            'Add the DBFile object
            'nDatabase.FileGroups.Item("PRIMARY").Add(nDBFileData)

            ' Assign name to Log files
            nLogFile.Name = strDatabaseName & "_Log"
            nLogFile.PhysicalName = srv.Registry.SQLDataRoot & "\Data\" & strDatabaseName & "_Log.ldf"
            nLogFile.Size = 2
            nDatabase.LogFiles.Add(nLogFile)

            srv.Databases.Add(nDatabase)
        Catch ex As Exception
            MessageBox.Show(ex.Message)
            Return
        End Try

        tblEmployees()
    End Sub



Posle izvrsavanja (Load_form) izbacuje poruku, SQLDMO This Server Not Conected...!?
Gledao sam tutoriale, ali svi primeri su u C#, nesto razaznam a nesto ne.
Sta je sve potrebno da bi uspesno napravio bazu......

Hvala Pozzz....

 
Odgovor na temu

borcha
Boris Bokan
;-(
Novi Sad

Član broj: 148976
Poruke: 419
*.adsl-1.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Re: Pravljenje baze podataka SQL Srver Ex. iz Klijent Ap. vb200526.07.2007. u 14:53 - pre 172 meseci
Evo jos jednog koda, koji izbacuje gresku (u prilog slika)!!


Code:
   'Try


        Dim oSqlServer As SQLDMO.SQLServer = New SQLServer
        Dim oDatabase = New SQLDMO.Database
        Dim oDBFileData As New SQLDMO.DBFile
        Dim oLogFile As New SQLDMO.LogFile

       
        ' Define the PRIMARY data file.
        oDBFileData.Name = "NorthData1"
        oDBFileData.PhysicalName = "c:\program files\microsoft sql server\mssql\data\northwnd.mdf"
        oDBFileData.PrimaryFile = True

        ' Specify file growth in chunks of fixed size for all data files.
        oDBFileData.FileGrowthType = SQLDMO_GROWTH_TYPE.SQLDMOGrowth_MB
        oDBFileData.FileGrowth = 1

        oDatabase.FileGroups("PRIMARY").DBFiles.Add(oDBFileData)

        ' Define the database transaction log.
        oLogFile.Name = "NorthLog1"
        oLogFile.PhysicalName = "c:\program files\microsoft sql server\mssql\data\northwnd.ldf"
        oDatabase.TransactionLog.LogFiles.Add(oLogFile)

        ' Create the database as defined. Note: Create and connect of SQLServer
        ' object used is not illustrated in this example.
        oSqlServer.Databases.Add(oDatabase)

        'tblEmployees()
        ' Catch ex As Exception
        'sageBox.Show(ex.Message)
        'Return

        'End Try


Ne ide mi !!!

[Ovu poruku je menjao borcha dana 26.07.2007. u 20:30 GMT+1]
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

spartak

Član broj: 5625
Poruke: 631
*.ptt.yu.



+3 Profil

icon Re: Pravljenje baze podataka SQL Srver Ex. iz Klijent Ap. vb200526.07.2007. u 19:06 - pre 172 meseci
A kad stavis breakpoint na tu liniju pa pogledas sa watch, sta ti je tu null. oSqlServer ili ?

Kad pogledam ovako kod, rekao bih da je to. Ne znam VB al bih rekao da ti je zakomentarisana linija gore. Jesi li instancirao negde taj objekat ili je neka staticka klasa?
 
Odgovor na temu

borcha
Boris Bokan
;-(
Novi Sad

Član broj: 148976
Poruke: 419
*.adsl-3.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Re: Pravljenje baze podataka SQL Srver Ex. iz Klijent Ap. vb200526.07.2007. u 19:19 - pre 172 meseci
Da instancirana je na nivou klase, ne vidi se u kodu ali je tu.....dim oSQLServer as new SQLDMO.SQLServer
 
Odgovor na temu

borcha
Boris Bokan
;-(
Novi Sad

Član broj: 148976
Poruke: 419
*.adsl-3.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Re: Pravljenje baze podataka SQL Srver Ex. iz Klijent Ap. vb200526.07.2007. u 19:26 - pre 172 meseci
Code:
 Dim oSqlServer As SQLDMO.SQLServer = New SQLServer
            Dim oDatabase = New SQLDMO.Database
            Dim oDBFileData As New SQLDMO.DBFile
            Dim oLogFile As New SQLDMO.LogFile
 
Odgovor na temu

borcha
Boris Bokan
;-(
Novi Sad

Član broj: 148976
Poruke: 419
*.adsl-3.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Re: Pravljenje baze podataka SQL Srver Ex. iz Klijent Ap. vb200526.07.2007. u 19:29 - pre 172 meseci
Nova poruka o gresci, sta je to ne znam...??Zna li neko ???

[SQL-DMO]This server object is not connected.
 
Odgovor na temu

_prompt

Član broj: 64725
Poruke: 30
*.244.eunet.yu.



Profil

icon Re: Pravljenje baze podataka SQL Srver Ex. iz Klijent Ap. vb200526.07.2007. u 20:38 - pre 172 meseci
Ako te ne mrzi da krenes da pises kod od pocetka
moja preporuka je SQL Server Management Objects (SMO)
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms162169.aspx
 
Odgovor na temu

borcha
Boris Bokan
;-(
Novi Sad

Član broj: 148976
Poruke: 419
*.adsl-3.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Re: Pravljenje baze podataka SQL Srver Ex. iz Klijent Ap. vb200526.07.2007. u 20:43 - pre 172 meseci
Kakva je razlika?
Daj mi neki primer, kakko koristis taj objekat?
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Pravljenje baze podataka SQL Srver Ex. iz Klijent Ap. vb2005

Strane: 1 2

[ Pregleda: 8399 | Odgovora: 34 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.