Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kod za dugme za uvoz slike u OLE

[es] :: Access :: Kod za dugme za uvoz slike u OLE

[ Pregleda: 5139 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Cuplinger
Vojislav Mladenovic

Član broj: 93531
Poruke: 18
79.101.162.*



Profil

icon Kod za dugme za uvoz slike u OLE15.12.2007. u 23:58 - pre 168 meseci
Da li neko može da mi pomogne da napravi kod za dugme za uvoz slike u OLE object (isključivo za OLE), jer bih hteo da izbegnem korišćenje desnog tastera za uvoz slike.
Hvala unapred

[Ovu poruku je menjao Cuplinger dana 17.12.2007. u 12:14 GMT+1]
 
Odgovor na temu

DarioBH
Bosna i Hercegovina

Član broj: 86881
Poruke: 453
*.PPPoE-3199.sa.bih.net.ba.



+1 Profil

icon Re: Kod za dugme za uvoz slike u OLE17.12.2007. u 12:01 - pre 168 meseci
Ja sam imao slican problem pa sam ga rijesio tako sto slike nisam ubacivao kao ole nego sam u tabeli samo cuvao link do slike a ne sliku. I to mi super radi.

Napravio sam jedno tekstualno polje koje sam nazvao Put (visable=No, control source=*naziv polja u tabeli koje je rezervisano za slike*polje u tabeli mora biti text 255 karaktera, promjeni ako je ole object)

I jednu sliku koju sam nazvao Slika (Picture=(none), Picture type=Linked)

I dugme Ubaci

Na formi:

Private Sub Form_Open(Cancel As Integer)
On Error GoTo Err_Form_Open

If IsNull(Me!Put) Or Me!Put = "" Then
' do nothing
Else
Me!Slika.Picture = Me!Put
End If
Exit_Form_Open:
Exit Sub

Err_Form_Open:
MsgBox Err.Description
Resume Exit_Form_Open

End Sub

Na dugmetu "Ubaci"

Private Sub Ubaci_Click()
On Error GoTo err_cmdBrowse

Me![Put] = GetOpenFile_CLT("C:\", "Select the File")
Me![Put] = LCase(Me![Put])
Me!Slika.Picture = Me!Put

exit_cmdBrowse:
Exit Sub

err_cmdBrowse:
MsgBox Error$
Resume exit_cmdBrowse

End Sub


I u modules importuj prikaceni fajl

Ovo sam nasao negdje na netu i radi super

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Cuplinger
Vojislav Mladenovic

Član broj: 93531
Poruke: 18
79.101.162.*



Profil

icon Re: Kod za dugme za uvoz slike u OLE17.12.2007. u 22:58 - pre 168 meseci
Svakako hvala Vam na trudu i zelji da mi pomognete. Ja vec imam slicne kodove za uvoz slike kada je u tabeli polje definisano kao text, i to mi nije problem.
Meni iskljucivo treba resenje za uvoz slike u OLE object preko dugmeta, odnosno kod za dugme pomocu koga cu ubaciti sliku u OLE.
 
Odgovor na temu

Air Live
Srbija

Član broj: 162278
Poruke: 410
91.191.13.*



Profil

icon Re: Kod za dugme za uvoz slike u OLE19.12.2007. u 23:22 - pre 168 meseci
To nije problem ali zapamti baza sve vise i vise raste i raste,a u 100mb vec koci i pravisranja. Da tebi treba da slike ako se obrisu iz foldera ostaju u acces-u.

Evo cod :[On Error GoTo Err_CmdLoad_Click


Dim jpg_scale As Long
Dim strfName As String
strfName = m_cDib.FileDialog(True)
If Len(strfName) & vbNullString = 0 Then Exit Sub


jpg_scale = 1

If LoadJPG(m_cDib, strfName, jpg_scale) Then
Call m_cDib.DIBtoPictureData(Me.Image0)
Else
MsgBox "Unable to Load Jpeg Image", vbCritical
Exit Sub

End If

Me.cmdSaveBlob.Enabled = True

Me.FrameSize.Enabled = True

Exit_CmdLoad_Click:
Exit Sub

Err_CmdLoad_Click:
MsgBox Err.Description
Resume Exit_CmdLoad_Click
]

[Ovu poruku je menjao Air Live dana 20.12.2007. u 00:45 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Air Live
Srbija

Član broj: 162278
Poruke: 410
91.191.13.*



Profil

icon Re: Kod za dugme za uvoz slike u OLE20.12.2007. u 00:17 - pre 168 meseci
U stvari evo ti primer jer cisto sumnjam da ces se snaci sa ovim kodom.

Uzivaj :
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Cuplinger
Vojislav Mladenovic

Član broj: 93531
Poruke: 18
79.101.162.*



Profil

icon Re: Kod za dugme za uvoz slike u OLE25.12.2007. u 21:11 - pre 168 meseci
Hvala na primeru i ukapirao sam kako radi i primenio sam u mojoj bazi, ali sad imam drugi problem kada se slika snimi u tabeli ona je u polju OLE Long binary data što meni ne odgovra, da sad ne davim zašto. Meni treba da se slika zapisuje tabelu u polje OLE kao Bitmap Image
Nadam se da možda imate rešenje
Hvala još jednom

[Ovu poruku je menjao Cuplinger dana 26.12.2007. u 12:44 GMT+1]
 
Odgovor na temu

domaci_a_nas
PHP developer

Član broj: 42333
Poruke: 522
*.dynamic.sbb.co.yu.



+7 Profil

icon Re: Kod za dugme za uvoz slike u OLE26.12.2007. u 16:05 - pre 168 meseci
Ti taj long binary file po istom principu možeš iskopirati u temp folder i ubaciti je kao controlsource za neki imagebox, a možeš koristiti i bound object frame koji će ti prikazati sliku direktno iz tabele
Ozbiljan i odgovoran mladić
 
Odgovor na temu

Air Live
Srbija

Član broj: 162278
Poruke: 410
91.191.13.*



Profil

icon Re: Kod za dugme za uvoz slike u OLE26.12.2007. u 16:33 - pre 168 meseci
Evo ti sad pa probaj !

Samo pazi : Ovo nije najbolje rjesenje zbog rasta baze podataka ! A baza sve dobro radi do 100 MB.

Ali za tebe je ovo rjesenje, pa izvoli !


Enjoy !
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Cuplinger
Vojislav Mladenovic

Član broj: 93531
Poruke: 18
79.101.162.*



Profil

icon Re: Kod za dugme za uvoz slike u OLE27.12.2007. u 17:45 - pre 168 meseci
Ne upisuje u tabelu Bitmap Imege, već Package. Izgleda da je ovo isuviše komplikovano
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Kod za dugme za uvoz slike u OLE

[ Pregleda: 5139 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.