Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

isti css a razlicito se vidi IE vs FF

[es] :: Web dizajn i CSS :: isti css a razlicito se vidi IE vs FF

[ Pregleda: 3298 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bciric
Bojan Ciric
Pirot

Član broj: 89846
Poruke: 207
91.150.101.*

Sajt: www.cirasoft.co.cc


Profil

icon isti css a razlicito se vidi IE vs FF02.12.2007. u 17:06 - pre 180 meseci
Code:
.gornjalinija{
    overflow:hidden;
    margin-left: -1.5em;
    margin-right: 0em;
    margin-top: -1.4em;
    border: 2px solid #cccccc;
    width: 457px;
    background: #7773Ff;
    
}
.login {
    overflow:hidden;
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
    margin-top: 6em;
    padding: 15px;
    border: 1px solid #cccccc;
    width: 429px;
    background: #F1F3F5;
}
    
.login h1 {
    background: url(../images/login_header.png) no-repeat;
    background-position: left top;
    color: #333;
    margin: 0px;
    height: 50px;
    padding: 15px 4px 0 50px;
     text-align: left;
    font-size: 1.5em;
}


    
.form-block {
    border: 1px solid #cccccc;
    background: #E9ECEF;
    padding-top: 15px;
    padding-left: 15px;
    padding-bottom: 10px;
    padding-right: 10px;
}

.login-form {
    text-align: left;
    float: right;
    width: 60%;
}

.login-text {
    text-align: left;
    width: 40%;
    float: left;
}


Gde gresim u ovom kodu pa mi se stranica ne vidi isto u IE i FF?
hvala unapred
 
Odgovor na temu

tandarela
Beograd

Član broj: 152717
Poruke: 48
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: isti css a razlicito se vidi IE vs FF02.12.2007. u 17:13 - pre 180 meseci
A po čemu se to razlikuju? Možda bi mogao da postaviš to negde online pa da daš link da se pogleda.
 
Odgovor na temu

bciric
Bojan Ciric
Pirot

Član broj: 89846
Poruke: 207
91.150.101.*

Sajt: www.cirasoft.co.cc


Profil

icon Re: isti css a razlicito se vidi IE vs FF02.12.2007. u 17:31 - pre 180 meseci
Nemam hosting radim u localhostu, evo slike koja ilustruje problem:

 
Odgovor na temu

tandarela
Beograd

Član broj: 152717
Poruke: 48
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: isti css a razlicito se vidi IE vs FF02.12.2007. u 17:53 - pre 180 meseci
A HTML kod ?
 
Odgovor na temu

bciric
Bojan Ciric
Pirot

Član broj: 89846
Poruke: 207
91.150.101.*

Sajt: www.cirasoft.co.cc


Profil

icon Re: isti css a razlicito se vidi IE vs FF02.12.2007. u 18:01 - pre 180 meseci
Code:
<html>
<head>
<title>Logovanje</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<style type="text/css">
@import url(CSS/login.css);
</style>
<script language="javascript" type="text/javascript">
    function setFocus() {
        document.loginForm.usrname.select();
        document.loginForm.usrname.focus();
    }
    function Zatvori(koji)
    {
        document.loginForm.style.visibility="hidden";
    } 

</script>
<link rel="shortcut icon" href="images/favicon.ico" />
</head>
<body onload="setFocus();">

<div align="center">
<form action="index.php" method="post" name="loginForm" id="loginForm">
    <div class="login">
        <div class="gornjalinija" align="right"><a href="javascript:Zatvori('1');"><img border="0" src="images/zatvori.png" width="12" height="12"></a></div>
        <div class="login-form">
            <font color="#FF0000" size="5">Prijava</font>
            <div class="form-block">
                <div class="inputlabel">Korisničko ime:</div>
                <div><input name="usrname" type="text" class="inputbox" size="15" /></div>
                <div class="inputlabel">Šifra:</div>
                <div><input name="pass" type="password" class="inputbox" size="15" /></div>
                <div align="left"><input type="submit" name="submit" class="button" value="Login" /></div>
            </div>
        </div>
        <div class="login-text">
            <div class="ctr"><img src="images/security.png" width="64" height="64" alt="Zastita" /></div>
            <p><b>Dobro došli</b></p>
            <p>Za pristup Vam je potrebno korisničko ime i šifra. Ako ne posedujete nalog možete ga kreirati<a class="link" href="novinalog.php"> ovde</a></p>
        </div>
        <div class="clr"></div>
    </div>
</form>
</div>

</body>
</html>
 
Odgovor na temu

tandarela
Beograd

Član broj: 152717
Poruke: 48
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: isti css a razlicito se vidi IE vs FF02.12.2007. u 18:37 - pre 180 meseci
Klase .ctr i .clr koje se pojavljuju u datom HTML-u nisu navedene u CSS-u. Ono što je svakako problem je što ti je .gornjalinija veća u px od .login .
Drugo, <p> elementi nemaju isto definisan default padding i margin u IE i FF pa i tu imaš problem.

Rešenje? Probaj opet sa preciznije definisanim klasama.
 
Odgovor na temu

bciric
Bojan Ciric
Pirot

Član broj: 89846
Poruke: 207
91.150.101.*

Sajt: www.cirasoft.co.cc


Profil

icon Re: isti css a razlicito se vidi IE vs FF02.12.2007. u 18:46 - pre 180 meseci
kako se za <p> elemente definise default padding i margin?
 
Odgovor na temu

tandarela
Beograd

Član broj: 152717
Poruke: 48
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: isti css a razlicito se vidi IE vs FF02.12.2007. u 18:54 - pre 180 meseci
Code:

p.nekaKlasa{
  padding: 0px 0px 0px 0px;
  margin: 0px 0px 0px 0px;
}
 
Odgovor na temu

bciric
Bojan Ciric
Pirot

Član broj: 89846
Poruke: 207
91.150.101.*

Sajt: www.cirasoft.co.cc


Profil

icon Re: isti css a razlicito se vidi IE vs FF02.12.2007. u 19:01 - pre 180 meseci
Hvala ti, sad cu da probam

probao sam i opet isto
 
Odgovor na temu

Mitrović Srđan
bloodzero
Freelance
Majur //: Šabac

Član broj: 10261
Poruke: 2800
*.ptt.yu.

Sajt: freeshell-reviews.com


+4 Profil

icon Re: isti css a razlicito se vidi IE vs FF02.12.2007. u 23:11 - pre 180 meseci
Jedan mali hint kada radis ovakve stvari preporucujem ti na pocetku da odradis mass reset tipa:

Code:

*
    {
        margin: 0px;
        padding: 0px;
    }

html, body 
    {
        padding: 0;
        margin: 0;
    }    


ili ili :) Uglavnom posle ce ti biti dosta lakse da sam podesavas padding i da zanemaris browser stylesheet.
Tako ces izbeci probleme ;)
Tony Melendez:
http://video.google.com/videoplay?docid=-
3819862628517136815&q=tony+melendez

NIKADA NE UZIMATI HOSTING NA GO DADDY!


 
Odgovor na temu

bciric
Bojan Ciric
Pirot

Član broj: 89846
Poruke: 207
91.150.101.*

Sajt: www.cirasoft.co.cc


Profil

icon Re: isti css a razlicito se vidi IE vs FF03.12.2007. u 14:55 - pre 180 meseci
i to sam dodao ali opet isto, cak sam uspeo menjajuci padding i jos neke vrednosti da ga podesim da u IE izgleda dobro ali onda u FF ne valja

Ima li neko ideju sta moze da bude?
 
Odgovor na temu

tandarela
Beograd

Član broj: 152717
Poruke: 48
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: isti css a razlicito se vidi IE vs FF03.12.2007. u 19:23 - pre 180 meseci
Morao bi da postaviš te izmene koje si napravio. Moj predlog i dalje ti je da kreneš ispočetka sa celim kodom i da preciznije definišeš klase.
 
Odgovor na temu

bciric
Bojan Ciric
Pirot

Član broj: 89846
Poruke: 207
212.200.223.*

Sajt: www.cirasoft.co.cc


Profil

icon Re: isti css a razlicito se vidi IE vs FF04.12.2007. u 13:59 - pre 180 meseci
A jel istina da div tagovi ne rade isto u IE i FF? Najverovatnije cu to tabelom uraditi i bas me briga, glava me zabole od ovog css-a
 
Odgovor na temu

askaratazor

Član broj: 73681
Poruke: 180
*.249.eunet.yu.



Profil

icon Re: isti css a razlicito se vidi IE vs FF23.12.2007. u 02:16 - pre 179 meseci
Problem ti je u citanju DIV taga kod FF i IE-a?

Najbolja varijanta ti je napravi jedan container u tabeli (definisi u html-u sirinu i poziciju)
a ostalo radi preko DIV-ova...
 
Odgovor na temu

Mitrović Srđan
bloodzero
Freelance
Majur //: Šabac

Član broj: 10261
Poruke: 2800
*.ptt.yu.

Sajt: freeshell-reviews.com


+4 Profil

icon Re: isti css a razlicito se vidi IE vs FF23.12.2007. u 03:44 - pre 179 meseci
Pridrzavas se xhtml stricta i pravila CSS-a koje podrzavaju svi browseri
i nemas problema.
Tony Melendez:
http://video.google.com/videoplay?docid=-
3819862628517136815&q=tony+melendez

NIKADA NE UZIMATI HOSTING NA GO DADDY!


 
Odgovor na temu

tedi97
nemoj ni da pitas
novi sad

Član broj: 104091
Poruke: 151
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: www.compcamp.net


+3 Profil

icon Re: isti css a razlicito se vidi IE vs FF16.09.2008. u 09:08 - pre 171 meseci
Isti CSS se razlicito vidi u browserima..

u pitanju je background, koji je fixed u CSS-u.
Velicina slike za background je 183 Kb i 1588x1786 px.

Na dnu svake slike jedni browseri vide dno backgrounda, one skijaše, a drugi browseri ne vide, tj. kao da skracuju tu sliku backgrounda...
Zelim da se skijaši vide


Kako da resim ovaj problem ?



tedi97+mom
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Nikola Poša
Backend (PHP) developer
Beograd

Član broj: 173839
Poruke: 1616
*.adsl-a-1.sezampro.yu.



+33 Profil

icon Re: isti css a razlicito se vidi IE vs FF16.09.2008. u 10:07 - pre 171 meseci
Probaj da izbegnesh fixed background u CSS-u. Firefox ga nikako "ne voli"...

btw Mogao bi da okachish i taj CSS kod...
 
Odgovor na temu

tedi97
nemoj ni da pitas
novi sad

Član broj: 104091
Poruke: 151
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: www.compcamp.net


+3 Profil

icon Re: isti css a razlicito se vidi IE vs FF16.09.2008. u 10:57 - pre 171 meseci
Hvala Nikola.

Promenio fixed, ali sam morao da izdužim sliku pozadine, jer je bila ,,kratka,, nije pokrivala donji deo pozadine...Nije bas idealno resenje, jer su skijaši i cela kompozicija slike sada izduženi...malo loše, ali ne znam bolje rešenje...
evo u prilogu css..

hvala za pomoć




tedi97+mom
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: isti css a razlicito se vidi IE vs FF

[ Pregleda: 3298 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.