Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Koliko include() usporava server?

[es] :: PHP :: Koliko include() usporava server?

[ Pregleda: 2125 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

sekvoja

Član broj: 91239
Poruke: 268
*.ptt.yu.



Profil

icon Koliko include() usporava server?01.12.2007. u 20:48 - pre 166 meseci
Znaci kada bih podelio stranicu u delove, pa sa php-om includovao pojedine delove, tipa:

include(header);
include(main);
include(footer);
include(advert);

Kolika bi razlika u izvrsenju skripte bila u odnosu da je sve sadrzano u jednoj stranici, bez includa?

I koliko includa je uopste ok? Iskustva?
 
Odgovor na temu

oliverhaddo

Član broj: 144508
Poruke: 15
*.dsl.optinet.hr.



Profil

icon Re: Koliko include() usporava server?02.12.2007. u 08:54 - pre 166 meseci
Pa ne usporava ti include server:)
Ucitavanje ti usporava veličina multimedijalnih datoteka, a include je dobra praksa koristiti(po mome mišljenju), jer onda lako održavaš kod, a glavni program učitava samo onaj dio koda koji mu treba.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Koliko include() usporava server?

[ Pregleda: 2125 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.