Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da skoknem na neku liniju u tekstualnom fajlu?

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako da skoknem na neku liniju u tekstualnom fajlu?

[ Pregleda: 4642 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Predrag Damnjanovic
Predrag Damnjanovic
Nis, Srbija

Član broj: 141
Poruke: 1305
*.041net.co.yu

Sajt: www.mycity.rs


+1 Profil

icon Kako da skoknem na neku liniju u tekstualnom fajlu?05.10.2001. u 17:42 - pre 231 meseci
Kada otvorim neki tekstualni fajl sa
f1 = fopen("svi.txt", "r");
kako da skoknem na recimo 5. liniju?
Probao sam fseek i fsetpos ali mi oni samo skoce na neko slovo u liniji, ne skacu uopste sa linije na liniju :(
 
Odgovor na temu

Vojislav Milunovic

Član broj: 25
Poruke: 2117
165.139.17.*



Profil

icon Re: Kako da skoknem na neku liniju u tekstualnom fajlu?05.10.2001. u 18:40 - pre 231 meseci
Koristi fgets() funkciju,za vise o njoj i parametrima kucaj man fgets
 
Odgovor na temu

Predrag Damnjanovic
Predrag Damnjanovic
Nis, Srbija

Član broj: 141
Poruke: 1305
*.rcub.bg.ac.yu

Sajt: www.mycity.rs


+1 Profil

icon Re: Kako da skoknem na neku liniju u tekstualnom fajlu?06.10.2001. u 12:15 - pre 231 meseci
'de si be druze stari
Inace, ne pisem aplikaciju za linux, nego za win, al' nije problem, imam help za bcc5.5.1
 
Odgovor na temu

Ivan Tanasic
BGD-SRBIJA

Član broj: 220
Poruke: 965
*.verat.net

Jabber: Autoexes@jabber.sk
ICQ: 129145438


Profil

icon Re: Kako da skoknem na neku liniju u tekstualnom fajlu?06.10.2001. u 14:05 - pre 231 meseci
Za one koji nemaju bc help il imaju neku krdzu:

Sto se tice man stranica, ako nemate neki unix, otvorite shell, ili ako vas to smara, idite na freebsd.org i tamo imate online manpages, tj man se izvrsi na njihovom server, tebi vrati sadrzaj...
Ivan Tanasic - Autoexes

>cd pub
>more beer
 
Odgovor na temu

mucky
Aleksandar Mastilović
Freelancer
Novi Sad - Srbija

Član broj: 237
Poruke: 412
*.telekom.yu



+1 Profil

icon Re: Kako da skoknem na neku liniju u tekstualnom fajlu?07.10.2001. u 15:05 - pre 231 meseci
Ej a gde si nashao taj Borland BCC5.5 Help? Mislim, ja skino kompajler
i on ima neki mali help ali to je samo vezano za sintaksu koriscenja kompajlera
i linkera...

Ajd daj neki koristan URL...
 
Odgovor na temu

glupi

Član broj: 836
Poruke: 199
*.srce.hr



Profil

icon Re: Kako da skoknem na neku liniju u tekstualnom fajlu?08.10.2001. u 21:14 - pre 231 meseci
Eh sada bi ja nekoga priupitao kako bi to napravio u c++-u probo sam ovo ali nece?? Pa ako bi mi moga iko pomoci bio bih zahvalan!
#include <fstream>
ofstream citaj("nesto.nes")
......
kako da skocim na neku liniju i ako moze kako da uzmem bas odredjeno slovo u tom redu??
thx!!


[Ovu poruku je menjao glupi dana 10-08-2001 u 09:21 PM GMT]
 
Odgovor na temu

Vojislav Milunovic

Član broj: 25
Poruke: 2117
165.139.17.*



Profil

icon Re: Kako da skoknem na neku liniju u tekstualnom fajlu?09.10.2001. u 18:46 - pre 231 meseci
E sad za C++ ne znam jel nisam nesto puno radio sa njim. Mada uvek mozes da napravis svoju rutinu koja ce da izvalci slovo po slovo i da testira za \n karakter.

Inace kad izvuces celu liniju latise strchr() ili strcchr() pa traziz prvo ili poslednje slovo u stringu.
 
Odgovor na temu

Ivan Tanasic
BGD-SRBIJA

Član broj: 220
Poruke: 965
*.verat.net

Jabber: Autoexes@jabber.sk
ICQ: 129145438


Profil

icon Re: Kako da skoknem na neku liniju u tekstualnom fajlu?10.10.2001. u 22:45 - pre 230 meseci
glupi: www.cprogramming.com
imas tutor podeljen na desetak poglavlja, od toga jedno opisuje rad sa fstream... lepo i ukratko objasnjeno, moja preporuka
Ivan Tanasic - Autoexes

>cd pub
>more beer
 
Odgovor na temu

BigFoot
Boban Jovanović
Arilje

Član broj: 1098
Poruke: 991
*.ptt.yu



+35 Profil

icon Re: Kako da skoknem na neku liniju u tekstualnom fajlu?16.10.2001. u 21:06 - pre 230 meseci
Citat:
zastita je napisao:
Kada otvorim neki tekstualni fajl sa
f1 = fopen("svi.txt", "r");
kako da skoknem na recimo 5. liniju?
Probao sam fseek i fsetpos ali mi oni samo skoce na neko slovo u liniji, ne skacu uopste sa linije na liniju

Tekst fajl nema strukturu kao baza podataka. Sve sto mozes da uradis je da citas slovo po slovo ili red po red. Posto redovi nisu iste duzine, moraces citati red po red, pa stati kad dodjes na zeljeni. Onda iz njega vadis slovo koje te zanima kao elemenat niza, npr. red.
Two beer or not two beer...
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako da skoknem na neku liniju u tekstualnom fajlu?

[ Pregleda: 4642 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.