Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

online korisnici ->upit iz baze

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: online korisnici ->upit iz baze

[ Pregleda: 2536 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

spezia

Član broj: 134818
Poruke: 355
*.beobug.com.



+6 Profil

icon online korisnici ->upit iz baze30.11.2007. u 10:31 - pre 148 meseci
Ideja je da pokupim on-line korisnike,preko baze podataka.Da stavim upit prikazi sve korisnike gde je uslov :trenutno vreme - 5 min..Valjda se to na ovaj nacin moze resiti?!

Code:
$result=mysql_query("SELECT * FROM person WHERE lastaccess=now()-300 ");


lastaccess je polje u bazi koje prikazuje vreme kada je korisnik zadnji put bio.Samo sto ne dobijam rezultate :(

[Ovu poruku je menjao Nemanja Avramović dana 30.11.2007. u 17:09 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Stojanovic I
Stojanovic Igor
Novi Sad

Član broj: 80902
Poruke: 20
...vl-edge-dnevnik.neobee.net.



Profil

icon Re: online korisnici ->upit iz baze30.11.2007. u 13:25 - pre 148 meseci
A kog je tipa polje lastaccess i kako ti izgleda podatak u bazi ?
 
Odgovor na temu

spezia

Član broj: 134818
Poruke: 355
*.beobug.com.



+6 Profil

icon Re: online korisnici ->upit iz baze30.11.2007. u 13:39 - pre 148 meseci
lastaccess je type: DATETIME a podatak izgleda za to polje ovako " 2007-11-30 14:34:39".
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Cloud Horizon
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4382
77.46.247.*

Jabber: Nemanja Avramović
Sajt: avramovic.info


+45 Profil

icon Re: online korisnici ->upit iz baze30.11.2007. u 16:09 - pre 148 meseci
Aj daj još par redova ispod. Kako uzimaš podatke, kako ispisuješ, ...
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

spezia

Član broj: 134818
Poruke: 355
*.beobug.com.



+6 Profil

icon Re: online korisnici ->upit iz baze30.11.2007. u 18:09 - pre 148 meseci
Code:

$result=mysql_query("SELECT * FROM person WHERE lastaccess=now()-300 ");
mysql_error;
if($result && mysql_num_rows($result))
{
while($l=mysql_fetch_array($result))
{
 $online_users=$l[username];
 
   echo"Online: $online_users <BR>";
   

}  
}
else
{ echo"nema zapis iz baze";
}//probni kod.

Naravno ovo je samo probno .Islo bi preko Fast Klase i {ONLINE_USERS} a ne preko echo..
Ispis na ekranu je=> " Nema zapis iz baze"
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Cloud Horizon
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4382
77.46.247.*

Jabber: Nemanja Avramović
Sajt: avramovic.info


+45 Profil

icon Re: online korisnici ->upit iz baze30.11.2007. u 18:30 - pre 148 meseci
Pa onda ti sledeći red vraća false:
Code:
if($result && mysql_num_rows($result))


Da li radi kad izbaciš taj if (i dole else, naravno)?
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

Jezdimir Lončar
Aka Blazeme
PHP/jQuery Dev, BildStudio
Crna Gora / Pljevlja

Član broj: 74833
Poruke: 674
*.crnagora.net.

Jabber: jezdonet@gmail.com


+4 Profil

icon Re: online korisnici ->upit iz baze30.11.2007. u 20:01 - pre 148 meseci
Code:

$result = mysql_query("SELECT * FROM person WHERE lastaccess=now()-300 ") or die(mysql_error());
if(mysql_num_rows($result)>0)
{
$online_users = "";
while($l=mysql_fetch_array($result))
{
 $online_users .= $l[username];
}
echo "Online: $online_users <br />";
}
else
{
 echo "Nema OnLine korisnika.";
}

Ajd probaj ovako...
Eto cisto sam malo sredio kod, mada ne vjerujem da je to bilo...
Mislim da ti je problem u query-ju. Trebao si u lastaccess da storujes timestamp, ne tako datum...
Onda mislim da bi mogao da koristis now() sa tim minusom...
Kad vec ides da se storuje u string formatu...
“I never think of the future - it comes soon enough.” - Albert Anštajn (Albert Einstein)
 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
*.adsl.beotel.net.



+19 Profil

icon Re: online korisnici ->upit iz baze30.11.2007. u 20:52 - pre 148 meseci
Zar ne treba
umesto: WHERE lastaccess=...
da bude: WHERE lastaccess>...
?
"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

spezia

Član broj: 134818
Poruke: 355
*.beobug.com.



+6 Profil

icon Re: online korisnici ->upit iz baze30.11.2007. u 21:35 - pre 148 meseci
Kada izbacim if naredbu ne radi..
Promenio sam polje u TIMESTAMP i nista..
Mislim da je do upita,ali ne znam sta .
Ubacio sam i ovaj red i nista
Code:

$result=mysql_query("SELECT * FROM person WHERE DATE_SUB(now(),1 HOUR ");

Ja ovo radim u localhost-u,tako da je za sve usere lastaccess isti.Ali opet trebalo bi da ih sve ispise.

Pa kako se resava problem za online usere & guest? Mozda imate bolje resenje .
 
Odgovor na temu

spezia

Član broj: 134818
Poruke: 355
*.beobug.com.



+6 Profil

icon Re: online korisnici ->upit iz baze30.11.2007. u 21:38 - pre 148 meseci
Citat:
mVeliki: Zar ne treba
umesto: WHERE lastaccess=...
da bude: WHERE lastaccess>...
?

Tacno. Treba >.Hvala Veliki :)
 
Odgovor na temu

danield
Daniel Dulic
Web developer, CitySu team
Subotica

Član broj: 101580
Poruke: 113
77.105.25.*

ICQ: 443682699
Sajt: www.citysuteam.com


Profil

icon Re: online korisnici ->upit iz baze01.04.2009. u 19:13 - pre 132 meseci
To znaci da moram svaku aktivnost da unosim u bazu? npr neko osvezi stranicu mora da upise u bazu?

--

With The Best Regards,

Daniel Dulić, Web System Development
http://www.citysuteam.com
Telefon: +381 (0) 64 / 364 - 65 - 91
E-Mail: [email protected]
CitySu team, Web Services Company
Antona Aškerca 44/50,
24000 Subotica
CitySu team
 
Odgovor na temu

Nikola Poša
Backend (PHP) developer
Humanity d.o.o.
Beograd

Član broj: 173839
Poruke: 1616
79.175.75.*

Sajt: www.nikolaposa.in.rs


+33 Profil

icon Re: online korisnici ->upit iz baze01.04.2009. u 20:09 - pre 132 meseci
Pa tako nekako... :) Mada sve zavisi na koji način, odnosno, u kojoj meri hoćeš da vršiš tu proveru aktivnosti korisnika.
 
Odgovor na temu

danield
Daniel Dulic
Web developer, CitySu team
Subotica

Član broj: 101580
Poruke: 113
*.eunet.rs.

ICQ: 443682699
Sajt: www.citysuteam.com


Profil

icon Re: online korisnici ->upit iz baze08.04.2009. u 07:33 - pre 132 meseci
To sam uradio, ali ne kontam, kako mogu da merim ono koliko je korisnik online... Ovo sam napravio i super radi. Postavio sam da svaki put kada osvezi stranicu, da updatuje u bazi pomocu funkcije time()... To super radi, ali ne kontam kako mogu da napravim da meri koliko je online... ovako mogu da merim samo poslednju aktivnost...

--

With The Best Regards,

Daniel Dulić, Web System Development
http://www.citysuteam.com
Telefon: +381 (0) 64 / 364 - 65 - 91
E-Mail: [email protected]
CitySu team, Web Services Company
Antona Aškerca 44/50,
24000 Subotica
CitySu team
 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
..2.252.195.static.beotel.net.



+19 Profil

icon Re: online korisnici ->upit iz baze08.04.2009. u 10:09 - pre 132 meseci
Meriš koliko je posetilaca imalo aktivnost u recimo poslednjih 10 minuta, i to ti je taj broj "online".
"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

danield
Daniel Dulic
Web developer, CitySu team
Subotica

Član broj: 101580
Poruke: 113
*.adsl-a-1.sezampro.yu.

ICQ: 443682699
Sajt: www.citysuteam.com


Profil

icon Re: online korisnici ->upit iz baze08.04.2009. u 18:27 - pre 132 meseci
Znam to, nego me zanima kako da merim od onog trenutka kada je pristupio na sajt, ali ima kome ne istekne cookie a nije online i to... npr subotica.com->pregled profila-> korisnik je online na sajtu 2 sata i 54 minuta. kako to?

--

With The Best Regards,

Daniel Dulić, Web System Development
http://www.citysuteam.com
Telefon: +381 (0) 64 / 364 - 65 - 91
E-Mail: [email protected]
CitySu team, Web Services Company
Antona Aškerca 44/50,
24000 Subotica
CitySu team
 
Odgovor na temu

Nikola Poša
Backend (PHP) developer
Humanity d.o.o.
Beograd

Član broj: 173839
Poruke: 1616
*.adsl-3.sezampro.yu.

Sajt: www.nikolaposa.in.rs


+33 Profil

icon Re: online korisnici ->upit iz baze08.04.2009. u 18:37 - pre 132 meseci
Možeš recimo odma' kad se uloguje, da mu set-uješ neku promenljivu u sesiji, u koju bi upisao vreme logovanja, pa bi onda na tom mestu gde ispisuješ koliko je vremena online, trebao da od trenutnog vremena oduzimaš to koje je upisano u sesiji. A pri logout-u, između ostalog, brišeš i tu promenljivu iz sesije.

A alternativa sesiji bi bilo neko dodatno polje u bazi.

edit: Sad tek vidim da ti hoćeš da to bude fiksno vezano za svakog korisnika, odnosno, da i ostali mogu da vide tu njegovu statistiku. Onda nema šta, taj podatak moraš negde i da skladištiš, najbolje da to bude u bazi.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: online korisnici ->upit iz baze

[ Pregleda: 2536 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.