Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Skripta za upload ...?

[es] :: Web razvoj :: Skripta za upload ...?

[ Pregleda: 4549 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gh0st
Skola
split

Član broj: 4066
Poruke: 182
*.cmu.carnet.hr

Jabber: not avalable


Profil

icon Skripta za upload ...?15.09.2003. u 17:17 - pre 219 meseci
Evo ovako treba mi neka jednostavna skripta koju cu postavit na stranicu za upload iskljucivo mp3 sampleova ...al to sad nije bitno ..
bitno je da neki user moze uz formu( BROWSE) uploadat i ostavit komentar sd time i ime ...izvođač i te stvari....znaci skripta treba imat za upload ,za ostavit komentar,i lista svega sta je uploadano....
moze bit recimo u php-u ili nije bitno ...
zna li ko.?
 
Odgovor na temu

aruena

Član broj: 14116
Poruke: 10
*.neobee.net



Profil

icon Re: Skripta za upload ...?23.09.2003. u 12:18 - pre 219 meseci
Metoda u php za upload je

int copy ( string source, string dest)
Makes a copy of a file. Returns TRUE if the copy succeeded, FALSE otherwise.

Ako imas php manual imas detaljan opis sa primerima.

Ako nije jasno detaljnije opisi da kako zelis da izgleda strana osim browse
neka tekstualna poslja ili ...
Da li imas bazu gde se upisuje. Nije problem ni da sceo skript posaljem ali mi nije jasno sta tacno hoces i kako tacno radi.
Nadam se da pomaze
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.50.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Skripta za upload ...?23.09.2003. u 14:52 - pre 219 meseci
Citat:
aruena:
Metoda u php za upload je
int copy ( string source, string dest)

Na zalost, ovo nema veze sa upload vec samo sa kopiranjem fajla koji je vec na serveru, tako da si coveka pogresno informisao, ovo nije "metoda u php za upload".

U pravu si za primer, zato RTFM gde sve lepo pise, sa primerom i kompletnim kodom za upload fajla. Jedino sto mu dodatno treba je upis u bazu, posto hoce i dodatna polja da cuva.

Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

arsa xx
Srdjan Arsic
Beograd

Član broj: 14203
Poruke: 452
*.vdial.verat.net

ICQ: 247217004
Sajt: webdizajn.arsic.biz


Profil

icon Re: Skripta za upload ...?23.09.2003. u 16:13 - pre 219 meseci
Za to ce ti trebati custom resenje ili da prepravis neko postojece open source.
Ja imam nesto aj je php kod zbrckan zajedno sa html-om tako da je necitko a i nema tu opciju koja tebi treba.
Znaci nauci php i vozi ili plati da ti neko odradi.

Flash komponenta za atraktivan prikaz vesti na sajtu:
www.flash-news-ticker.com
 
Odgovor na temu

gh0st
Skola
split

Član broj: 4066
Poruke: 182
*.cmu.carnet.hr

Jabber: not avalable


Profil

icon Re: Skripta za upload ...?25.09.2003. u 13:17 - pre 219 meseci
nasa san mali miljun tih skripti za upload a nijedna nema za ostavit komentar uz file ....
moglo bi se napravit to od 3 skripte ...pa sve spojit u jednu ...
jedna bi bila recimo za site folder listing .... druga bi bila za samo komentare a treca za upload ...
sad mi sasmo trebaju ove 2 skripte ,,,,
 
Odgovor na temu

arsa xx
Srdjan Arsic
Beograd

Član broj: 14203
Poruke: 452
217.26.67.*

ICQ: 247217004
Sajt: webdizajn.arsic.biz


Profil

icon Re: Skripta za upload ...?25.09.2003. u 17:07 - pre 219 meseci
Nebih da te obeshrabrim ali spajanje ide jako tesko ako neznas dobro php.

Flash komponenta za atraktivan prikaz vesti na sajtu:
www.flash-news-ticker.com
 
Odgovor na temu

gh0st
Skola
split

Član broj: 4066
Poruke: 182
*.cmu.carnet.hr

Jabber: not avalable


Profil

icon Re: Skripta za upload ...?27.09.2003. u 14:29 - pre 219 meseci
istina ...istina :))
 
Odgovor na temu

neeth_ddr
karlo kralj
bih,mostar

Član broj: 97636
Poruke: 7
*.tel.net.ba.

Sajt: www.neeth.info


Profil

icon Re: Skripta za upload ...?09.06.2006. u 10:50 - pre 186 meseci

 
Odgovor na temu

CtrlAltDel
Beograd

Član broj: 96286
Poruke: 325
*.ADSL.neobee.net.



Profil

icon Re: Skripta za upload ...?23.06.2006. u 00:58 - pre 185 meseci
ovo ti je minimala forme za upload
Code:

<FORM enctype="multipart/form-data" action="nesto.php" method="post" >
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="30000" >
<INPUT name="foto" type="file">
<input type="submit" name="Submit">
</FORM>



a ovo u fajl gde postujes sadrzaj u ovom primeru nesto.php



Code:


<?
$dignifajl ='foto/'. $_FILES['foto']['name'] ;


move_uploaded_file($_FILES['foto']['tmp_name'], $dignifajl);

$fotonaziv=$_FILES['foto']['name'];
?>



to ti je ono najjednostavnije ... naravno puno je rupa.... ovo je samo primer ...
treba proveriti max velicinu fajla , da li odgovarajuci tip fajla ( ne mislim prosto na extenziju ... )
vodi racuna o MAX_FILE_SIZE je u bajtovima...

ono za comment.... baza jednostavno skroz...

kveri bi ti bio otprilike

INSERT INTO fotke (ID,fotonaziv, izvodjac, comment) VALUES (NULL,'$imefajla','$izvodjac','$comment' )
 
Odgovor na temu

[es] :: Web razvoj :: Skripta za upload ...?

[ Pregleda: 4549 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.