Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Podesavanje putanje za PHP, DocumentRoot...

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Podesavanje putanje za PHP, DocumentRoot...

[ Pregleda: 2975 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Rektor
Beograd

Član broj: 157797
Poruke: 10
*.adsl.verat.net.



Profil

icon Podesavanje putanje za PHP, DocumentRoot...10.11.2007. u 14:58 - pre 156 meseci
Instalirao sam wamp server.

Kada na primer napravim jednu HTML stranicu koja na neki nacin pravi redirekciju na neku PHP stranu (koja se nalazi u C:\webroot\) u URL Internet Explorera mi se pojavi C:\webroot\imefajla.php, a ja naravno hocu da automatski promeni putanju u http://localhost/imefajla.php.

Sve radi kad manuelno kuckam localhost/...

 
Odgovor na temu

Miroslav Ćurčić
ex mVeliki
Novi Sad

Član broj: 19034
Poruke: 1118
*.adsl.beotel.net.



+19 Profil

icon Re: Podesavanje putanje za PHP, DocumentRoot...10.11.2007. u 15:46 - pre 156 meseci
Kako izgleda kod kojim radiš redirekciju ?
"The quieter you become, the more you are able to hear."
Blog | PowerCMS
 
Odgovor na temu

Rektor
Beograd

Član broj: 157797
Poruke: 10
*.adsl.verat.net.



Profil

icon Re: Podesavanje putanje za PHP, DocumentRoot...10.11.2007. u 16:24 - pre 156 meseci
Ma obicno submit dugme i post metod.
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Podesavanje putanje za PHP, DocumentRoot...10.11.2007. u 16:45 - pre 156 meseci
Pazi, obicnom formom i submit dugmeotm ne mozes da radis nikakvu redirekciju, bez dodatnog koda. A Miroslav te je pitao kako izgleda taj kod, misleci da bi trebalo da ga postujes, a ne kako izgleda forma u browseru.
Opisi detaljnije koji problem imas konkretno, jer mi deluje da tema nema veze sa php-om, kao i da nije bas po pravilima doticnog foruma. A nisi se ni potrudio bas da objasnis koji problem imas, pa ocekujes resenje napamet. A i nisi bas ni postavio pitanje, nego si napisao da hoces nesto automatski da se promeni. Kako automatski? php-om, mod-rewrite-om ili javascriptom? sta bi ovde moglo da se automatski menja?
Obavezno u narodnoj poruci lepo objasni problem, jer inace tema nema smisla.
 
Odgovor na temu

Rektor
Beograd

Član broj: 157797
Poruke: 10
*.adsl.verat.net.



Profil

icon Re: Podesavanje putanje za PHP, DocumentRoot...10.11.2007. u 17:04 - pre 156 meseci
Evo da probam da objasnim najjednostavnije sto je moguce a da pritom zadrzavam mogucnost da sam topic postavio u pogresnoj sobi jer moj problem nije vezan za kodiranje.

Ovako, imam jednu HTML stranicu index.html i jednu php skriptu skripta.php.


Index.html:

<html>
<head></head>
<body>
<form action="skripta.php">
<input type="text" name="ime"
<input type="submit">
</form>
</body>



skripta.php:

<?php
$ime=$_POST['ime'];
echo($ime);
?>


Jednostavno kada kliknem na dugme na dugme submit na stranici index.html on otvori php kod u internet exploreru sa adresom c:\webroot\skripta.php.

Znaci meni treba da explorer automatski umesto c:\webroot\ stavi http://loclhost/skripta.php da bi ga php procesor i procesirao.


Da li ste me razumeli? Hocu jednostavno da namestim putanju na lokalhost kada se pozove neki php fajl. To sam vec namestao ali odavno i ne znam iz kog razloga su se te putanje poremetile.
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1792
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Podesavanje putanje za PHP, DocumentRoot...10.11.2007. u 18:15 - pre 156 meseci
Pazi, ovo je nesto sto bi trebalo vec da radi, pod uslovom da si otvorio html stranicu kroz http://localhost/index.html
Akcija forme bi najbolje bilo da ima apsolutnu putanju ka stranici gde se forma submituje, <form action="http://www.site.com/skripta.php">, mada gotovo svi browseri mogu koristiti relativnu putanju pa se to masovno i koristi, kako bi se izbegle komplikacije oko preseljenja sajta, sto se php-om i promenjivama vrlo lako da srediti. Svejedno, ako si stavio relativne putanje, i sa putanje http://localhost/index.html stavio akciju te forme na "skripta.php" drugi fajl mora biti u istom folderu odakle je pozvan i prvi fajl.
Kako se html koristi i bez php servera, ako html stranicu otvoris kao file:C:\webroot\index.html, onda ce njena relativna putanja biti ka C:\webroot\skripta.php i php server je ne moze otvoriti niti procesirati, jer, logicno, nije pozvana kroz web server (apache ili bilo koji), tj, nije pozvana kroz http://

 
Odgovor na temu

Rektor
Beograd

Član broj: 157797
Poruke: 10
*.adsl.verat.net.



Profil

icon Re: Podesavanje putanje za PHP, DocumentRoot...10.11.2007. u 19:07 - pre 156 meseci
Hvala na odgovorima... O tome je i bilo moje pitanje, samo sto sam siguran da sam koristio relativnu putanju na php fajl, a ne ovako preko http://localhost/fajl.php.

Pozdrav.
 
Odgovor na temu

hornet_74
Beograd

Član broj: 148092
Poruke: 36



Profil

icon Re: Podesavanje putanje za PHP, DocumentRoot...14.06.2009. u 05:39 - pre 137 meseci
Poz svima evo par pitanja koje ne mogu da resim.

1. kompletan sajt sam stavio na particiju "h" i u podesavanjima u PHP i Apach sam tako i podesio e sad me interesuje dali moram sve skripte da izdvojim u PHP fajl zajedno sa .in fajlovima

2. Kada otkucam /localhost/mojsajt/index.php otvoti mi se samo kod a u DW mi prikaze kompletan sadrzaj


gde gresim???

 
Odgovor na temu

Nikola Poša
Backend (PHP) developer
Humanity d.o.o.
Beograd

Član broj: 173839
Poruke: 1616
*.adsl-a-1.sezampro.yu.

Sajt: www.nikolaposa.in.rs


+33 Profil

icon Re: Podesavanje putanje za PHP, DocumentRoot...14.06.2009. u 12:21 - pre 137 meseci
A koju distribuciju Apache-a imaš, možda XAMPP, WAMP? Šta si podesio za DocumentRoot u Apache konfiguraciji?
 
Odgovor na temu

hornet_74
Beograd

Član broj: 148092
Poruke: 36



Profil

icon Re: Podesavanje putanje za PHP, DocumentRoot...14.06.2009. u 14:29 - pre 137 meseci
Imam Apache 2.2.11. PHP 5.2.9.2

Documentroot je H:/mojsajt/ kad napravim PHP otkucam http://localhost/mojsajt/index.php izbaci mi gresku da je servis FORBIDDED.
Uspeo sam da instaliram pravilno Apache ali se sad desava da sve foldere i fajlove vidim ali ne mogu da otvorim ni jedan php i kad ga otvorim pokaze mi samo kod
 
Odgovor na temu

Nikola Poša
Backend (PHP) developer
Humanity d.o.o.
Beograd

Član broj: 173839
Poruke: 1616
*.adsl-a-1.sezampro.yu.

Sajt: www.nikolaposa.in.rs


+33 Profil

icon Re: Podesavanje putanje za PHP, DocumentRoot...14.06.2009. u 15:41 - pre 137 meseci
Nisi napomenuo na kom OS-u pokušavaš to da uradiš... A i nadam se da imaš ove dve linije negde u Apache-evom konfiguracionom fajlu:
Code:

LoadModule php5_module "/putanja/do/php5apache2_2.dll"
AddType text/html .php .phps .php5 .php4 .php3 .phtml .phpt

Moraš da "kažeš" Apache-ju za PHP... Ova druga linija koda govori koje će sve ekstenzije Apache da procesira.
 
Odgovor na temu

hornet_74
Beograd

Član broj: 148092
Poruke: 36



Profil

icon Re: Podesavanje putanje za PHP, DocumentRoot...14.06.2009. u 16:36 - pre 137 meseci
HVALA Nikola uspeo sam inece radim na WIN XP SP3
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Podesavanje putanje za PHP, DocumentRoot...

[ Pregleda: 2975 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.