Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Slanje znaka "&" putem $_GET-a

[es] :: PHP :: Slanje znaka "&" putem $_GET-a

[ Pregleda: 1388 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Snjeg
AHa

Član broj: 148948
Poruke: 29
89.146.188.*



Profil

icon Slanje znaka "&" putem $_GET-a08.11.2007. u 14:39 - pre 149 meseci
Pozdrav,

pretrazio sam forum i google i nisam nasao tacno ono sto mi treba jer problem je malo cudan.

Kao sto naslov kaze trebao bi u jednom linku prosljediti GET varijablu koja sadrzi neki tekst i ok to sam sredio ali problem nastaje kada se unutar texta pojavi znak "&". Iz prva sam mislio to rijesiti htmlspecialchars ili htmlentities ali nazalost nista se ne desava, a ja ne znam kako da posaljem taj znak putem GET-a odnosno kroz link

Cak i da funkcija uspije pretvoriti ovaj znak, cini mi se da bi ispalo & i opet bi se pojavio "&"....

Sorry ako vec neko ovo pitao ili ako je objasnjeno ali ja stvarno nisam pronasao nista slicno
 
Odgovor na temu

japan

Član broj: 34328
Poruke: 480
*.BVCOM.NET.



+13 Profil

icon Re: Slanje znaka "&" putem $_GET-a08.11.2007. u 14:50 - pre 149 meseci
http://php.net/urlencode
 
Odgovor na temu

Snjeg
AHa

Član broj: 148948
Poruke: 29
89.146.188.*



Profil

icon Re: Slanje znaka "&" putem $_GET-a08.11.2007. u 14:50 - pre 149 meseci
Aj aj aj kako sam brzoplet, urlencode je rijesio moj problem.

Molim admina da obrise temu ako stvara guzvu.

Sorry jos jednom na bezveze pitanju :(

[EDIT]

hvala japan, evo i sam sam nadosao na to al ti si bio brzi za 12 sec :)
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Slanje znaka "&" putem $_GET-a

[ Pregleda: 1388 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.