Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Provera blokiranosti portova

[es] :: C/C++ programiranje :: Provera blokiranosti portova

[ Pregleda: 3568 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

tandarela
Beograd

Član broj: 152717
Poruke: 48
*.eunet.yu.



Profil

icon Provera blokiranosti portova21.10.2007. u 15:30 - pre 159 meseci
Pozdrav!

Zanima me kako bi se izvršila provera da li je neki port blokiran, tj. da li ću u daljem radu aplikacije moći da koristim port N za razmenu podataka ( tačno da znam zbog čega mi neka funkcija za rad sa soketima ne radi ). Nebitno mi je okruženje u kom bi se ovo radilo, bitan mi je princip.
 
Odgovor na temu

karas

Član broj: 5574
Poruke: 482
*.vlayko.co.yu.



+1 Profil

icon Re: Provera blokiranosti portova22.10.2007. u 11:01 - pre 159 meseci
Recimo ako klijentu ne uspe connect() odnosno serveru bind() na taj port.
Sveti Avgustin: "Dobar hrišćanin treba da se kloni matematičara i svih onih koji daju lažna proročanstva. Postoji opasnost da su matematičari već sklopili pakt sa Đavolom, da pomrače čovekov um i da ga okuju okovima pakla."
 
Odgovor na temu

tandarela
Beograd

Član broj: 152717
Poruke: 48
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: Provera blokiranosti portova22.10.2007. u 12:44 - pre 159 meseci
Citat:
karas: Recimo ako klijentu ne uspe connect() odnosno serveru bind() na taj port.

OK. To sam pokušao. Ali
Koju grešku dobijam ako je port blokiran?
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
161.53.237.*



+9 Profil

icon Re: Provera blokiranosti portova22.10.2007. u 15:42 - pre 159 meseci
Citat:
tandarela: OK. To sam pokušao. Ali
Koju grešku dobijam ako je port blokiran?
Zavisi o komponentama koje koristiš
 
Odgovor na temu

tandarela
Beograd

Član broj: 152717
Poruke: 48
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: Provera blokiranosti portova22.10.2007. u 17:52 - pre 159 meseci
Pretpostavljam da se pod connect i bind misli na generične socket funkcije, pa zato pitam za grešku. Nije navedeno da se radi o nekoj komponenti.

@itf : Da li znaš neku komponentu koja bi mogla da odradi to što mi treba?
 
Odgovor na temu

karas

Član broj: 5574
Poruke: 482
*.vlayko.co.yu.



+1 Profil

icon Re: Provera blokiranosti portova23.10.2007. u 07:42 - pre 159 meseci
POSIX definiše bind() i connect(), mislim da i Windows soketi imaju sličan API. U svakom slučaju, uvek možeš grešku da vidiš u errno odnosno sa strerror().
Poco biblioteka (http://www.appinf.com/poco/download/) je open source, radi pod Windows-om i Unix-om i ima klase za rad sa soketima koje pojednostavljuju kodiranje.
Sveti Avgustin: "Dobar hrišćanin treba da se kloni matematičara i svih onih koji daju lažna proročanstva. Postoji opasnost da su matematičari već sklopili pakt sa Đavolom, da pomrače čovekov um i da ga okuju okovima pakla."
 
Odgovor na temu

itf
Zagreb

Član broj: 59794
Poruke: 993
161.53.237.*



+9 Profil

icon Re: Provera blokiranosti portova23.10.2007. u 12:35 - pre 159 meseci
Citat:
tandarela: Pretpostavljam da se pod connect i bind misli na generične socket funkcije, pa zato pitam za grešku. Nije navedeno da se radi o nekoj komponenti.

@itf : Da li znaš neku komponentu koja bi mogla da odradi to što mi treba?
Primjerice, u Borlandu C++ Builderu (Turbo C++u) su ti najbolje Indy komponente. Svakako ćeš njima moći izvesti sve što ti bude trebalo.
 
Odgovor na temu

tandarela
Beograd

Član broj: 152717
Poruke: 48
*.eunet.yu.



Profil

icon Re: Provera blokiranosti portova23.10.2007. u 17:08 - pre 159 meseci
@karas
Da, winsock ima isti API i sa WSAGetLastError() dobijam grešku. Pregledao sam na MSDN spisak grešaka i nisam uspeo da pronađem grešku koja mi treba.

@itf
Pretpostavljam da su Indy komponente wraperi winsock apija, ali pogledaću svakako.

tnx
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Provera blokiranosti portova

[ Pregleda: 3568 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.