Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Visual Basic.NET Kolekcija

[es] :: .NET :: Visual Basic.NET Kolekcija

Strane: 1 2

[ Pregleda: 6682 | Odgovora: 22 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

pgavrilo
Kulaši

Član broj: 146777
Poruke: 297
*.dialup.blic.net.

Sajt: www.yoyogames.com/games/s..


+1 Profil

icon Visual Basic.NET Kolekcija20.10.2007. u 16:51 - pre 170 meseci
Molim vas da ovde stavite svoje projekte, tutorijale koji su urađeni u VB.NET.
Da se dogovaramo za timski rad za neki programčić u Visual Basic.NET.
Koje su knjige najbolje za učenje ovog programa i slično.
Dođite na http://www.yoyogames.com/games/show/74141 i pogledajte moje igrice i isto tako ocjenite ;)
 
Odgovor na temu

pgavrilo
Kulaši

Član broj: 146777
Poruke: 297
*.dialup.blic.net.

Sajt: www.yoyogames.com/games/s..


+1 Profil

icon Re: Visual Basic.NET Kolekcija20.10.2007. u 16:54 - pre 170 meseci
Evo jednog mog programčića rađenog u VB.NET, koji se zove Hello World
Recite da li valja
Dođite na http://www.yoyogames.com/games/show/74141 i pogledajte moje igrice i isto tako ocjenite ;)
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

pgavrilo
Kulaši

Član broj: 146777
Poruke: 297
*.dialup.blic.net.

Sajt: www.yoyogames.com/games/s..


+1 Profil

icon Re: Visual Basic.NET Kolekcija21.10.2007. u 15:56 - pre 170 meseci
Osjećam se da nikoga ne mari za moju temu.
Ja hpću da nam svima bude lakše da imamo sve tutorijale na jednom mjestu.
Da neššto napravimo zajedno, da se savjetujemo ali niko nije za moju ideju.
Razočaran sam za sada.
Dođite na http://www.yoyogames.com/games/show/74141 i pogledajte moje igrice i isto tako ocjenite ;)
 
Odgovor na temu

palilulac

Član broj: 157815
Poruke: 34
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Visual Basic.NET Kolekcija23.10.2007. u 02:46 - pre 170 meseci
Ja sam kupio knjigu Visual Basick.NET Bibliju i skinuo tutorial sa neta za VS.NET. Zanima me iskljucivo ASP.NET pa sam skidao i neke templejte i to...
 
Odgovor na temu

pgavrilo
Kulaši

Član broj: 146777
Poruke: 297
*.dialup.blic.net.

Sajt: www.yoyogames.com/games/s..


+1 Profil

icon Re: Visual Basic.NET Kolekcija23.10.2007. u 13:10 - pre 170 meseci
Dobro ja radim u običnim aplikacijama to jeste WINDOWS APLICATION;)
Dođite na http://www.yoyogames.com/games/show/74141 i pogledajte moje igrice i isto tako ocjenite ;)
 
Odgovor na temu

flashboy

Član broj: 47445
Poruke: 23
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: http:\\mysource.50webs.co..


Profil

icon Re: Visual Basic.NET Kolekcija23.10.2007. u 17:53 - pre 170 meseci
Evo vamo se mogu naci neki moji projekti vecinom VB6, ali bit će uskoro više u .NET-u: http:\\mysource.50webs.com
http:\\mysource.50webs.com
 
Odgovor na temu

pgavrilo
Kulaši

Član broj: 146777
Poruke: 297
*.dialup.blic.net.

Sajt: www.yoyogames.com/games/s..


+1 Profil

icon Re: Visual Basic.NET Kolekcija25.10.2007. u 12:23 - pre 170 meseci
Lep programčić. Ali ne znam zašto služi;).
Ali mi ništa niste rekli za moj programčić Hello World

Dođite na http://www.yoyogames.com/games/show/74141 i pogledajte moje igrice i isto tako ocjenite ;)
 
Odgovor na temu

pgavrilo
Kulaši

Član broj: 146777
Poruke: 297
*.dialup.blic.net.

Sajt: www.yoyogames.com/games/s..


+1 Profil

icon Re: Visual Basic.NET Kolekcija25.10.2007. u 15:05 - pre 170 meseci
Ljudi Pomognite mi.
U svom jednom programu imam grešku koja se javlja u toku rada programa.
Ako mi možete pomoći pomozite mi.
Program sam okačio pa ako imate vremena i ako možete otkriti grešku pomozite mi.
Dođite na http://www.yoyogames.com/games/show/74141 i pogledajte moje igrice i isto tako ocjenite ;)
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

pgavrilo
Kulaši

Član broj: 146777
Poruke: 297
*.dialup.blic.net.

Sajt: www.yoyogames.com/games/s..


+1 Profil

icon Re: Visual Basic.NET Kolekcija09.11.2007. u 14:43 - pre 169 meseci
Zanima me da li VB može napraviti EXE, a da taj exe ne traži freamwork, ali ako nemože imali ikakva alatka da to može.
Unapred hvala
POZDRAV
Dođite na http://www.yoyogames.com/games/show/74141 i pogledajte moje igrice i isto tako ocjenite ;)
 
Odgovor na temu

Fedya
Fedor Hajdu
Solution Architect
Emaratech
Dubai, UAE

Član broj: 28246
Poruke: 790
*.ADSL.neobee.net.

Jabber: fedya@elitesecurity.org
Sajt: devtechgroup.com


+34 Profil

icon Re: Visual Basic.NET Kolekcija09.11.2007. u 22:13 - pre 169 meseci
Ovako... U eventu za button 2 imas code:

Code:

Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
Dim frmObrazac As Form1
frmObrazac.Hide()
...


Znaci definisao si promenljivu frmObrazac da je tipa Form1 i pokusao da uradis Hide. Problem ovde je sto si ti definisao promenljivu ali nisi je instancirao. Da bi eliminisao gresku treba da promenis u:

Dim frmObrazac As New Form1

Ovako vise nece imati gresku ali nece ni sakriti formu (pretpostavljam da to hoces da postignes) posto ti u tom slucaju radis sa novom instancom (ne onom koju si prikazao pritiskom na dugme1.
Resenje koje bi ti trebalo je da definises promenljivu na nivou klase i da je instanciras u konstruktoru, a onda pritiskom na odgovarajuce dugme sakrivas i prikazujes formu...

Mozda ima jos gresaka, ovo je ono sto sam video za par sekundi gledanja...
Every hamster has his day.
 
Odgovor na temu

Fedya
Fedor Hajdu
Solution Architect
Emaratech
Dubai, UAE

Član broj: 28246
Poruke: 790
*.ADSL.neobee.net.

Jabber: fedya@elitesecurity.org
Sajt: devtechgroup.com


+34 Profil

icon Re: Visual Basic.NET Kolekcija09.11.2007. u 22:18 - pre 169 meseci
Citat:
pgavrilo: Zanima me da li VB može napraviti EXE, a da taj exe ne traži freamwork, ali ako nemože imali ikakva alatka da to može.
Unapred hvala
POZDRAV


Ako mislis da li pomocu VS-a mozes da napravis takav exe, odogovor je: ne moze.

Inace, postoje razna third-party resenja za ovo, potrazi malo na netu, mada ona uglavnom nisu besplatna i dobijas ogromne exe file-ove (preko 20MB za minimalnu console aplikaciju).
Every hamster has his day.
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12799



+4739 Profil

icon Re: Visual Basic.NET Kolekcija09.11.2007. u 23:34 - pre 169 meseci
Odnosno, ceo framework u svom .exe-u :)
 
Odgovor na temu

Prokleta_Nedelja
Beograd

Član broj: 90608
Poruke: 450
91.191.23.*



+42 Profil

icon Re: Visual Basic.NET Kolekcija10.11.2007. u 21:55 - pre 169 meseci
Citat:
Ali mi ništa niste rekli za moj programčić Hello World


A sta ocekujes da ti kazemo? Pohvalu? Kritiku? ma daj...

Citat:
Osjećam se da nikoga ne mari za moju temu.
Ja hpću da nam svima bude lakše da imamo sve tutorijale na jednom mjestu.


Svi tutorijali koji nam trebaju jesu na jednom mjestu (www.google.com). Bilo bi besmisleno takmiciti se sa www.codeproject.com ili slicnim sajtovima. Jos manje smisla bi imalo u jednu temu trpati sve tutorijale koji nam mogu pasti na pamet.


Citat:
Da neššto napravimo zajedno, da se savjetujemo ali niko nije za moju ideju. Razočaran sam za sada.


Vec pravimo nesto zajedno, savjetujemo se. Nisi primjetio? To je forum - puno, puno savjeta.
 
Odgovor na temu

pgavrilo
Kulaši

Član broj: 146777
Poruke: 297
*.dialup.blic.net.

Sajt: www.yoyogames.com/games/s..


+1 Profil

icon Re: Visual Basic.NET Kolekcija12.11.2007. u 14:23 - pre 169 meseci
Citat:
Fedya: Ovako... U eventu za button 2 imas code:

Code:

Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
Dim frmObrazac As Form1
frmObrazac.Hide()
...


Znaci definisao si promenljivu frmObrazac da je tipa Form1 i pokusao da uradis Hide. Problem ovde je sto si ti definisao promenljivu ali nisi je instancirao. Da bi eliminisao gresku treba da promenis u:

Dim frmObrazac As New Form1

Ovako vise nece imati gresku ali nece ni sakriti formu (pretpostavljam da to hoces da postignes) posto ti u tom slucaju radis sa novom instancom (ne onom koju si prikazao pritiskom na dugme1.
Resenje koje bi ti trebalo je da definises promenljivu na nivou klase i da je instanciras u konstruktoru, a onda pritiskom na odgovarajuce dugme sakrivas i prikazujes formu...

Mozda ima jos gresaka, ovo je ono sto sam video za par sekundi gledanja...


Hvala sad ne prikazuje grešku a kasnije ću napraviti da to radi kako treba.
Citat:
Fedya
Inace, postoje razna third-party resenja za ovo, potrazi malo na netu, mada ona uglavnom nisu besplatna i dobijas ogromne exe file-ove (preko 20MB za minimalnu console aplikaciju).

Nemogu da kupujem preko neta niti da skidam tolike fajlove, ali ipak hvala.
Citat:
Prokleta_Nedelja: A sta ocekujes da ti kazemo? Pohvalu? Kritiku? ma daj...
Svi tutorijali koji nam trebaju jesu na jednom mjestu (www.google.com). Bilo bi besmisleno takmiciti se sa www.codeproject.com ili slicnim sajtovima. Jos manje smisla bi imalo u jednu temu trpati sve tutorijale koji nam mogu pasti na pamet.
Vec pravimo nesto zajedno, savjetujemo se. Nisi primjetio? To je forum - puno, puno savjeta.

A ti prokleta nedelja si stvarno prokleta samo znaš da kritikuješ.
POZDRAV!!!
Dođite na http://www.yoyogames.com/games/show/74141 i pogledajte moje igrice i isto tako ocjenite ;)
 
Odgovor na temu

Prokleta_Nedelja
Beograd

Član broj: 90608
Poruke: 450
*.teol.net.



+42 Profil

icon Re: Visual Basic.NET Kolekcija12.11.2007. u 14:40 - pre 169 meseci
Citat:
A ti prokleta nedelja si stvarno prokleta samo znaš da kritikuješ.
POZDRAV!!!

Pa kritikujem kad treba. Nemoj da se ljutis ali trazis da komentarisemo najgluplji kod na svijetu "Hello World!"
Sta ocekujes da ti neko kaze? Fantazija! Bravo, to je to. Woohooo

Napravio si najjednostavniji program. Program nema upotrebnu vrijednost pa ne mozemo ni da komentarisemo. Nastavi uciti i to je to.
 
Odgovor na temu

pgavrilo
Kulaši

Član broj: 146777
Poruke: 297
*.dialup.blic.net.

Sajt: www.yoyogames.com/games/s..


+1 Profil

icon Re: Visual Basic.NET Kolekcija14.11.2007. u 13:17 - pre 169 meseci
Malo sam se šalio. Treba da se kritikuje kad treba. To mi je prvi kod koji sam pravio iz knjige. To sam stavio da bi pokrenuo priču na temi i ništa drugo.
Evo sad boljeg programa koji sam napravio kao mali tut. Pa kritikuj ovo ako imaš šta kritikovati kao mali tut.
POZDRAV svima, a pogotovo PROKLETOJ NEDELJI ;(
Dođite na http://www.yoyogames.com/games/show/74141 i pogledajte moje igrice i isto tako ocjenite ;)
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

pgavrilo
Kulaši

Član broj: 146777
Poruke: 297
*.dialup.blic.net.

Sajt: www.yoyogames.com/games/s..


+1 Profil

icon Re: Visual Basic.NET Kolekcija23.11.2007. u 14:47 - pre 169 meseci
Nadam se da mi neko može napisati VB kod koji će se odnositi na čuvanje fajlova na HDD.
Iz knjige sam učio pravljenje Save i Open dijaloga ali piše u knjizi da bi oni nešto mogli sačuvati
da treba dopuznski VB kod. npr. Promjenjivu Đorđe da sačuva u txt file. a onda kad uzmem neku txt file da ga napiše na label.
Unapred hvala.
POZDRAV!
Dođite na http://www.yoyogames.com/games/show/74141 i pogledajte moje igrice i isto tako ocjenite ;)
 
Odgovor na temu

pgavrilo
Kulaši

Član broj: 146777
Poruke: 297
*.dialup.blic.net.

Sajt: www.yoyogames.com/games/s..


+1 Profil

icon Re: Visual Basic.NET Kolekcija01.12.2007. u 16:27 - pre 169 meseci
Citat:
pgavrilo: Nadam se da mi neko može napisati VB kod koji će se odnositi na čuvanje fajlova na HDD.
Iz knjige sam učio pravljenje Save i Open dijaloga ali piše u knjizi da bi oni nešto mogli sačuvati
da treba dopuznski VB kod. npr. Promjenjivu Đorđe da sačuva u txt file. a onda kad uzmem neku txt file da ga napiše na label.
Unapred hvala.
POZDRAV!


Ćute svi niko nezna odgovoriti.
Dođite na http://www.yoyogames.com/games/show/74141 i pogledajte moje igrice i isto tako ocjenite ;)
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12799



+4739 Profil

icon Re: Visual Basic.NET Kolekcija01.12.2007. u 17:54 - pre 169 meseci
Naravno da ne zna niko. Ko je jos radio upisivanje u fajlove i citanje iz njih ;)
A ionako u ovoj temi uglavnom pricas sam sa sobom i offtopic-ujes u istoj.
Pogledaj System.IO namespace
 
Odgovor na temu

CallMeSaMaster

Član broj: 43611
Poruke: 466
77.238.200.*



+1 Profil

icon Re: Visual Basic.NET Kolekcija02.12.2007. u 00:13 - pre 169 meseci
Mogu samo da kazem da je ovo najgluplji program koji sam od sada vidio. Mislio sam uvijek da je to "Hello World" ali ovo je vrh...
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Visual Basic.NET Kolekcija

Strane: 1 2

[ Pregleda: 6682 | Odgovora: 22 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.