Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Opet smarty

[es] :: PHP :: Smarty template engine :: Opet smarty

[ Pregleda: 4298 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
195.252.80.*

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Opet smarty05.09.2003. u 09:43 - pre 230 meseci
Kod mene na localhostu sve radi kako treba... Medjutim, kada sam sajt digao na server ne radi nista... Nema outputa, templatei se ne kompajliraju.

templates -> 777 owner ILIJA
templates_c -> 777 owner ILIJA
configs -> 777 owner ILIJA

Sintaksa je u redu posto sve radi normalno kod mene u lokalu (cak sam stavio i force_compile = true da budem siguran i opet sve radi bez ikakvih problema)

Sta bi mogao biti problem???


http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.21.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Opet smarty05.09.2003. u 16:21 - pre 230 meseci
neki {include file="..." }

to se meni ponekad desavalo
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.verat.net

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: Opet smarty05.09.2003. u 17:53 - pre 230 meseci
pa.. da.. to je (možda jedina bitna) zamerka smartyju. teško identifikovanje greške.

naime, smarty sam isključuje prikazivanje grešaka na stranicama kada procesira šablone, i iako se trudi da uhvati i prikaže neke greške, neke parser greške ne može da uhvati, a pošto je u php-u isključen prikaz grešaka (od strane samog smartija), to se nigde ne vidi...

kada me je to iznerviralo, to je bilo prvo što sam uradio, ugradio sam svoj debug, tj napravio svoj error handler (vidi set_error_handler()). i sada, kada mi se desi tako nešto, uključim (preko config opcije) logovanje grešaka u fajl/bazu/štagod, i pogledam šta se stvarno dešava..

tako da...
 
Odgovor na temu

dinke
Dragan Dinić
General Manager / Lampix.net
Beograd

Član broj: 933
Poruke: 1008
*.227.EUnet.yu

Sajt: www.dinke.net


+2 Profil

icon Re: Opet smarty06.09.2003. u 01:51 - pre 230 meseci
Bice da nesto ipak nisi dobro podesio, a php je verovatno podesen da ne prikazuje greske ("display_errors=off"). Meni se ovo jednom desilo i totalno sam bio sludjen.

Mozes da probas da koristeci ini_set f-ju php-a promenis podesavanja kako bi dobio prikaz gresaka, a ako imas direktan pristup serveru mozes da pogledas eventualno i error log fajl.

Pozdrav
D

 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
*.metrohive.net

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: Opet smarty06.09.2003. u 10:30 - pre 230 meseci
Kad da promenim vrednost u php.ini? Pre ili nakon kreiranja smartyija?

Nije problem u owneru? U Manualu pise da bi trebalo da owner bude nobody, ali nemam root dozvolu da to promenim!
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

dinke
Dragan Dinić
General Manager / Lampix.net
Beograd

Član broj: 933
Poruke: 1008
*.254.EUnet.yu

Sajt: www.dinke.net


+2 Profil

icon Re: Opet smarty07.09.2003. u 10:25 - pre 230 meseci
Mozes da probas sa .htaccess fajlom, tako sto ces koristiti php_value i php_flag direktive. Pogledaj manual za detalje.

Ako koristis ini_set iz php-a, to radis na pocetku scripta.

Pozdrav
Dinke
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.211.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Opet smarty08.09.2003. u 11:39 - pre 230 meseci
Pa znas sta moze da bude problem. Dosta provajdera (narocito nasi) ti totalno onemoguce bilo kakvo pisanje u file, zato se templates i ne kompajliraju. Probaj da kompajlirane templates iskopiras na web i iskljuci kompajliranje u smarty pa vidi da li radi.
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
195.252.80.*

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: Opet smarty08.09.2003. u 14:16 - pre 230 meseci
Dozvola je 777 ali ne mogu da uploadujeme ni jedan komplajlirani template (MKD vraca access denied error i kad probam da ga uploadujem i kad rucno otkucam FTP naredbu)... Medjutim, mogu da kreiram direktorijum sa "normalnim" imenom (npr. ILIJA). Ocigledno je problem u imenovanju direktorijuma...

Kako da kazem smarty-ju da koristi neki drugi prefix od %%... Uostalom, da li je to uopste moguce bez intervencije na samom smarty-jevom kodu???
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.75.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: Opet smarty08.09.2003. u 17:25 - pre 230 meseci
Mislim da bez intervencije na kodu ne mozes to da promenis. Ne postoji to nigde u config, ali sam 100% siguran da si pronasao problem :-)) Ako hoces da menjas, pazi na podfildere jer smarty menja "/" u %2f i to je u imenu fajla ako ne stavis u config $use_sub_dirs = true
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Opet smarty08.09.2003. u 23:00 - pre 230 meseci
probaj naredbu za FTP:
put \%\%pa_sada_ime gde/\%\%ime
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Smarty template engine :: Opet smarty

[ Pregleda: 4298 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.