Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Source iz Subforme

[es] :: Access :: Source iz Subforme

[ Pregleda: 2709 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bojan_mil
Bg

Član broj: 74014
Poruke: 100
194.79.41.*



Profil

icon Source iz Subforme24.09.2007. u 12:18 - pre 174 meseci
Zanima me kako da koristim neki podatak iz subforme, recimo subforma Razred je u formi Skola.
Kako da u query-u, koristim ID iz subforme Razred, tj. koji je kod.
Kada u queriy-u napisem Ucenik.ID=Forms!Razred!ID, on radi samo kada subformu Razred direktno pokrenem, ali ne radi kad je pokrenem preko Forme Skola.
Hvala...
 
Odgovor na temu

Getsbi

Moderator
Član broj: 124608
Poruke: 2750



+33 Profil

icon Re: Source iz Subforme24.09.2007. u 12:53 - pre 174 meseci
Ako je podatak sa podforme moraš da navedeš i formu i podformu.
= Forms![IME_FORME]![PODFORMA].Form![polje]
Evo ovde imaš neka pravila za referenciranje:
http://www.elitesecurity.org/t221799-0#1601903

 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Source iz Subforme

[ Pregleda: 2709 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.