Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

embed fonts in flash - html tags

[es] :: Flash :: embed fonts in flash - html tags

[ Pregleda: 2204 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

zoranidragan

Član broj: 79369
Poruke: 32
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon embed fonts in flash - html tags09.09.2007. u 10:42 - pre 171 meseci
U flash-u uvozim text u dynamic text field preko .txt fajla. U tom txt fajl text sredjujem preko HMLT TAG-ova. Problem nastaje kada ukljucim opciju EMBED u dynamic text field, tada HTML TAG-ovi ne rade? Naime ne vidim Bold, Italic, i td text. Ako je neko imao slican problem ili zna u cemu je stvar bio bih zahvalan za resenje.
Hvala
 
Odgovor na temu

MOHOK7
REFERENT ZA PAKOVANJE MAGLE I BROJANJE
OBLAKA
Austrija

Član broj: 42823
Poruke: 930
*.liwest.at.

ICQ: 222868371
Sajt: www.bio-garten.net


+7 Profil

icon Re: embed fonts in flash - html tags09.09.2007. u 10:59 - pre 171 meseci
Imao sam slican problem sa njemackim tekstovima.
Jedino funkcionalno resenje bilo da mu u polje u Flashu upucam sva "kriticna" slova.
Onda ih je "zakacio" i u dinamicko polje posle.
Pozdrav i postovanje s ove strane Alpa
MOHOK
 
Odgovor na temu

zoranidragan

Član broj: 79369
Poruke: 32
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: embed fonts in flash - html tags09.09.2007. u 11:45 - pre 171 meseci
Mislim da se nismo razumeli. Da pojednostavim na primeru
<b>text</b> kada polje nije EMBED radi, kad ukljucim EMBED ne radi
 
Odgovor na temu

djan key
Zagreb

Član broj: 156157
Poruke: 22
*.xnet.hr.

Sajt: www.as-flash.com


Profil

icon Re: embed fonts in flash - html tags09.09.2007. u 12:36 - pre 171 meseci
Library>desni klik misem>New Font...
http://www.adobe.com/devnet/flash/quickstart/embedding_fonts/


Freelance Flash developer >> http://www.as-flash.com
 
Odgovor na temu

zoranidragan

Član broj: 79369
Poruke: 32
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: embed fonts in flash - html tags09.09.2007. u 16:41 - pre 171 meseci
djan key
Napravio sam novi font u library i povezao sam ga sa dynamic text field.
Sada vidim text koji je izmedju tagova (<b>text</b>, <i>text</i>) ali nije boldiran niti je italic?
Ja text u dynamic text field vucem spolja kao promenjivu kroz .txt fajl u kome definisem pomocu tago-ova izgled texta.
 
Odgovor na temu

WOW
Beograd

Član broj: 33478
Poruke: 172
*.adsl.sezampro.yu.



Profil

icon Re: embed fonts in flash - html tags10.09.2007. u 08:40 - pre 171 meseci
koristi css za text field...
WOW je simetrija, nije nikakva igra...
 
Odgovor na temu

zoranidragan

Član broj: 79369
Poruke: 32
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: embed fonts in flash - html tags10.09.2007. u 12:14 - pre 171 meseci
WOW, mozes malo da pojasnis :) . CSS sam koristio ali u izradi HTML stranica u flash-u nisam.
Da budem potpuno precizan u vezi ove teme i kako sam sad uvezo text.
__________________________________________________________________________________________________
loadVariables("folder/name.txt", "_root.movieclip"); // ovako ucitam .txt fajl koji napravim u notepad i on izgleda ovako:


name.txt
name=<p align="center"><font size="18">text</font></p>
<b>text</b>, <i>text</i>, text .....

___________________________________________________________________________________________________
Sve radi lepo, i vidim boldirani i italic text dok ne ukljucim opciju embed u dynamic text field.
Kad ukljucim embed ne vidim text koji je boldiran i italic. Ostali deo texta se vidi
 
Odgovor na temu

WOW
Beograd

Član broj: 33478
Poruke: 172
*.adsl.sezampro.yu.



Profil

icon Re: embed fonts in flash - html tags10.09.2007. u 14:19 - pre 171 meseci
Ma kakav loadVariables, batali to :P

napravis novi dynamic text field
nazoves ga kako hoces (u ovom primeru mainContentText)

napravis novi layer i nazoves ga actions
u prvom frejmu layera pisi actionScript code:

//prvo definises novi StyleSheet Object
var ss: TextField.StyleSheet = new TextField.StyleSheet();
//onda u njega ucitas podatke iz nekog fajla npr style.css
ss.load("style.css");
//sada textFieldu mainContentText definises property styleSheet ovako
mainContentText.styleSheet = ss;
//da bi prikazivao html text field mora da bude multiline wordWrap i mora da mu je html postavljeno na true
mainContentText.multiline = true;
mainContentText.wordWrap = true;
mainContentText.html = true;

//definises novi objekat tipa XML
loadTextContent = new XML();
loadTextContent.ignoreWhite = true;
//u njega ucitas sadrzaj nekog html fajla (ili txt fajla ako bas moras :P )
loadTextContent.load("mojFajl.htm");

//i sad samo text fieldu pokazes koje podatke da prikaze
loadTextContent.onLoad = function() {
mainContentText.htmlText = loadTextContent;
};




disclamer: ovo je samo moja NETESTIRANA teorija, nemam pojma da li radi :D

WOW je simetrija, nije nikakva igra...
 
Odgovor na temu

WOW
Beograd

Član broj: 33478
Poruke: 172
*.adsl.sezampro.yu.



Profil

icon Re: embed fonts in flash - html tags10.09.2007. u 14:24 - pre 171 meseci
Edit: zaboravih da napomenem:

u css fajlu moras da imas

b{
font-weight: bold;
}

i tako to da bi radilo...

a text field podrzava samo odredjene html tagove (pogledaj u helpu ili na netu)

mada uvek mozes da izmislis nove posto je to zvanicno XML fajl npr:

<mojTag>lalala</mojTag>

a onda u cssu
mojTag{
text-decoration: underline;
}

naravno ja ovo nikako ne preporucujem... uvej je bolje koristiti standardne tagove (ya slucaj da odustanes od flasha pa moras sve da imas u obicnoj html verziji)... h tagova ima bar na pretek (h1, h2, h3 i tako...)

i tako to...

pa reci da li je upalilo...
WOW je simetrija, nije nikakva igra...
 
Odgovor na temu

zoranidragan

Član broj: 79369
Poruke: 32
*.dynamic.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: embed fonts in flash - html tags10.09.2007. u 15:35 - pre 171 meseci
Uhh :). Nisam do sada radio na ovaj nachin.Trebace mi malo vremena da napravim.
Ono sto sam napisao u prethodnim porukama meni radi sve kako treba :), jedino je problemcic da kada kliknem na EMBED Dynamic TF ( da bi text izgledao lepse) ne vidim bold i italic text koji sam definisao u TXT fajlu (sto inache radi kad nije EMBED).

Hvala za detaljno objasnjene, probacu ga ovih dana s'tim sto text koji ucitavam je promenjiva u odnosu na dugme na koje korisnik klikne. Ne bih radio to sada na mom primeru zato sto kao sto rekoh sve funkcionise kako treba osim gore navedenog malog problemcica. :).
Javicu da li radi na osnovu tvog primera :)

 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: embed fonts in flash - html tags

[ Pregleda: 2204 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.