Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kopiranje fajlova, info o stanju !?

[es] :: Java :: Kopiranje fajlova, info o stanju !?

[ Pregleda: 1929 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Šahbaz
Developer, BBM
EU

Član broj: 102142
Poruke: 106
*.crnagora.net.



Profil

icon Kopiranje fajlova, info o stanju !?04.09.2007. u 13:06 - pre 162 meseci
Pozdrav,

Imam klasu Kopiranje i u njoj izmedju ostalog sledecu metodu:

Code:

public void kopirajFajl(String ulaz, String izlaz){}


koja kopira fajl sa jedne lokacije na drugu.


U main klasi pravim instancu klase kopiranje i pozivam gore navedenu metodu u for petlji.
Ovako nekako:

Code:

for (int i=0;i<fajlovi.length; i++){    
        kopiranje.kopirajFajl(fajlovi[i].getAbsolutePath(),izl.getAbsolutePath()+i+".pdf");
}
JOptionPane.showMessageDialog(null,fajlovi.length+" fajlova kopirano!!!","Done",JOptionPane.INFORMATION_MESSAGE);


Mene zanima kako da napisem kod koji bi mi nekoj recimo JLabel-i mjenjao text nakon svakog kopiranog fajla!?
Ili jos bolje kako da kreiram neki progres bar koji bi se "punio" kopiranjem fajlova?
 
Odgovor na temu

Dejan Lozanovic
Dejan Lozanovic
Beograd

Član broj: 691
Poruke: 2325
*.dynamic.sbb.co.yu.

Jabber: null@elitesecurity.org
Sajt: speedy-order.com


+75 Profil

icon Re: Kopiranje fajlova, info o stanju !?04.09.2007. u 13:24 - pre 162 meseci
SwingWorker ti treba u svakom slucaju. tj neces da kopiras fajlove iz swingthread-a jer ce to da "ukoci" samu aplikaciju. A onda kada vec kopiras iz zasebnog thread-a saljes ili progress ili preko privremenih rezultata da updajtujes kontrole.

Baci pogled na ovo
http://java.sun.com/docs/books...iswing/concurrency/worker.html
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Kopiranje fajlova, info o stanju !?

[ Pregleda: 1929 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.