Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da mi stavi INDEX u value?

[es] :: PHP :: Smarty template engine :: Kako da mi stavi INDEX u value?

[ Pregleda: 2566 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Milan M. Radovic
Web Developer
Pančevo

Član broj: 16959
Poruke: 743
194.106.171.*



+25 Profil

icon Kako da mi stavi INDEX u value?03.09.2007. u 23:52 - pre 156 meseci
{html_options options=$categories} stavlja KEY u Value atribut.Kako da stavi INDEXe niza?
I don't need a girl for sex , All I Need is Binary and HEX
 
Odgovor na temu

PHP
Zar Moram
bih

Član broj: 88504
Poruke: 17
*.PPPoE-1319.sa.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Kako da mi stavi INDEX u value?04.09.2007. u 07:43 - pre 156 meseci
Example 8-12. Associative array with the options attribute
Code:

<?php
$smarty->assign('myOptions', array(
                                1800 => 'Joe Schmoe',
                                9904 => 'Jack Smith',
                                2003 => 'Charlie Brown')
                                );
$smarty->assign('mySelect', 9904);
?>  

The following template will generate a drop-down list. Note the presence of the name attribute which creates the <select> tags.
Code:

{html_options name=foo options=$myOptions selected=$mySelect}
 


Output of the above example would be:
Code:

<select name="foo">
<option label="Joe Schmoe" value="1800">Joe Schmoe</option>
<option label="Jack Smith" value="9904" selected="selected">Jack Smith</option>
<option label="Charlie Brown" value="2003">Charlie Brown</option>
</select>
 
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Član broj: 31848
Poruke: 1791
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Kako da mi stavi INDEX u value?04.09.2007. u 08:04 - pre 156 meseci
Jel mozes da napises kaka niz koristis i kakav ti rezultat treba, ja nikako ne razumem pitanje...
 
Odgovor na temu

Milan M. Radovic
Web Developer
Pančevo

Član broj: 16959
Poruke: 743
194.106.171.*



+25 Profil

icon Re: Kako da mi stavi INDEX u value?04.09.2007. u 10:34 - pre 156 meseci
Citat:
dakipro: Jel mozes da napises kaka niz koristis i kakav ti rezultat treba, ja nikako ne razumem pitanje...
Niz je tipa :
Code:
$categories =array("Automobili","Igracke","Tehnika");

Nemam key a treba mi da KEY ispise u value atribut prilikom parsiranja templatea
Kapiras?
I don't need a girl for sex , All I Need is Binary and HEX
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Član broj: 31848
Poruke: 1791
*.dynamic.sbb.co.yu.

Sajt: norway.dakipro.com


+190 Profil

icon Re: Kako da mi stavi INDEX u value?04.09.2007. u 10:47 - pre 156 meseci
PA to sam ti vec napiso u prosloj temi, najbrze ti je da preformatiras niz...
nek izgleda:


Code:
$categories =array("Automobili" =>"Automobili","Igracke" => "Igracke","Tehnika" =>"Tehnika");

I onda za kljuceve imas iste vrednosti kao i same vrednosti niza. A mozes i da pogledas sam plugin kako radi, mozda i mozes da mu prosledis niz sa vrednostim za kljuceve, a mozes i da doradis sam plugin i da ga naucis da uradi ovo sam ako mu zadas neki parametar, nije to nista tesko, 3 linija i jedan if...
 
Odgovor na temu

Milan M. Radovic
Web Developer
Pančevo

Član broj: 16959
Poruke: 743
194.106.171.*



+25 Profil

icon Re: Kako da mi stavi INDEX u value?04.09.2007. u 13:08 - pre 156 meseci
Znaci mora da ima key... kako jadno.
I don't need a girl for sex , All I Need is Binary and HEX
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Smarty template engine :: Kako da mi stavi INDEX u value?

[ Pregleda: 2566 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.