Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

JSP, prenos podataka

[es] :: Java :: JSP, prenos podataka

[ Pregleda: 3139 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Djuki
Djurdjevac Ivan
Pancevo

Član broj: 56
Poruke: 171
*.panet.co.yu

Jabber: djuki_mag@elitesecurity.org
ICQ: 66867882


Profil

icon JSP, prenos podataka25.08.2003. u 20:26 - pre 234 meseci
Imam dva problema.

1. Kako da podatak koji se nalazi u bazi i koji je tipa long upisem u promenivu tipa long koju deklarisem u Servletu, znaci java fajlu.

2. Html stranica koja poziva servlet ima u sebi neki combo-box, Kako da sadrzaj tog combo-boxa koji je popunio korisnik upisem u promenjivu tipa String u Servletu?

Nadam se da ce mi neko pomoci, ovo su osnovne stvari za one koji rade sa JSP.
 
Odgovor na temu

Last Man Standing
Misha Kostich
Chicago

Član broj: 3775
Poruke: 101
*.client.attbi.com



+1 Profil

icon Re: JSP, prenos podataka26.08.2003. u 01:48 - pre 234 meseci
Nemoj da se ljutis, ali bilo bi dobro da najpre nesto malo procitas, bilo iz knjiga, bilo sa Interneta. To sto pitas su najosnovnije stvari koje imas u svakoj knjizi/tutorialu. Ovako samo pokazujes da ne postujes tudje vreme.
A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing.
 
Odgovor na temu

Djuki
Djurdjevac Ivan
Pancevo

Član broj: 56
Poruke: 171
*.panet.co.yu

Jabber: djuki_mag@elitesecurity.org
ICQ: 66867882


Profil

icon Re: JSP, prenos podataka26.08.2003. u 10:41 - pre 234 meseci
Ne bih postavljao ovo pitanje da mi nije hitno, ali nema veze sad. Imam knjigu za javu ali nema ni govora o tome... Hvala u svakom slucaju. Posto je ova tema beskorisna , i iz nje se nema sta procitati predlazem moderatoru da je obrise.
 
Odgovor na temu

bojke2000
bojan zivkovic
Majstor (visak u dzepu, vaservaga u
ruci)
Bgd

Član broj: 12179
Poruke: 39
*.041net.co.yu

ICQ: 126380376


Profil

icon Re: JSP, prenos podataka02.09.2003. u 22:49 - pre 234 meseci
1. Iz baze u long

Iz baze podatak vadis sa ResultSetom rs (kao republika Srpska ;))
rs.getLong(<pozicija long-u row koji cupas iz baze koja zavisi od select upita>);
npr.
Long l = rs.getLong(1);


2. U servletu ga pakujes sa

request.set("nekoIme", l);

3. u jsp ga cupas sa:

Long drugTito = (Long)request.getAttribute("nekoIme");

Nadam se da znas da se nakacis na bazu i da doguras do ResultSet-a.
Ako zapne pokusaj sa:
http://www.google.com/search?q=Resultset+example ;)
 
Odgovor na temu

bojke2000
bojan zivkovic
Majstor (visak u dzepu, vaservaga u
ruci)
Bgd

Član broj: 12179
Poruke: 39
*.041net.co.yu

ICQ: 126380376


Profil

icon Re: JSP, prenos podataka02.09.2003. u 22:50 - pre 234 meseci
pardon,
2. U servletu ga pakujes sa

request.setAttribute("nekoIme", l);
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: JSP, prenos podataka

[ Pregleda: 3139 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.