Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Saradnja VB.Net-a i Internet Explorera

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Saradnja VB.Net-a i Internet Explorera

[ Pregleda: 4431 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

jasa.v

Član broj: 13316
Poruke: 23
*.access-sa1.lsinter.net



Profil

icon Saradnja VB.Net-a i Internet Explorera24.08.2003. u 18:40 - pre 199 meseci
Kako iz VB.Net-a otvoriti Internet Explorer i proslijediti mu određene podatke iz baze koja se nalazi na disku. Znači pristup nije preko web servera, već se radi o less conekciji
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Saradnja VB.Net-a i Internet Explorera24.08.2003. u 19:12 - pre 199 meseci
Šta to tačno znači "proslijediti mu određene podatke iz baze koja se nalazi na disku" ?
Generisati HTML stranicu i prikazati je u IE ?

Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

t3chX
Srđan Rajčević
Thessaloniki

Član broj: 2509
Poruke: 101
*.otenet.gr

Jabber: techx@elitesecurity.org


Profil

icon Re: Saradnja VB.Net-a i Internet Explorera24.08.2003. u 19:15 - pre 199 meseci
Pa to je i jedino moguce ...
If you want to get anywhere in your life, don't break the rules - make them !
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Saradnja VB.Net-a i Internet Explorera24.08.2003. u 19:42 - pre 199 meseci
jasa.v,

generiši stranicu i onda je prikaži pomoću:
Code:
System.Diagnostics.Process.Start("w:\temp\primer.html")


Pozdrav :)
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

jasa.v

Član broj: 13316
Poruke: 23
*.ppp-01.sa.lol.ba.



Profil

icon Re: Saradnja VB.Net-a i Internet Explorera25.08.2003. u 18:59 - pre 199 meseci
Dejane,

upravo se radi o generisanju htm stranice u letu, nešto slično sm našao kod Microsofta na adresi:


http://msdn.microsoft.com/libr...inginternetexplorerobjects.asp


Međutim umjesto linkova na neke web adrese trebaju mi biti linkovi na polja iz sloga u samoj bazi
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Saradnja VB.Net-a i Internet Explorera25.08.2003. u 19:14 - pre 199 meseci
Pa dobro, pošto znaš da ti je klijent IE, možeš li da u stranicu ubacis odgovarajući client-side VBScript koji bi radio šta treba?
U čemu konkretno je problem?
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

jasa.v

Član broj: 13316
Poruke: 23
*.ppp-01.sa.lol.ba.



Profil

icon Re: Saradnja VB.Net-a i Internet Explorera25.08.2003. u 19:25 - pre 199 meseci
Evo ovako,

Na disku se nalazi baza koja ima tabelu recimo sa dva polja. Oba su tekstualna, prvo je kratak sadržaj ili naslov teksta koji se nalazi u drugom memo polju. Preko filtera izdvojim određene slogove prvog polja, koji se pokazuju u internet exploreru kao linkovi na drugo polje sloga. Preko tog linka pristupam drugom polju čiji se sadržaj također prikazuje u iexploreru.

Nije problem uraditi preko asp-a međutim, treba mi less konekcija.

 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Saradnja VB.Net-a i Internet Explorera25.08.2003. u 19:43 - pre 199 meseci
Aha, ti bi da iz same stranice odrađuješ sve, ako sam dobro razumeo :)
Odgovor koji ti dajem je više za VB/ASP forum pošto se bazira na VBScriptu.

Ovako:
prva stranica samo treba da generiše drugu stranicu koju će korisnik prvu da vidi. Nakon što je generiše, treba izvršiti redirekciju na istu.

Dakle ta prva stranica bi išla ovako nekako:

<script language="vbscript" runat="client">

Dim FSO
Set FSO = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")

...
kod za konekciju na bazu
...
kod za generisanje drugog HTML fajla pomoću FSO objekta i podataka iz baze
...
redirekcija na tu stranicu
</script>

Znači ova html stranica bi koristila FSO da napravi drugi HTML fajl koji bi onda korisnik video. Dalje bi išlo na istom principu - FSO za generisanje stranice i onda redirekcija na istu.

Nisam ovo nikad radio, ali ne vidim zašto ne bi moglo.
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

degojs

Član broj: 4716
Poruke: 5096



+51 Profil

icon Re: Saradnja VB.Net-a i Internet Explorera25.08.2003. u 20:06 - pre 199 meseci
Možda bi još lakše bilo napraviti jedan ActiveX dll u VB6 i onda ga koristiti iz skripte.. Taj dll bi radio većinu posla. Eto.
Commercial-Free !!!
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: .NET Desktop razvoj :: Saradnja VB.Net-a i Internet Explorera

[ Pregleda: 4431 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.