Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

koriscenje dx9vb.dll u vb6?

[es] :: Visual Basic 6 :: koriscenje dx9vb.dll u vb6?

[ Pregleda: 4642 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vladica09081985
Vladica Radivojevic
Smilovac

Član broj: 152613
Poruke: 18
*.eunet.yu.

Sajt: vladica_radivojevic.somee..


Profil

icon koriscenje dx9vb.dll u vb6?27.08.2007. u 17:55 - pre 185 meseci
Ima li nekog ko bi podelio iskustvo programiranja DirectX aplikacija u VB6?

Da li postoji neka knjiga na ovu temu?
 
Odgovor na temu

rgdrajko
Beograd

Član broj: 117734
Poruke: 710
80.93.249.*



+3 Profil

icon Re: koriscenje dx9vb.dll u vb6?28.08.2007. u 20:55 - pre 185 meseci
Evo DirectDraw for Visual Basic na sajtu http://www.vbexplorer.com/VBExplorer/gamearticles/ddraw2.asp
rgdrajko
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
89.216.220.*

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: koriscenje dx9vb.dll u vb6?28.08.2007. u 21:09 - pre 185 meseci
Rajko, juče ti je obrisana poruka zato što si okačio kodove za C++ koji veze nemaju sa VB forumom i oni su ovde OFFTOPIC. Sada opet praviš sličnu grešku. Naslov teme je "koriscenje dx9vb.dll u vb6", što znači da je pitanje o DirectX-u 9. DirectDraw nije podržan u DirectX-u još od verzije 8. Hoćeš li ikada naučiti da pročitaš pitanje pre nego što lupiš neku glupost koja nema veze sa istim.
Za autora teme, koliko je meni poznato dx9 ne podržava VB6, već samo .NET. Pošto nisam 100% siguran u ovo (već nekih 99%), ostaviću temu dok ne naiđe neko ko je 100% siguran, a onda ćemo temu da prebacimo u .NET forum.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

vladica09081985
Vladica Radivojevic
Smilovac

Član broj: 152613
Poruke: 18
*.yubc.net.

Sajt: vladica_radivojevic.somee..


Profil

icon Re: koriscenje dx9vb.dll u vb6?28.08.2007. u 21:37 - pre 185 meseci
Citat:
Za autora teme, koliko je meni poznato dx9 ne podržava VB6, već samo .NET. Pošto nisam 100% siguran u ovo (već nekih 99%), ostaviću temu dok ne naiđe neko ko je 100% siguran, a onda ćemo temu da prebacimo u .NET forum.


Ja da znam nesto o programiranju directx aplikacija nebih ni postavljao ovo pitanje. Nemojte biti perefekcionista, koliko ja shvatam ovaj forum i postoji da bi smo nesto naucili. Ispravi me ako gresim? Dakle, mislim da je najmanje bitno da li je to directX 9 ili DirectX8 ili neka starija verzija. Bitna je sustina.

Sto se tice DirectDraw-a, naravno da je sustina mog pitanja okrenuta i toj temi. Ponavljam, Marko_L ako mislite da je moja tema off topik obrisite je slobodno, Vi ste sef.
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
89.216.220.*

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: koriscenje dx9vb.dll u vb6?28.08.2007. u 23:48 - pre 185 meseci
Citat:
Ja da znam nesto o programiranju directx aplikacija nebih ni postavljao ovo pitanje. Nemojte biti perefekcionista, koliko ja shvatam ovaj forum i postoji da bi smo nesto naucili. Ispravi me ako gresim? Dakle, mislim da je najmanje bitno da li je to directX 9 ili DirectX8 ili neka starija verzija. Bitna je sustina.

Naravno da ovaj forum postoji da bi svi nešto naučili, i upravo zato je potrebno postavljati precizna pitanja i davati precizne odgovore. DirectX 9 se razlikuje od DirectX-a 8, kao što se directX 8 razlikuje od directX-a 7, što je i razlog zašto nigde nećete naći univerzan directX tutorijal, već ili DirectX 7 ili 8 ili 9. U naslovu teme jasno piše da se radi o directX-u 9 i smatram da nije dobra praksa da tema nema veze sa njenim naslovom.


krcko: obrisani nepotrebni komentari (sredjivanje teme)

[Ovu poruku je menjao Aleksandar Ružičić dana 29.08.2007. u 02:07 GMT+1]
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: koriscenje dx9vb.dll u vb6?

[ Pregleda: 4642 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.