Ovo se zove brz odgovor, pa jos i od strucnjaka koji govori razumljivim jezikom
Posto izgleda Conrad nesto zeza linkove zbog cookies-a, evo bar
slicice sa njihovog sajta. Inace, u pitanju je neki Eurothermostat, model 091, i moze se lako naci ako se u polje za pretragu ukuca "eurothermostat". Radi istu stvar kao i taj UT 100, iskljucuje i ukljucuje struju aparatu na koji je povezan, ali na osnovu programa u kojima se moze podesavati u koje doba dana se zeli koja temperatura (comfort ili economic), pa tako za razne dane, itd. Za pec znam sigurno da nema 'kutiju sa tockicem'
, ali mislim da mozda ima tockic na sebi - nisam stigao detaljno da je zagledam, a treba za koji dan da se uselim tamo, pa rekoh da se pripremim za zimsko doba na vreme
E sad, devojka mi je objasnila da se TA pec ukljucuje da se puni tokom noci, a preko dana je topla i eventualno se pusti da duva. Da li bih mogao da iskoristim ovaj programabilni termostat da pomocu njega ukljucujem pec da se puni svake noci, kad je jeftina struja? Deluje mi da je manje cimanje preko dana stisnuti dugme za duvanje ako ti je hladno, nego se uvece setiti da ukljucis pa ustajati ujutru da iskljucis pec
Mislio sam da recimo podesim da od ponoci do 8 ujutru namestim da temperatura treba da bude 30 stepeni, a van toga recimo 10 - i onda bi on u tom periodu ukljucivao 'grejanje' (a u stvari ukljucivao pec da se puni). Ono sto mene buni je sto je pec trofazna, a termostat ima samo dve tanke zice... Dakle, kako i gde ga prikljuciti?