Ne smatram sajt bez sadrzaja vrednim i spominjanja jer onda oni koji citaju ovo mogu da zakljuce da je bitno postaviti sajt sa malim sadrzajem koji cele godine nece biti promenjen ,uraditi SEO i biti prvi i uspeli su (u cemu ?) - iz tog ugla pruzanje SEO usluga zaista
predstavlja prodavanje magle .
Kao i svaki posao pretpostavljam da i klijent i onaj koji radi SEO
treba da budu na kraju zadovoljni rezultatima( ne novcem), naravno insistiranje vlasnika na sadrzaju je iskljucivo njegova krivica.
Razlog mog pisanja na ovom forumu je da pomognem (ako mogu) da svi imamo malo pozitivniji pogled na SEO i kvalitetno rankujemo svoje stranice kao kompletno resenje(design + SEO)
U protivnom mogu slobodno i ja da kazem da sve moze da se uradi zato sto stvarno moze(bXack hat,MYSql inj. DXOS ) itd ali ja jednostavno nemam taj stav niti zelim o tome da pricam.
Sajt bez sadrzaja nije to sto treba da bude osim ako volite slikovnice ili se zapitajte kakvo misljenje imate odlaskom na neki sajt koji sadrzi samo adresu i par recenica,3 i vise adsensa i samo slike.Dali posecujete sajt samo zbog adrese neke nepoznate firme ili da saznate vise o njoj i uslugama koje pruza?Dali je firma ozbiljna ukoliko ima na 6 strana ukupno 50 reci?Sajt se radi zbog posetilaca bez obzira na temu sajta ili profil posetilaca i bez sadrzaja nema posetilaca, bez dobrog sadrzaja nema ponovnog dolaska istog posetioca i o cemu ja pricam.
--hrpa korporativnih stranica--
ja pricam o start up-u jednog web sajta a ti nam lepo sad postavi statistiku za te korporacije
za isti taj momenat,znaci njihovu prvu web stranicu pa da uporedimo koliko su to imali poseta prvih 2 meseca i gde su se nalazili na Google-u.Neko ko ima ime ,tradiciju i dugogodisnje postojanje i vec ima klijente nije potreban seo ,marketing a obicno ne mora ni web design da menja cesto i ne moze da sluzi kao primer za sturt-up.
--Google govori o spamu--
Avoid link exchanges. If a fellow webmaster approaches you with some sketchy offer, just refuse. Instead, work on the content of your site. Once you have the quality content, you can use the buzzing blogger community and social web services in your language to get nice linkbaits. Creating good content for your language community will pay off. Help the high-quality people in your language community and they will re-power you.---o sadrzaju sajta i razmeni linkova (razmena banera su proslost i nepozeljna pojava vec godinu i vise)--
Search on page for word spam - 3
Search on page for word content - 7
http://googlewebmastercentral....stern-european-webmasters.html
Stranica sa indexom uradjena u flashu bez ijednog linka samo sa copyrigt u dnu na istoj moze biti na 1 do3mestu GOOgle-a u konkurenciji od 700 000 reci ---ovo ne tvrdim nego znam
Kad bi sve u detalje pisali mogli bi memoare ili sta vec da napisemo . Ja nebih rekao netacno nego neslazem se .
@offtopic do Marsa
Pozdrav svima