Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

null i slanje preko socketa

[es] :: Java :: null i slanje preko socketa

[ Pregleda: 3393 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ana
Ana Balevic
LIACS & ACE
Amsterdam

Član broj: 5669
Poruke: 170
*.yubc.net

Jabber: ana@elitesecurity.org
Sajt: tesla.rcub.bg.ac.rs/~tauc..


Profil

icon null i slanje preko socketa21.08.2003. u 12:55 - pre 222 meseci
imam problemsa slanjem/prijemom null vrednosti preko Socketa. kod mi izgleda ovako
Code:

noviPar=tezgaParovi.dohvati(sifraPara);                        
if (noviPar==null)     noviPar=dohvatiParSaServera(sifraPara);    
                //OVDE NESTO ZEZA: !!!
if (noviPar!=null)     {
 //izgleda da ovde negde izbacuje silne greske,ako mu server vrati null (zasto?)
//medjutim nastavlja dalje da radi
    noviTiket.dodajPar(noviPar,prognoza);    
    taStatus.append("Dodajem par:"+noviPar);
    provera.setText("SP="+sifraPara+",P="+prognoza);
    provera.revalidate();     
        }
    /ovo ispod nikad ne ispise,zasto?!?!?!
       else taStatus.append("Ne postoji PAR SA SIFROM: "+sifraPara+"\n");

i sad metoda dohvatiParSaServera(sifraPara) moze da mi vrati sa servera (komunikacija preko socketa) objekat klase Par ili null,ako nije nasao Par sa tom sifrom na serveru.Medjutim za vrednosti razlicite od null sve ok radi,ali kad mi stigne null,iz nepoznatog razloga,mi odstampa na ekranu da je stiglo null,ali ovde
if (noviPar!=null) , nikada ne ode u else granu,ako mu je stigao null.
ima li neko ideju kako ovo da resim?
 
Odgovor na temu

tweeester
Ivan Arandjelovic
bg yu

Član broj: 724
Poruke: 882
*.kc.vicert.com

Sajt: www.javasvet.net


Profil

icon Re: null i slanje preko socketa21.08.2003. u 13:12 - pre 222 meseci
nisi navela kako izgleda metoda dohvatiParSaServera(sifraPara); koja je relativno bitna u ovom delu koda, kao ni kako izgelda stack trace od tog exception-a koji ti prijavi, tj. te "Silne greske" su takodje od interesa.
Aj stavi to pa da analiziramo ...
<< tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi >>
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: null i slanje preko socketa21.08.2003. u 14:28 - pre 222 meseci
Ja ne znam kako JAVA interpretira NULL vrednost. S obzirom da razumem problem svejedno (iskustvo iz drugih programskih jezika), mislim da NULL ne moze tako lako da se "provuce" kroz socket...
Sto neko rece, ipak nam daj kod da bi mogli bolje da razumemo kako si to zapravo zamislila... Ovako je tesko shvatiti "sta je pesnik hteo da kaze".
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

ana
Ana Balevic
LIACS & ACE
Amsterdam

Član broj: 5669
Poruke: 170
*.16.EUnet.yu

Jabber: ana@elitesecurity.org
Sajt: tesla.rcub.bg.ac.rs/~tauc..


Profil

icon Re: null i slanje preko socketa22.08.2003. u 16:21 - pre 222 meseci
zlatni ste !!! :)
mene je mucilo i to sto ne mogu da procitam taj stacktrace jer suvise brzo proleti kroz dos prozor, medjutim da bi vam to poslala da pogledate ,morala sam nekako da ga snimim,i uspelo je sa redirekcijom System.err u file,i bas kad sam bacila pogled na to u trentuku kad sam htela da posaljem porukicu,ukapirala sam u cemu je stos i resila :)

btw, zna li neko kako da u swing nateram JTextField da budu tacno odredjene velicine? Probala sam da u konstrukturu kazem new JTextField(2), ali se totalno nepredvidivo ponasa ...
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.telia.com

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: null i slanje preko socketa22.08.2003. u 22:39 - pre 222 meseci
Koristi log4j - nesto najbolje sto sam koristio kad je JAVA u pitanju! (Dolazi uz JBuilder)
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Last Man Standing
Misha Kostich
Chicago

Član broj: 3775
Poruke: 101
*.client.attbi.com



+1 Profil

icon Re: null i slanje preko socketa22.08.2003. u 23:42 - pre 222 meseci
Probaj setSize(width, height).

Leko ti si car :)
A computer once beat me at chess, but it was no match for me at kick boxing.
 
Odgovor na temu

dejankr
Dejan Krsmanovic
JavaEE programer
Beograd

Član broj: 7842
Poruke: 384
*.29.EUnet.yu



+1 Profil

icon Re: null i slanje preko socketa23.08.2003. u 13:42 - pre 222 meseci
Citat:
leka:
Koristi log4j - nesto najbolje sto sam koristio kad je JAVA u pitanju! (Dolazi uz JBuilder)

Log4j je Jakarta projekat (open source, besplatan) i moze se naći na http://jakarta.apache.org/log4j. Mnoge kompanije ga koriste u svojim proizvodima iako JDK od verzije 1.4 ima svoj framework za logging (java.util.logging.*). Postoji još sličnih frameworka mada su manje popularni i manje moćni.

Za one koji ne znaju, suština logging frameworka je da se u kodu, umesto pisanja u System.out koriste odgovarajuće klase iz frameworka pri čemu poruke mogu biti različitog prioriteta. Ovo kasnije omogućava da se bez promene koda disabluju ili enabluju odredjene poruke ili da se šalju na različite destinacije (log fajl, bazu, e-mail ili na System.out). Kada se vrši debugovanje aplikacije može se ukljušiti prikaz svih poruka, dok se u produkciji mogu ostaviti izbacivanje samo poruks o kritičnim greškama...

Dejan
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: null i slanje preko socketa

[ Pregleda: 3393 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.