Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Detektovanje gasenja windowsa iz wxWidgets aplikacije

[es] :: C/C++ programiranje :: Detektovanje gasenja windowsa iz wxWidgets aplikacije

[ Pregleda: 2671 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Mirko Rajkovača
Subotica

Član broj: 18458
Poruke: 119
*.tippnet.co.yu.



Profil

icon Detektovanje gasenja windowsa iz wxWidgets aplikacije12.08.2007. u 15:52 - pre 174 meseci
Imam aplikaciju koja je aktivna u pozadini i morao bih detektovati gasenje windowsa da bih uradio neke akcije pre zatvaranja aplikacije. Otprilike sam nadosao na to da je resenje u koriscenju makroa EVT_END_SESSION(func) i povezivanju event handlera sa klasom izvedenom iz wxApp klase. E sada mi samo nije jasno kako to da izvedem, googlao sam ali nisam nista nasao... svaka ideja je dobrodosla

Hvala
Razlika izmedju softvera i hardvera je:
Softver je nesto sto mozes psovati, a hardver je... pa hardver je nesto sto mozes sutati
 
Odgovor na temu

savkic
Igor Savkić

Član broj: 92186
Poruke: 2680



+76 Profil

icon Re: Detektovanje gasenja windowsa iz wxWidgets aplikacije12.08.2007. u 18:39 - pre 174 meseci
Pretpostavljam da možeš handlovati poruke sistema, Windows kada se gasi šalje WM_QUERYENDSESSION i WM_ENDSESSION, pogledaj u MSDNu za više detalja.
 
Odgovor na temu

Mirko Rajkovača
Subotica

Član broj: 18458
Poruke: 119
*.tippnet.co.yu.



Profil

icon Re: Detektovanje gasenja windowsa iz wxWidgets aplikacije13.08.2007. u 14:58 - pre 174 meseci
To je ok, ali je to nesto sto ne zelim, posto znam da wxWidgets ima svoje resenje za ovaj problem a program treba da radi i pod linuksom pa izbegavam svaku direktno koriscenje Win API-a. A cini mi se da je resenje dosta jednostavno samo ga ja ne shvatam :)
Savkic hvala na ideji u svakom slucaju
Razlika izmedju softvera i hardvera je:
Softver je nesto sto mozes psovati, a hardver je... pa hardver je nesto sto mozes sutati
 
Odgovor na temu

Mirko Rajkovača
Subotica

Član broj: 18458
Poruke: 119
*.tippnet.co.yu.



Profil

icon Re: Detektovanje gasenja windowsa iz wxWidgets aplikacije16.08.2007. u 12:04 - pre 174 meseci
Resio sam problem na wxWidgets nacin
myWxApp.h
Code:

class myWxApp: public wxApp
{
 ...    
        DECLARE_EVENT_TABLE();        
};


myWxApp.cpp
Code:

...
BEGIN_EVENT_TABLE(myWxApp,wxApp)
  EVT_QUERY_END_SESSION(myWxApp::OnSystemShutDown)
END_EVENT_TABLE()
...
void myWxApp::OnSystemShutDown(wxCloseEvent& event)
{
...
}


Bitna stvar je da se prilikom poziva EVT_CLOSE za pojedinacne forme nigde ne stavlja veto na wxCloseEvent, inace se aplikacija zatvori ali se zaustavi sekvenca gasenja racunara.

Nadam se da ce ovo nekome biti od pomoci

Pozdrav
Razlika izmedju softvera i hardvera je:
Softver je nesto sto mozes psovati, a hardver je... pa hardver je nesto sto mozes sutati
 
Odgovor na temu

camp
Ne mogu da trijangulisem!

Član broj: 8291
Poruke: 79
*.revip2.asianet.co.th.



+3 Profil

icon Re: Detektovanje gasenja windowsa iz wxWidgets aplikacije12.08.2008. u 22:52 - pre 162 meseci
a kako mogu proveriti za druge event-ove i kako mogu handlovati evente sistema? trazicu odgovor na netu isto ali ako neko ima odgovor onda hvala =)
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Detektovanje gasenja windowsa iz wxWidgets aplikacije

[ Pregleda: 2671 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.