Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Unload

[es] :: Visual Basic 6 :: Unload

[ Pregleda: 4171 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Sasa Vitorovic
Beograd

Član broj: 11629
Poruke: 193
*.ptt.yu

Sajt: www.ptt.yu/korisnici/s/a/..


Profil

icon Unload17.08.2003. u 10:52 - pre 229 meseci
Kako je moguće da čak i posle unload-ovanja svakog forma posebno i nakon gašenja mog programa ista opet ostane u taskmanager-u?
U fudbalu je vazno jedno:a to su dve stvari:rad ,red i disciplina.
 
Odgovor na temu

ngaspar
Čakovec

Član broj: 12803
Poruke: 7
*.cmu.carnet.hr

ICQ: 285756980


Profil

icon Re: Unload17.08.2003. u 12:26 - pre 229 meseci
Daj si scaniraj disk ... možda imaš kakvog virusa .

Ako nema virusa , formatiraj disk i složi si POŠTENO Windowse ....
Seek and you should find ....
 
Odgovor na temu

Sasa Vitorovic
Beograd

Član broj: 11629
Poruke: 193
*.ptt.yu

Sajt: www.ptt.yu/korisnici/s/a/..


Profil

icon Re: Unload17.08.2003. u 13:29 - pre 229 meseci
Isto se dešava i kad ga pokrenem na drugom kompu...
U fudbalu je vazno jedno:a to su dve stvari:rad ,red i disciplina.
 
Odgovor na temu

ssteva
Beograd

Član broj: 12533
Poruke: 55
195.250.117.*



Profil

icon Re: Unload17.08.2003. u 22:13 - pre 229 meseci
Jel ti to mislis na neki VB projekat ili sta?
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Unload18.08.2003. u 09:58 - pre 229 meseci
stavi na unload svake forme i class terminate svake klase unistavanje svih objekata koji postoje (set nesto = nothing)
 
Odgovor na temu

Sasa Vitorovic
Beograd

Član broj: 11629
Poruke: 193
*.ptt.yu

Sajt: www.ptt.yu/korisnici/s/a/..


Profil

icon Re: Unload19.08.2003. u 06:29 - pre 229 meseci
Mislio sam na vb projekat.
Za sve forme odradio sam i unload i set form=nothing.Osim njih imam još samo kodni modul(koji se valjda sam unload-uje).
Ne ostaje mi uvek 'rep' u taskmanageru-samo kada otvaram formove u izvesnom redosledu.Radim u mdi okruženju i postoji jedna situacija kad neki(ne child) form zamenim drugim(opet ne child),pa onda opet prikažem prvi.I tada kad ugasim svoj projekat ostaje 'rep' u taskmanageru.
U fudbalu je vazno jedno:a to su dve stvari:rad ,red i disciplina.
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Unload19.08.2003. u 09:31 - pre 229 meseci
Code:

Private Sub MDIForm_Unload(Cancel As Integer)
    Dim Frm As Form
    
    For Each Frm In VB.Forms
        If TypeName(Frm) = "frmMain" Then
            ' Self!
        Else
            Unload Frm
        End If
    Next Frm

End Sub


ovaj kod bi trebao da odradi unload svih ostalih formi kad zatvoris glavnu MDI formu. Na unloadu ostalih formi treba da pocistis objekte koje si kreirao u njima.
 
Odgovor na temu

Sasa Vitorovic
Beograd

Član broj: 11629
Poruke: 193
*.ptt.yu

Sajt: www.ptt.yu/korisnici/s/a/..


Profil

icon Re: Unload19.08.2003. u 20:37 - pre 229 meseci
Hvala ti k'o bratu!
Stvar je bila u tome što je bilo više instanci jednog forma.Tako da čak i ono unload form sa set form=nothing nije vredelo.
U fudbalu je vazno jedno:a to su dve stvari:rad ,red i disciplina.
 
Odgovor na temu

Sasa Vitorovic
Beograd

Član broj: 11629
Poruke: 193
*.ptt.yu

Sajt: www.ptt.yu/korisnici/s/a/..


Profil

icon Re: Unload25.08.2003. u 07:50 - pre 229 meseci
Uf,opet neki problem...
Imam 1 mdiform i 2 forma čije svojstvo child podešeno na false.Prvo se otvara jedan od njih i kad korisnik negde klikne otvara se ovaj drugi form.Taj prvi nisam morao da skrivam,jer po prikazivanju drugog forma ovaj se sam sakrio.
Medjutim,kad hoću ponovo da prikažem prvi on mi ga prikaže kao da sam inicirao novi form koji je prošao kroz load event.Ništa nije zamaptio od interakcije sa korisnikom(veličina forma i ostale 'sitnice').A kad stavim zastavicu na load event,čini se ne prolazi kroz taj event.
Nadam se da sam bio jasan.
U fudbalu je vazno jedno:a to su dve stvari:rad ,red i disciplina.
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Unload25.08.2003. u 09:47 - pre 229 meseci
Kako moze forma da se sama sakrije? Ajde daj bitne delove koda.
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Unload25.08.2003. u 13:06 - pre 229 meseci
U prvoj formi (Form1) stavi nesto ovako:

Code:

Private WithEvents m_Frm As Form2


u Form2 stavi nesto ovako

Code:

Public Event Finished(ReturnData as Variant)


kad iz prve forme prikazujes drugu, prikazi je ovako:

Code:

Me.Hide
m_Frm.Show


ako vracas nesto iz Form2 u Form1 to smestis u ReturnData (lepse ("programerskije") nego da radis sa public i global promenljivama) i i dignes taj event Finished kad se klikne na ok button, na primer. Isto tako mozes da imas event Canceled koji dizes kad se klikne na Cancel dugme (ako ga imas). U Form1 hendlujes event Finished forme Form2, tj. njene instance m_Frm.

Code:

Private Sub cmdOk_Click()
     ' smesti u ReturnData ono sto treba da bude vraceno prvoj formi
     RaiseEvent Finished(ReturnData)
     Unload Me
End Sub


Code:

Private Sub m_Frm_Finished(ReturnData as Variant)
     ' obradi podatke koje je vratila forma Form2
    Me.Show
End Sub


 
Odgovor na temu

Sasa Vitorovic
Beograd

Član broj: 11629
Poruke: 193
*.ptt.yu

Sajt: www.ptt.yu/korisnici/s/a/..


Profil

icon Re: Unload25.08.2003. u 19:52 - pre 229 meseci
Naravno da forma ne može sama da se sakrije.Ali imam dosta koda tako da mi se negde provuklo ono
Code:

me.visible=false

Dakle,moja greška.

Evo sta sam ja radio.
u form1 sam kucao
Code:

form2.poziv

a u form2 mi je 'poziv' javna procedura gde je izmedju ostalog
Code:

form2.show

Ti si elegantno napisao onaj kod,ali i dalje me muči to kako da sačuvam neke osobine form1.Da ne bude go form kao nakon loada(veličina,...).Program radi jer ja ručno podesim sve,ali pošto ti podaci uopšte ne zavise od form2,mislio sam da je logično da mi vb prikaže form onakvog kakav sam ga sakrio...
U fudbalu je vazno jedno:a to su dve stvari:rad ,red i disciplina.
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.yubc.net

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Unload26.08.2003. u 09:46 - pre 229 meseci
Ako samo radis skrivanje(.Hide, .Visible=False), a ne unload to bi moralo da radi kako treba.Napravi test projekat (jedna MDI forma i dve MDIChild=false), pa napravi sa njima ovo. Znaci samo skrivanje i prikazivanje formi. Ja sam napravio takav projekat i velicina forme prilikom prikazivanja je ista kao prilikom skrivanja. Znaci to bi moralo da radi.
 
Odgovor na temu

Sasa Vitorovic
Beograd

Član broj: 11629
Poruke: 193
*.ptt.yu

Sajt: www.ptt.yu/korisnici/s/a/..


Profil

icon Re: Unload28.08.2003. u 17:32 - pre 229 meseci
U pravu si.
Jednostavno sam probao još jednom i sad je u redu.Čak i unload na onaj način koji sam pominjao na početku teme radi(unload svekog forma posebno).Ne sećam se da sam nešto menjao u kodu A nisam jednom to do sada pokušavao...Ne znam da li se i tebi tako nešto dešavalo.
U svakom slučaju,hvala ti za uloženo vreme.

U fudbalu je vazno jedno:a to su dve stvari:rad ,red i disciplina.
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Unload

[ Pregleda: 4171 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.