Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Ucitavanje slike iz baze

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Ucitavanje slike iz baze

[ Pregleda: 2039 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

AnaBaki

Član broj: 149618
Poruke: 36
89.216.44.*



Profil

icon Ucitavanje slike iz baze23.07.2007. u 18:09 - pre 180 meseci
Resih da skockam neki program, i zanima me kako:
U TImage da se ucitava slika iz baze, ako se klikne na TButton.
Probah nesto ali nikakve zadovoljavajuce rezultate nisam dobio.

Program je edukativne prirode.

Zahvaljujem na odgovorima i na primerima.

 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4388
77.46.241.*

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Ucitavanje slike iz baze24.07.2007. u 09:08 - pre 180 meseci
I ja sam pokušavao jednom da iz polja tipa BLOB u kom sam imao sliku učitam sliku u TDBImage (ili kako se već zove komponenta) ali nisam uspeo, pa ako neko zna, molio bih najprostiji primer
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

nikola.j
Nikola Janković

Član broj: 15712
Poruke: 85
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: Ucitavanje slike iz baze24.07.2007. u 11:36 - pre 180 meseci
Code:

    if not dm.qPicPreview.IsEmpty then
    begin
        jpg:= TJPEGImage.Create;
        try
           jpg.Assign(dm.qPicPreview.FieldByName('slika'));
           Image1.Picture.Assign(jpg);
        finally
          jpg.Free;
        end;
      end;


qPicPreview je query koji izvlači potrebnu sliku za preview.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Ucitavanje slike iz baze

[ Pregleda: 2039 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.