Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Zatvaranje porta

[es] :: C/C++ programiranje :: Zatvaranje porta

[ Pregleda: 3586 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Predrag Damnjanovic
Predrag Damnjanovic
Nis, Srbija

Član broj: 141
Poruke: 1305
*.dial.InfoSky.Net

Sajt: www.mycity.rs


+1 Profil

icon Zatvaranje porta16.08.2003. u 16:32 - pre 220 meseci
Kreiram socket (sa socket()), bind-ujem ga (sa bind()), stavim listen()...
Kako sada da zatvorim port?

Mogu da zatvorim socket, sa closesocket() (na Win32) odnosno close() (na UNIX-u).
Ali, ako sledeci put hocu da otvorim port - moram sve iz pocetka, socket(), bind(), listen().

Pitanje: postoji li neko resenje, da se samo od-binduje socket, postoji li nesto suprotno od bind() i listen() ?
Da li bas mora da se kompletno zatvori socket, da bi se port zatvorio?

Da li postoji nacin, da zatvorim port, a da socket ostane citav, kako ne bi morao ponovo da ga kreiram?
 
Odgovor na temu

DownBload

Član broj: 1333
Poruke: 310
*.imu.carnet.hr



Profil

icon Re: Zatvaranje porta16.08.2003. u 21:45 - pre 220 meseci
Socket je bindan na port API-em bind(), pa se zatvaranjem socketa zatvara i port (logicno). Jedino sta mozes je zatvoriti ulazni ili izlazni (ili oba 2) buffer socketa - shutdown().
Nema suprotno od bind() i listen().

Pozdrav...
Leon Juranic
 
Odgovor na temu

Predrag Damnjanovic
Predrag Damnjanovic
Nis, Srbija

Član broj: 141
Poruke: 1305
*.verat.net

Sajt: www.mycity.rs


+1 Profil

icon Re: Zatvaranje porta16.08.2003. u 22:41 - pre 220 meseci
tako sam i mislio...
samo proveravam, cisto da budem siguran da li mora sve iz pocetka (socket(), bind(), listen()), ili postoji nesto suprotno od bind() i listen()...
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Zatvaranje porta

[ Pregleda: 3586 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.