Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

pronalazenje windows forme po njenom imenu?

[es] :: .NET :: pronalazenje windows forme po njenom imenu?

[ Pregleda: 1513 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

era1

Član broj: 77875
Poruke: 155
217.119.242.*



Profil

icon pronalazenje windows forme po njenom imenu?20.07.2007. u 15:12 - pre 173 meseci
Kako da, u VB, napravim metodu kojoj prosledim ime forme kao string, a ona zatim treba da otvori istu.

Konkretan slucaj izgleda ovako:
imam Parent form u kojoj otvaram vise Child formi. Prilikom otvaranja u StatusStrip se upisuje naziv forme koja se otvara, tako da ukoliko otvorim 3 forme imam i 3 StatusStripItems-a! Hocu da se odradi BringToFront() za odredjenu formu kada kliknem na odredjeni StatusStripItem. Naziv forme koju hocu da otvorim cuvam u StatusStripItem.Name-u.

Znaci prvo kazem:

dim imeForme as string = SelectedStatusStripItem.Name

i dobijem string koji je isti kao i naziv moje forme, i to radi. Sada treba da odradim BringToFront() forme ciji name je isti kao i imeForme.

Pozdrav svima!
 
Odgovor na temu

era1

Član broj: 77875
Poruke: 155
217.119.242.*



Profil

icon Re: pronalazenje windows forme po njenom imenu?20.07.2007. u 15:19 - pre 173 meseci
nasao sam resenje:

Dim forma1 As Form = System.Windows.Forms.Application.OpenForms.Item(imeForme)
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: pronalazenje windows forme po njenom imenu?

[ Pregleda: 1513 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.