Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Uklanjanje praznih polja RAZMAKA

[es] :: .NET :: Uklanjanje praznih polja RAZMAKA

[ Pregleda: 3035 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

borcha
Boris Bokan
;-(
Novi Sad

Član broj: 148976
Poruke: 419
*.adsl-1.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Uklanjanje praznih polja RAZMAKA16.07.2007. u 13:28 - pre 172 meseci
Pokusavam na nivou aplikacije da izbacim razmak tj. prazno polje...
Koristim Trim() funkciju ne uspeva.....

Predpostvljam da je onaj visak (tj.prazno polje imenovano u SQL Server Bazi, tamo iznosi nchar(25) od te kolicine- visak!)

Evo aplikacije u kojoj se pojavljuje (SLIKA DODATAK). TreeView Node kontrola...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1337
*.telekom.yu.



+103 Profil

icon Re: Uklanjanje praznih polja RAZMAKA16.07.2007. u 14:19 - pre 172 meseci
Umesto tipa nchar(25) koristi nvarchar(25) i nećeš imati prazna mesta na kraju
Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

borcha
Boris Bokan
;-(
Novi Sad

Član broj: 148976
Poruke: 419
*.adsl-1.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Re: Uklanjanje praznih polja RAZMAKA16.07.2007. u 14:23 - pre 172 meseci
Hvala vujkev. Cini mi se da mi bas ti naj vise pomazes! Hvala po 1000-tii put!!
 
Odgovor na temu

borcha
Boris Bokan
;-(
Novi Sad

Član broj: 148976
Poruke: 419
*.adsl-1.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Re: Uklanjanje praznih polja RAZMAKA16.07.2007. u 14:28 - pre 172 meseci
E ne pali, to sam probao pre nego sto si mi odgovorio. Isto je....i dalje ima razmak? Sta sad da probam..?
 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
*.ptt.yu.

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: Uklanjanje praznih polja RAZMAKA16.07.2007. u 14:38 - pre 172 meseci
Mozda su ti ta polja vec 'ukaljana' sa whitespace-om na kraju, pa zato ne pomaze promena tipa ? Je'l si pobrisao podatke posle promene tipa ?
Uglavnom, evo ti paorsko resenje:
Code:
mojString = mojString.Remove(mojString.IndexOf(" "))

America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

vujkev
Beograd

Član broj: 8072
Poruke: 1337
*.telekom.yu.



+103 Profil

icon Re: Uklanjanje praznih polja RAZMAKA16.07.2007. u 14:40 - pre 172 meseci
pali, pali

Ako ti je tip polja prvo bio nchar(25), onda svi podaci koji su postojali u toj koloni posle promene tipa imaju taj prazan prostor. Posle promene tipa polja u nvarchar(25) moraš da uradiš update svih postojećih redova

Code:

Update <naziv tabele> set <naziv polja>=rtrim(<naziv polja>)



Naučio sam...
Da je važnije biti ljubazan nego biti u pravu
 
Odgovor na temu

borcha
Boris Bokan
;-(
Novi Sad

Član broj: 148976
Poruke: 419
*.adsl-1.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Re: Uklanjanje praznih polja RAZMAKA16.07.2007. u 14:42 - pre 172 meseci
Mislis da obrisem podatke pa da ih ponovo popunim sa tipom nvarchar(duzina)? Onda ce upaliti?
 
Odgovor na temu

borcha
Boris Bokan
;-(
Novi Sad

Član broj: 148976
Poruke: 419
*.adsl-1.sezampro.yu.



+3 Profil

icon Re: Uklanjanje praznih polja RAZMAKA16.07.2007. u 15:25 - pre 172 meseci
Da,da, da.. Problem je bio taj sto mi je tip za polja u tabeli i u aplikaciji bio nvarchar() . Nego sta se desilo? ja nisam promeni parametar u proceduri koji je bio u dimez. --> nchar()....

Pali, Pali !!! Hvala
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Uklanjanje praznih polja RAZMAKA

[ Pregleda: 3035 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.