Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Koju bazu da uzmem? Cena/Kvalitet

[es] :: Baze podataka :: Koju bazu da uzmem? Cena/Kvalitet

[ Pregleda: 5632 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

twister

Član broj: 735
Poruke: 147
*.sbb.co.yu



Profil

icon Koju bazu da uzmem? Cena/Kvalitet11.08.2003. u 21:57 - pre 228 meseci
Potrebno je napisati softver koji ce raditi u visekorisnickom rezimu, tj. zelimo client/server arhitekturu. Delphi ce biti razvojno okruzenje. Sad, pitanje je koju bazu koristiti.

Pravo pitanje je: koju bazu koristiti (Paradox, Interbase, MSSQL, MYSQL)? U stvari MSSQL otpada zbog cene. Znaci bitna je i legalizacija, koliko god to zvucalo neverovatno.

Zanimaju me vasi utisci i predlozi o opcijama, performansama, cenama i svemu ostalom sto moze biti bitno.

Hvala!
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Koju bazu da uzmem? Cena/Kvalitet12.08.2003. u 07:46 - pre 228 meseci
MySQL, PostgreSQL ili BDB 4 . Sve tri su GPL aplikacije.
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

MilošV
Podgorica

Član broj: 7996
Poruke: 484
195.66.163.*



+1 Profil

icon Re: Koju bazu da uzmem? Cena/Kvalitet12.08.2003. u 08:10 - pre 228 meseci
S obzirom da ce razvojno okruzenje biti Delphi onda mi je nekako logicnije da odaberes InterBase odnosno Firebird kao besplatnu varijantu, s obzirom na gomilu IB*** komponenti ukljucenih u Delphi / C++ Builder i relativnu jednostavnost manipilisanja sa tabelama, procedurama i pretragama koje pomenute komponente omogucavaju, bez upotrebe Borland Database Engine-a.
Vise informacija ovdje:
http://firebird.sourceforge.net/
i ovdje:
http://www.ibphoenix.com
 
Odgovor na temu

impaque
Ivan Savčić
YUnet International
Beograd, Zvezdara

Član broj: 717
Poruke: 939
*.verat.net

ICQ: 27215173
Sajt: www.imped.net


Profil

icon Re: Koju bazu da uzmem? Cena/Kvalitet12.08.2003. u 15:47 - pre 228 meseci
Citat:
leka:
MySQL, PostgreSQL ili BDB 4 . Sve tri su GPL aplikacije.


Umm, PostgreSQL je pod BSD licencom, nije GPL.
 
Odgovor na temu

Nub.Saibot
Srbija/BG

Član broj: 11838
Poruke: 99
*.direcpceu.com



Profil

icon Re: Koju bazu da uzmem? Cena/Kvalitet13.08.2003. u 09:03 - pre 228 meseci
I moja preporuka je Interbase (tj. Firebird). Za projekte do srednje veličine je sasvim dobar. Većinu stvari na poslu sam radio u kombinaciji Delphi i Firebird i mogu reći da su se odlično pokazali.

Pozdrav
Ivan
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
*.ptt.yu

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: Koju bazu da uzmem? Cena/Kvalitet13.08.2003. u 12:25 - pre 228 meseci
Najveci smor kod tih baya su sitne raylike u SQL sintaksama. To izludjuje i zato se ja drzim MS productsa mada ne kazem da su najbolji (daleko od toga) \ MS SQL Server!
 
Odgovor na temu

impaque
Ivan Savčić
YUnet International
Beograd, Zvezdara

Član broj: 717
Poruke: 939
*.verat.net

ICQ: 27215173
Sajt: www.imped.net


Profil

icon Re: Koju bazu da uzmem? Cena/Kvalitet13.08.2003. u 19:04 - pre 228 meseci
SQL92 je standard kog se pridržavaju sve *SQL baze. Onaj 1% što se razlikuje od baze do baze su "dodaci" na taj preko 10 godina star standard, što je sasvim na mestu zato što je prirodan sled i napredak.
 
Odgovor na temu

byTer

Član broj: 10936
Poruke: 1221
*.ptt.yu

ICQ: 47761626


Profil

icon Re: Koju bazu da uzmem? Cena/Kvalitet13.08.2003. u 22:22 - pre 228 meseci
ILI SQL99?
 
Odgovor na temu

xenos
Zemun

Član broj: 7974
Poruke: 58
194.106.189.*



Profil

icon Re: Koju bazu da uzmem? Cena/Kvalitet14.08.2003. u 08:07 - pre 228 meseci
Pogledaj i ADS.
Linkovi: www.advantagedatabase.com ili www.micromax.co.yu
Da ti ne prepricavam, na ovom domacem sajtu su pobrojane sve karakteristike.
 
Odgovor na temu

SeaMaster
Goran Džepina
Zagreb

Član broj: 13158
Poruke: 6
213.202.72.*



Profil

icon Re: Koju bazu da uzmem? Cena/Kvalitet19.08.2003. u 10:56 - pre 228 meseci
Citat:
twister:
Potrebno je napisati softver koji ce raditi u visekorisnickom rezimu, tj. zelimo client/server arhitekturu. Delphi ce biti razvojno okruzenje. Sad, pitanje je koju bazu koristiti.

Pravo pitanje je: koju bazu koristiti (Paradox, Interbase, MSSQL, MYSQL)? U stvari MSSQL otpada zbog cene. Znaci bitna je i legalizacija, koliko god to zvucalo neverovatno.

Zanimaju me vasi utisci i predlozi o opcijama, performansama, cenama i svemu ostalom sto moze biti bitno.

Hvala!


Možda bi trebao razmisliti o MSSQL Server MSDE verziji (Microsoft Sql Server Desktop Engine) koja je besplatna, ograničenje je 2 Gb. podataka po bazi i mislim da je broj klienata ograničen na 5. Sve ostalo podržava kao i professional verzija.

Pozdrav !
 
Odgovor na temu

twister

Član broj: 735
Poruke: 147
*.sbb.co.yu



Profil

icon Re: Koju bazu da uzmem? Cena/Kvalitet20.08.2003. u 21:53 - pre 228 meseci
Hmmmm.... razmisljao sam o tome, ali ce vrlo verovatno biti potrebno vise od 5 konekcija u trenutku... Pritom, MSDE, sam po sebi ne ukljucuje SQL Query Analyzer i Profiler kao propratne i neophodne alatke...

Hvala u svakom slucaju...
 
Odgovor na temu

Mihail Miklaševskij
BG

Član broj: 876
Poruke: 146
*.250.EUnet.yu

Jabber: mikla@jabber.org
ICQ: 101872722


Profil

icon Re: Koju bazu da uzmem? Cena/Kvalitet21.08.2003. u 13:11 - pre 228 meseci
ako mene pitas najbolje je sledece:
linux - kylix - mysql
a ako znas delphi i SQL znaces i ovo.

LEGALIZACIJA - Mislite o tome!
 
Odgovor na temu

twister

Član broj: 735
Poruke: 147
*.sbb.co.yu



Profil

icon Re: Koju bazu da uzmem? Cena/Kvalitet21.08.2003. u 13:13 - pre 228 meseci
Nisam imao iskustva sa kylix-om... to znaci da ce onda program raditi iskljucivo pod linux-like os-evima? i da li ce raditi u x-windows rezimu?
 
Odgovor na temu

[es] :: Baze podataka :: Koju bazu da uzmem? Cena/Kvalitet

[ Pregleda: 5632 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.