Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

UTF-8 --> win-1250 ???

[es] :: PHP :: UTF-8 --> win-1250 ???

[ Pregleda: 4461 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Ivan Golubović
AV market
Požarevac

Član broj: 3154
Poruke: 586
*.podgorica.cg.yu

Sajt: www.AVmarket.rs


+7 Profil

icon UTF-8 --> win-1250 ???04.08.2003. u 00:19 - pre 230 meseci
Sajt koji radim je sa win-1250 enkodovanjem. Našao sam neke fajlove koje trebam da ubacim u mySQL ali imam problem jer je to sa UTF-8 enkodovanjem. Kako da ga prebacim u win-1250? U pitanju je TXT fajl.
 
Odgovor na temu

CONFIQ
♫♪♥♪♫

Član broj: 4218
Poruke: 1994
*.red.bezeqint.net

ICQ: 82327428


+10 Profil

icon Re: UTF-8 --> win-1250 ???04.08.2003. u 00:52 - pre 230 meseci
http://il.php.net/manual/en/ref.iconv.php

mada ako imaš txt koji ćeš samo jednom da ubaciš, najbolje ti je da ostaviš broswer da ti encode-uje to.
Staviš u FORM-u sa win encoding i sve što staviš u textarea broswer automatski pošalje txt u win-1250 sa POST-om.Nadam se da kontaš, znači pošalješ broswerom txt i ne bakćeš se bezveze PHP-om sa takvim (malim) problemom.

~Say FiQ
 
Odgovor na temu

mikis
Mihailo Stefanović
Beograd

Član broj: 1825
Poruke: 767
*.verat.net

Sajt: www.mikis.org


Profil

icon Re: UTF-8 --> win-1250 ???04.08.2003. u 02:35 - pre 230 meseci
Za lenje: $out = iconv("UTF-8","CP1250",$in);
 
Odgovor na temu

Ivan Golubović
AV market
Požarevac

Član broj: 3154
Poruke: 586
*.niksic.cg.yu

Sajt: www.AVmarket.rs


+7 Profil

icon Re: UTF-8 --> win-1250 ???04.08.2003. u 13:45 - pre 230 meseci
Hvala Vam na pomoći. Uradio sam pomoću:

$prom = iconv("UTF-8","windows-1250","$prom")

Čini mi se da je tako najlakše.
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: UTF-8 --> win-1250 ???04.08.2003. u 14:13 - pre 230 meseci
"$prom" kao argument poziva funkcije ne mora biti pod navodnicima. Naime ovo sada radi na sledeći način: Uzmi string '$prom' ali ga pre obrade propusti kroz eval() tako da sve oblika $pa_sada_neki_tekst zameniš sve takve varijable sa njihovom vrednošću ako je varijabla deklarisana. Stoga, mnogo je efikasnije da kažeš samo $prom, bez duplih navodnika.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: UTF-8 --> win-1250 ???

[ Pregleda: 4461 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.